עבור לתוכן

10,000 ש"ח בשנה גלידה, 2.5 מליון ש"ח לשנה להחזקת הבית

Featured Replies

פורסם

כל האירגונים הגדולים והוותיקים צריכים סכום נכבד רק כדי לשמור על הקיים.

יש חברות שהגיעו למצב כזה, עם מחוייבויות שלא נגמרות ואז הפתרון היה פשיטת רגל

כתוצאה מכך כל מי שקשור לארגון מבפנים ומבחוץ אוכל אותה אבל מהחורבות יוצא משהו חדש ויעיל

אני בטוח שרוב התקציב בצבא הולך למשכורות וזכויות פנסיה.

צבא לא יכול לפשוט רגל אבל עם השנים הוא מסתאב ועיקר עבודתו זה בדרישות לתקציבים הולכים וגדלים.

• תגובות 78
  • צפיות 9.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בצה"ל יש כ40 אלף אנשי קבע, רובם קצינים או נגדים זוטרים יחסית, כמובן. גם אם תניח שכר של 12,000 בממוצע לכל אחד מהם (והמספר האמיתי נמוך יותר לדעתי, שכן כאמור רובם הם אנשי קבע זוטרים שמרוויחים אולי חצי מזה), תקבל כ6 מליארד שקל, או כעשירית מכלל תקציב הבטחון. גם אם תניח שכפליים מכך הולך לפנסיה, תגיע יחדיו ל30% מהתקציב - בלחץ.

עיקר תקציב הצבא הוא רכש אמל"ח (לרבות מו"פ), תחמושת, דלק, תחזוקה וכולי. ברוב רובם של אלה אי אפשר לגעת בלי לפגוע בכשירות הצבא. אפילו אם תחתוך את הזכויות הפנסיוניות (המקוממות, לעיתים, בעיקר בגלל גיל הפרישה הנמוך) בחצי, תחסוך אולי 10% מתקציב הצבא - שזה המון, אבל מדובר בסה"כ בכ1.7% מנטל המס הכולל. לא מה שיפתור את הבעיות במדינתינו...

פורסם

אני חושב ששכחת את כל אלה שהשתחררו בגיל 40 מלפני עשרות שנים ועד היום, כאלה שמקבלים פנסיות תקציביות ונכויות למינהן.

פורסם

הזכרתי גם את זה, כשהנחתי שהכסף שהולך לפנסיות הוא כפליים מסך כל השכר המשולם כיום לאנשי קבע. תזכור שהפנסיות הללו רלוונטיות לאנשים שעשו את כל הקריירה בצבא (לפחות עד גיל הפרישה המוקדם להחריד), לא קצינים שהשתחררו בדרגת סרן.

פורסם

לא יודע איך זה קשור לת'רד, אבל אתה טועה

תקציב הבטחון (עוד לפני תוספות שהם מקבלים כל שנה) גבוה מתקציב החינוך

והוא בהחלט גבוה באחוזים ממדינות אחרות, בטח מהתקציב של פינלנד

לשם השוואה - אצלם התקציב הוא כ1.5% מהתמ"ג

בישראל הוא כ6%

צודק, עכשיו בדקתי, זכורים לי נתונים אחרים לגמרי.

לפי ויקיפדיה בישראל הוא 6.9% מהתמ"ג ד"א

אבל כמו שנאמר כבר, זה עדיין לא משנה. בשורה התחתונה המדינה צריכה יותר כסף ממיסים, ואם זה לא יבוא מהאוכלוסיות המסורתיות שפיתאום יחליטו לצאת לעבודה, זה יבוא על חשבונך ועל חשבוני.

שום מחאה לא תעזור, צריך לעלות מיסים בגלל לעיל, ולא בגלל שלראש הממשלה יש תקציב מיוחד לגלידה :)

פורסם

בצה"ל יש כ40 אלף אנשי קבע, רובם קצינים או נגדים זוטרים יחסית, כמובן. גם אם תניח שכר של 12,000 בממוצע לכל אחד מהם (והמספר האמיתי נמוך יותר לדעתי, שכן כאמור רובם הם אנשי קבע זוטרים שמרוויחים אולי חצי מזה), תקבל כ6 מליארד שקל, או כעשירית מכלל תקציב הבטחון. גם אם תניח שכפליים מכך הולך לפנסיה, תגיע יחדיו ל30% מהתקציב - בלחץ.

עיקר תקציב הצבא הוא רכש אמל"ח (לרבות מו"פ), תחמושת, דלק, תחזוקה וכולי. ברוב רובם של אלה אי אפשר לגעת בלי לפגוע בכשירות הצבא. אפילו אם תחתוך את הזכויות הפנסיוניות (המקוממות, לעיתים, בעיקר בגלל גיל הפרישה הנמוך) בחצי, תחסוך אולי 10% מתקציב הצבא - שזה המון, אבל מדובר בסה"כ בכ1.7% מנטל המס הכולל. לא מה שיפתור את הבעיות במדינתינו...

מאין הנתונים שלך?

המספרים שאני מכיר מהתקשורת הם כ-50% לשכר.

http://www.themarker.com/misc/1.592462

פורסם

הנתונים הללו משונים ביותר. לפיהם, כ13% מהתקציב הולך לפנסיות (פחות מהמקסימום שהערכתי), אך השכר הוא כ40%. אמנם כנראה הוא כולל דברים שלא לקחתי בחשבון, כגון תשלום ימ"מים, אבל בכל מקרה הוא נראה מוגזם להחריד - אם נניח לרגע שכל ה40% זה אכן שכר, מקבלים נתון מופרך לחלוטין לפיו השכר הממוצע לכלל אנשי הקבע הוא למעלה מ40 אלף שקל (שכר כלל חיילי החובה זעום ומגיע לכ2% מהתקציב במקרה הטוב, לכן התעלמתי ממנו לחלוטין).

פורסם

^ לא ניסיתי לעשות את החשבון בעצמי, אך השורה התחתונה של 50% מהתקציב לשכר, היא זו שמופיעה בכל מקום.

אולי הפנסיה התקציבית שמשולמת כיום נכנסת תחת שכר, והסעיף של גמלאות מתייחס למשהו אחר(?)

פורסם

אני לא מוכן לקבל כפשוטם נתונים שאין בהם כל הגיון.

פורסם

50% מהתקציב זה שכר

פורסם
  • מחבר

אתה מעדיף להתבסס על ההנחות שלך בקשר למספר האנשים בקבע ומספר אנשי הקבע בפנסיה. הגיוני...

עלויות הפנסיה התקציבית בצבא הן עצומות, לא צריך כתבה בשביל להבין את זה.

פורסם
  • מחבר

וכל הדיון הזה עדיין לא מצדיק קניית מזון (לפני אירוח) של 260 אלף שח בשנה למשפחה :-\

נהנתניהו מלך ישראל.

פורסם

אוף, איפה אנשים כמו בגין היום?

אפשר לומר עליו הרבה דברים רעים, אבל כראש ממשלה הוא המשיך לגור בכוך הזעיר הזה שלו בתל-אביב, בלי נהנתנות מיותרת ועם דוגמה אישית.

למה כל ראשי הממשלה היום גרים בבנייני פאר בין כה, ועוד מתפרעים על חשבון הציבור ככה? זה דוגמא אישית? זו דמות מנהיג? :pissed:

פורסם

וכל הדיון הזה עדיין לא מצדיק קניית מזון (לפני אירוח) של 260 אלף שח בשנה למשפחה :-\

נהנתניהו מלך ישראל.

טוב , בוא נעשה חשבון פשוט ביחד.

260000 , לחודש זה בערך 21500 , ליום זה בסביבות 700 שקל , לנפש זה 180 ש"ח.

אין ספק שהיו יכולים להסתפק בפחות , אבל סביר להניח שרובו הגדול של המזון הוא קייטרינג , ואני לא מאמין שהם באמת מבשלים בעצמם משהו...

סביר להניח שזה כמו בצבא , קונים טונות אוכל ואחר כך כשנשאר מלא , אז זורקים לפח , זה סתם חבל , אבל זה בטח ככה בכל משרד ממשלתי.

אני לא מתכוון להכנס להם לצלחת , וכל עוד יש תקציב קבוע , שיעשו איתו מה שבא להם.

רק תחשבו למה נראה לכם שדווקא את נתניהו מדגישים ולא אנשים שהתקשורת אוהבת שאני בטוח שמקבלים תקציבים גבוהים מאד.

אתם רוצים שאנשים כמו ראש ממשלה יחיו בבית קטן כמו אדם פשוט , אבל מדובר על אנשים שעבדו והשקיעו והגיעו למעמד גבוה , אז אני חושב שמגיע להם לחיות טוב (בלי קשר לתקציב שצריך להיות מוגבל) , ואל תשכחו שמאז בגין המדינה התקדמה כלכלית , וגם האדם הפשוט חי היום יותר טוב , העני של היום הוא לא העני של שנות ה70.

פורסם

מה עם דוגמא אישית?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים