עבור לתוכן

בניה של מגבר אוזניות בגרושים שיופעל ממתח USB

Featured Replies

פורסם

נראה לי בסדר גמור. שים לב שמסיבה כלשהי R5 מקוצר (יש חוט שרץ מאחוריו), אז במידה ואתה הולך להפוך את זה ל-board layout זה ייצור לך בעיות ב-rats nest.

פורסם
  • מחבר

עיני נץ :) טופל.

התחלתי להדביק ערכים לרכיבים, אבל אין לי ממש רקע בתחום כך שאני לא יודע איך להמשיך..

איזה ערכים כדאי לבחור ל: C2, C3, C6, R5 ?

פורסם

קבלים C3/C6 הם קבלים שמיועדים אך ורק לחסום DC ולכן צריך לבחור אותם מספיק גדולים כדי שיהיו קצר בכל התדרים שמעניינים אותך. זה כמובן תלוי בנגדים שמחוברים אליהם R5 עבור קבל אחד, ו-R3 במקביל ל-R2 עבור הקבל השני. פשוט תציב בנוסחא עבור תדר הברך (1/2piRC) ותבחר קבל שייתן לך תדר ברך הרבה יותר נמוך מתדרי האודיו (משהו מתחת ל-10Hz יעבוד אחלה).

הקבל C2 כמו שאמרתי לך לפני מיועד למנוע הפרעות במתח ה-DC בנקודה הזו, אבל אנחנו גם לא רוצים שהוא ימנע מהסגנל להשפיע בנקודה הזו. לכן באותה הגישה מקודם, עלייך לבחור את הקבל כך שתדר הברך יהיה גבוה יותר מאשר התדר הגבוה ביותר שאתה רוצה להעביר (עבור אודיו אתה כנראה רוצה עד בערך 20KHz או קצת מעבר).

נגד R5 יהיה תלוי בהגבר שאתה רוצה ובנגד R1. היחס בינהם קובע את ההגבר של המגבר (1+R1/R5). יש בדר"כ התחשבות בנגדים האלה כי הם מצד אחד קובעים את צריכת ההספק, ומצד שני את שגיאת ה-DC של המגבר. במקרה שלך אני חושב שאלה דברים מסדר שני ואפשר להתעלם מהם עבור תכנון כזה (כל עוד לא תשתמש בנגדים קטנים מדיי שיצרכו הרבה זרם מהסוללה וידרשו קבלים מאוד גדולים).

אני מציע לך "לבזבז" כמה שעות ולקרוא קצת על הנושא של תכנון מגברים בעזרת מגברי שרת. זה תחום דיי מעניין (לדעתי כמובן), ואפשר מהר מאוד ללמוד את הבסיס ולהתחיל להבין מעגלים פשוטים כמו המעגל שצירפת כולל ההשפעות השונות של הרכיבים וכיצד לבחור רכיבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים