עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט, תקציב - 7000 שקלים

Featured Replies

פורסם

שלום,

אשמח לקבל חוות דעת\שיפורים\תיקונים\התאמות למפרט מחשב הבא.

השימוש שלי במחשב הוא בעיקר לצורכי עבודה (מתכנת), משחקים וצפייה בסרטים. לכן חשוב לי שהמחשב יהיה מסוגל להריץ כמה תוכנות כבדות (כגון visual studio,eclipse, etc.) במקביל בלי להתאמץ יותר מדי וכן שיריץ משחקים באיכות גבוהה.

בנוסף אני מעדיף שהוא יהיה שקט (אבל לא חייב להיות שקט כמו דג) ושיחזיק מעמד כמה שנים טובות.

המפרט:

מעבד אינטל

‏Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray‎

מאוורר למעבד

‏Scythe Mugen 3 CPU Cooler Rev.B ‎

לוחות אם למעבדי אינטל

‏Asus P8Z77-V LX s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 XMP, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI‎

זכרונות

‏Corsair 4x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Dual Channel CL9-9-9-24 ‎

כרטיסי מסך

‏Gigabyte GTX660 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E‎

דיסקים קשיחים

‏Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003‎

כונני SSD

‏Crucial m4 2.5'' 128GB SSD MLC SATA III CT128M4SSD2‎

ספקי כוח

‏Antec High Current Gamer 620W Modular Active PFC 13.5cm PSU HCG-620M‎

מארזים

‏Sharkoon T5 Value Black ATX Case (No PSU)‎

מסכים

‏Dell UltraSharp U2312HM 23'' Monitor With LED IPS‎

המפרט הזה בKSP עולה 6700 שקל ואני בשום פנים ואופן לא רוצה לחרוג מ-7000 שקל.

תודה מראש!

פורסם

מפרט מבוזבז ולא משתלם בעליל.

בחרת מעבד שלא תומך באוברקלוק עם לוח וקירור יקרים שכן מותאמים לאוברקלוק, 4X4 לא טוב, עדיף לך ללכת על סטיקים של 8GB. כונן SSD מעט ישן, יש טובים ממנו במחירים זולים כיום. ספק כח אוברקיל...

בקיצור, תמלא בבקשה את השאלון הזה:

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

פורסם
  • מחבר

קודם כל - תודה על התגובה, ומצטער שפרסמתי הודעה לפני שקראתי את חוקי הפורום.

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 שקלים, כולל מסך.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג בכלל.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים\סדרות, תכנות (programming), שימושים נוספים ייתכנו בעתיד, לכן חשוב לי שלמחשב תהיה יכולת עיבוד גבוהה.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מעט תוכנות כבדות כגון (visual studio, eclipse) אבל באופן כללי המחשב צריך להיות מסוגל להפעיל הרבה מאוד תוכנות במקביל בלי להראות סימני "עייפות". אופן שימוש - כבד\פרנסה.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני עוד לא יודע, אבל צריך שיהיה מסוגל להריץ משחקים חדשים באיכות גבוהה ועם FPS גבוה וגם לשנים הבאות. אני נוטה לשחק משחקים תחרותיים (למשל counter-strike וstarcraft2) ולכן חשוב שגם במשחקים יותר חדשים אני לא ארגיש שהמחשב עלול לגרום לי להפסיד.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני חושב ש-1920x1080 - dell u2312hm

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני לא פריק של גרפיקה באיכות הכי גבוהה אבל כן של FPS ומשחק חלק. אז לצורך העניין נאמר שלגבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:

מקלדת עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן DVD

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8

6. האם מתוכנן

אוברקלוק )? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה - לא צריך, הרכבה - צריך

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אשמח להמלצות

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). SSD

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? זה יהיה נחמד אם יהיה ניתן לשדרג רכיבים שעלולים ליצור צוואר בקבוק בעתיד, אבל לא אם זה מייקר את המחשב (אם בשביל לאפשר זאת צריך מחשב יקר ביותר מ200 שקלים, אז לא)

תודה!

פורסם

זה הכיוון:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i7 3770 3.4Ghz HyperThreading 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1429

קירור למעבד:

ZALMAN 8000T PLUS SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪120

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪347

מארז:

באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W לבן - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪650

זיכרון:

Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1333C9 CL9

כמות: 2 - מחיר: ₪263

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14

כמות: 1 - מחיר: ₪385

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

כרטיס מסך:

MSI GTX660 TI 2GB HDMI OC EDITION

כמות: 1 - מחיר: ₪1500

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪899

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪6346

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 6220 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/sru2htdc

אם אתה זקוק להרבה נפח איחסון אפשר ללכת על קשיח מאותו הדגם בנפח 2TB שגם נותן עלות\נפח עדיף.

פורסם

אחחחח Roy אתה זריז מדי כבר עמדתי על הכפתור שליחה... בקיצור זה בדיוק המפרט שהתכוונתי להציע.

פורסם
:)
פורסם

;D

פותח הדיון שים לב שהמארז שרועי הציע לך איכותי פי כמה על המארז שהוצע לך בקייאספי וכרטיס המסך שהוא בחר לך יותר חזק מה 660 הרגיל. קיבלת פה יותר ביצועים בהרבה פחות כסף. גם ה SSD עדיף כמובן.

ולגבי זה שלא ענית על השאלון אין מה להתנצל, אנחנו כאן בשביל לעזור.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות!

הראתי את המפרט שהצאתם לחבר שמבין בחומרה והוא הציע מספר שיפורים. אשמח אם תביעו את דעתכם על ההצעות שלו.

(אני כותב את מה שאני זוכר שהוא אמר לי, אני מקווה שאני לא ממציא דברים שהוא לא אמר :ס)

1. לוח אם - לדעתו שווא להשקיע עוד 150 שקלים בשביל לוח אם Z77 מהסיבות הבאות:

• עדיף שיהיו יותר חיבורים על הלוח האם, גם אם אני לא משתמש בהם כרגע, למקרה שאני אצתרך אותם בעתיד. זה מבאס לגלות פתאום שאתה רוצה להוסיף משהו למחשב והלוח אם מגביל אותך. בנוסף לוח אם טוב יותר יקל על שדרוג המחשב בעתיד.
  • מהירות buses טיפה גבוהה יותר.

2. ספק כוח - כדאי ספק כוח חזק יותר. במיוחד בהתחשב בכך שבתוספת של 50 שקלים אפשר לקבל ספק 620W. הסיבות:

• הGTX 660TI זולל הרבה חשמל ומומלץ ספק כוח 450W לפחות עבורו. לכן כדאי שיהיה מרווח ביטחון יותר גדול מאשר ספק 500W.
  • עדיף לא לקחת סיכון עם ספקי כוח, שאם קורה לא משהו זה עלול לגרום לרכיבים אחרים במחשב להידפק.

3. זכרון פנימי - לא עדיף 1600 מאשר 1333? הבדלים קטנים יחסית במחירים.

אני רוצה להבהיר - אני ממש לא מזלזל בידע שלכם, להיפך. זאת פשוט הוצאה יחסית גדולה ואני חושב שזה חכם להתייעץ עם כמה אנשים כי מישהו יכול לחשוב על משהו שמישהו אחר לא חשב עליו וזה יכול להיות חשוב. סביר להניח שיש לכם יותר ידע ונסיון ממנו ואולי הוא טועה אבל אני מרגיש שזה משהו ששווה לשאול בכל מקרה, ליתר ביטחון.

ושוב - תודה!

פורסם

אף אחד לא אומר חלילה שאתה מזלזל, יש לך שאלות לגיטימיות וזה המקום לשאול אותן.

1. לוח z77 הוא לוח יקר בהרבה מלוח בסיסי שאלא אם אתה הולך לעשות oc או שזקוק לפיצ׳ר מאוד ספציפי בדרישות שלך שהוא נותן

בניגוד ללוח זול יותר אין שום טעם בעולם לשלם עליו יותר, גם בהווה וגם בעתיד. התמיכה שתופסת תאוצה כיום ותשמש את כלל

המשתמשים בעתיד כמו usb3 ו-sata3 קיימים גם בלוח שקיבלת.

2. ה-660ti צורך בערך 150w אולי עם oc כמה וואטים יותר, המעבד לדעתי אפילו פחות או בכמות דומה, כל שאר הרכיבים

זניחים למדי. תעשה את החשבון.

שממליצים על 450w באתר היצרן לוקחים בחשבון שלא כולם קונים ספקי איכות כמו סיסוניק, שספק איכותי שכזה דרך אגב, אינו

יכול לגרום נזק לשאר המערכת בניגוד לספק לא איכותי שכן.

3. שום הבדל מורגש, לא שווה תוספת של אגורה במקרה הזה, אם זה יוצא באותו המחיר או יותר זול אדרבה, מעבר לזה לשימושי

המערכת הזו אין שום טעם.

בשורה התחתונה כל "הצעות השיפור" הללו יעלו את המחיר במאות שקלים והתוספת ביצועית תעמוד בערך על אפס. בנוסף לזה שתהפוך

את המפרט ללא משתלם בבחירת הרכיבים ביחס לדרישות ולצורך.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז עשיתי מעט שיעורי בית וקראתי קצת וכמובן שכל מה שמצאתי תואם את מה שאמרת D:

קצת יותר בפירוט:

1. לפי מה שקראתי באמת יהיה טיפשי מצידי לקנות Z77. אבל מה שכן במפרט שהצעת לי יש רק חיבור SATA3 אחד ואני מעדיף שיהיה לי יותר. בדקתי specifications של כמה כרטיסי לוח אם ונראה לי שה- H77-DS3H יענה לי על הדרישות קצת יותר והתוספת מחיר יותר סבירה (100 ש"ח). יש בו 2 חיבורי SATA3 וגם יותר חיבורי PCI\PCIe, ובהתחשב שממש לאחרונה התאכזתי לגלות שחסר לי חיבור כזה, אני אשמח אם יהיו קצת יותר. מה אתה חושב?

2. בדקתי 3 אתרים שמחשבים עבורך מתח שלך ספק מומלץ וב-2 מהם יצא שבאמת 500 וואט יספיק ובאחד זה היה גבולי. אז התייעצתי בעוד מקום ואמרו לי שכמו שאמרת - ספקים של Seasonic הם ספקים איכותיים מאוד ושזה אמור להספיק. שאלתי אם הוא יחזיק כמה שנים (בהתחשב בaging?) ואם יקרה משהו למחשב כשהוא יידפק ואמרו לי שהיא אפשר לדעת כמה יחזיק אבל הוא אמור להחזיק יפה, ושאין מקום לדאגה בנוגע לשאר הרכיבים במחשב. אז כאן באמת אני כנראה אלך על הבאנדל שהצעת, במיוחד שעושה רושם שהוא מאוד משתלם ושהמארז אמור להיות ממש טוב.

3. בהתחלה חשבתי ללכת על ה-1600 כי זה רק תוספת של 30 שקלים (לשדרוג כל ה16 gb) אבל אז קראתי כמה מאמרים ולפי מה שקראתי מה שחשוב במקרה זה זה לא הmhz ולא הtiming אלא הtiming\mhz. מה שמעניין זה שבגלל שה1333 הוא CL9 וה1600 הוא CL11 (זה עם התוספת מחיר המזערית, כמובן שיש 1600 טובים יותר) מבחינת latency (שבסיכומו של דבר, זה מה שהכי חשוב), ה-1333 יותר טוב. אז גם פה אני אלך על מה שהצעת.

4. כנראה שאלך על 2TB HDD, להוסיף 100 שקלים נראה לי ממש שווה את זה...

פורסם

1. חוץ מאולי ה-SSD רוב הרכיבים אינם זקוקים למהירות העברת נתונים גבוהה שנותן התקן ה-SATA3, גם בקשיח

שבמפרט לדוגמה יש תמיכה ב-SATA3 אך בפועל מהירות העברת הנתונים המהירה יותר אינה נזקקת כלל ומאחר

וישנה תמיכה לאחור אין ממש טעם בזה. ואין שום בעיה או מגבלה מלהשתמש בו בחיבור ה-SATA2.

אלא אם אתה הולך לשלב SSD נוסף או לחשוב על רכיב שבאמת זקוק לקצב העברת נתונים כזו אין טעם לדעתי.

ציטוט מויקפידיה:

6 גיגהביט לשנייה להתקני SATA-3 החל ממאי 2009. אלו הם קצבים תאורטיים בלבד – הכוננים עצמם בדרך כלל

אינם מסוגלים להגיע למהירויות כאלה.

2. אין סיכוי שאתה גבולי ל-500W עם המערכת הזו. לדעתי לא בדקת נכון או השתמשת במחשבון גרוע.

לספקי איכות לדוגמת סיסוניק ישנן הגנות רבות שדואגות שבמידה של חימום יתר\ תקלה ברכיב \ חוסר בהספק,

הסיכוי שאחד מרכיבי המערכת יפגעו הוא קלוש. בספקי זבל ג'נרי למיניהם זו רולטה רוסית ז"א זה רק עניין של

זמן ומזל.

3. כמו שאמרתי זניח לפה ולפה זה לא צריך לעניין אותך במקרה הזה.

4. אין שום בעיה עם זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים