עבור לתוכן

מבקש המלצה על רסיבר (יש כבר רמקולים), וגם קצת הסברים

Featured Replies

פורסם

קיבלתי סט של רמקולים של pure acoustcs, עם שני רמקולים רצפתיים גדולים, עוד שניים יותר קטנים, וסנטר.

בינתיים הם סתם יושבים אצלי בסלון. אני רוצה לחבר אותם ללפטופ (ואולי בעתיד גם להוסיף מסך גדול), בשביל משחקים וסרטים.

בלפטופ יש לי יציאת HDMI ויציאת אוזניות.

אני לא ממש יודע מאיפה להתחיל לחפש. איזה הספק אני צריך למערכת כזאת? מה עוד אני אמור לשאול?

יש המלצה למשהו ספציפי?

פורסם

דבר ראשון ונראה לי הכי חשוב הוא לדעת מה התקציב שלך

פורסם
  • מחבר

אין לי כרגע תקציב מסודר. אני לא יודע מה סדר הגודל הרלוונטי.

אני מניח שמקסימום 3,000-4,000. אבל אני באמת לא יודע אם יש צורך בהשקעה כזאת, או שזה קצת מיותר.

חשוב לי קודם כל להבין על מה מדובר בכלל. אם יש פרמטר מסויים שאני חייב לעמוד בו בשביל לא לשרוף את הרמקולים, או משהו בסיסי כזה.

וקצת להבין לאיזה דברים נוספים אני צריך לשים לב.

(עברתי על המדריכים פה, ולא הצלחתי למצוא את ההסברים האלו)

פורסם

אתה צריך להחליט עם יש פיצ'ר שאתה צריך ולבדוק שהוא קיים(אצלנו בבית למשל פסלנו את כל הרסיברים שאין להם hdmi pass through ), מישהו אחר יכול להחליט שהוא רוצה תמיכה עתידית ב7.1 וכך הלאה...

אם הדרישות הן בסיסיות ומדובר על רסיבר ברמת כניסה הייתי מחפש דגמים מהסדרה האחרונה או זאת שלפניה של המתוגים המובילים(ימאהה, פיוניר, הארמן קארדון, אונקיו, דנון ...) יש לפעמים מבצעים וניתן לקנות רסיבר של חברות אלו גם בסביבות 1200 ש"ח ביבוא מקביל.

דרך אגב אם התקציב 3000-4000 הייתי קונה בסכום הזה גם סאב(מאוד חשוב לחווית הקולנוע ביתי) וגם רסיבר ברמת כניסה.

לדוגמא:

http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=RXV471&Cat2Cat1ID=146&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

אחריות יבואן רשמי

http://www.pompa.co.il/pl_product~POWERCUBE8~64~196.htm

מחירים יותר נמוכים ניתן להשיג בחנויות מתמחות.

פורסם
  • מחבר

כל הקטע הוא שאני לא יודע איזה פיצ'רים בכלל יש, ומה מתוכם חשוב לי (כי אני לא מכיר אותם, ולא יודע מה המשמעות שלהם).

נניח מדוגמא שלך, זה חשוב בשביל להוציא וידיאו למסך משם? כדי שיהיה מיתוג פשוט, וגם השהיות דומות? (וגם חשוב אם יש רק יציאת HDMI אחת במקור, לא? )

אז נראה לי שזה מאוד רלוונטי, כי כמו שציינתי בהתחלה בעתיד אני אולי אוסיף מסך. לא חשבתי בכלל על השיקול הזה קודם.

אני אנסה להיות קצת יותר ספציפי, מהמעט שאני מבין:

איזה הספק אני צריך ברסיבר? האם אני מוגבל בהספק של הרמקולים? מלמטה או מלמעלה? ההספק הכולל שלהם, או שיש גם מגבלה להספק של רמקול בודד?

מה היתרון של הספק גבוה? רק עוצמה יותר גבוהה?

אני חושב שאני לא צריך סאב, כי אם הבנתי נכון הרמקולים הריצפתיים שיש לי אמורים לכלול כבר משהו כזה. מקווה שאני לא מדבר שטויות.

תודה רבה על ההתייחסות

פורסם

הרמקולים הרצפתיים כוללים מיד וטוויטר , חלקם יכולים באמת לרדת לתדרים נמוכים יותר ממיד בעזרת הוופר , אבל הם עדיין לא מתקרבים לסאב יעודי , ובלי סאב אתה תרגיש שמשהו חסר , שזה התדרים הנמוכים מאד , בלי זה הצליל מרגיש טפל.

הנה מדריך נחמד שיעזור לך להבין קצת על רסיברים.

http://www.wisebuy.co.il/ArticlePage.aspx?AID=975&PcatID=528

פורסם
  • מחבר

יא, מצויין!

הסביר הרבה.

עכשיו יכול לחדד קצת את השאלה:

ההספק של הרמקולים שלי הוא 250 וואט RMS לקדמיים (כ"א), ו-150 לכל אחד מהאחרים.

זה מגביל אותי משמעותית, או שרק נדמה לי? חיפשתי באתר שקישרו פה קודם (פומפה) בשביל לקבל מושג, ומצאתי רק שניים שמתקרבים להספק הזה (240 ו-220).

בחיפוש בזאפ בכלל לא ראיתי שום דבר רלוונטי

בקשר לסאב, אני אשקול את זה בהמשך. קודם אני רוצה לשמוע איך זה עובד (ושמשהו בכלל יעבוד)

פורסם

אני לא יודע עד כמה נתוני היצרן של הרמקולים שלך הם נכונים - כי זה מוצר מדבקה.

אם אתה מחפש משהו להתחיל איתו תזמין pioneer 521 + סאב של חברה "איכותית".

וכדאי לך לקפוץ לחנות מתמחה לראות מה מציעים בנושא, באיזה איזור אתה גר?

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לדעת מה באמת הנתונים של הרמקולים שלי?

אני לא רוצה לגרום להם נזק סתם...

אני גר בת"א. יש פה איפשהו חנות מומלצת?

פורסם

נתונים זה על הנייר, כדי לדעת מה הנתונים האמתיים צריך לעשות בדיקות לרמקולים. היצרנים תמיד מנסים "לנפח" את הנתונים.

אני לא מהאיזור שלך אבל מספר חנויות שאני מכיר מהאיזור שלך

http://www.fuse.co.il

http://www.stereoscope.co.il

המחיר בחנות יהיה נמוך מהמחיר באתר.

תבוא אם תקציב מוגדר.

תבקש לשמוע סט רמקולים בסיסי עם סאב ובלי סאב כדי שתבין מה ההבדל בסרטים ומשחקים(שמים וארץ), ואז תחליט בהתאם לתקציב מה לקנות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אני אקפוץ לשאול באחת החנויות בימים הקרובים.

תקציב של 3,000 בשביל הרסיבר בלבד, נשמע סביר?

(ואז תוך כדי אני אחליט אם להוסיף גם סאב, לפי הבדיקה שהמלצת)

פורסם

כן זה תקציב מכובד לרסיבר ברמת כניסה, ושוב אם התקציב הוא 3000-4000 תבדוק את הנושא עם הסאב(קולנוע ביתי ללא סאב זה לא אותו דבר).

יש סאבים טובים גם ב1500 ש"ח מה שמשאיר לך עוד 1500-2500 ש"ח לרסיבר, אני בטוח שבחנות מתמחה יוכלו לעזור לך למצוא סאב ורסיבר בתקציב הזה...צריך לצאת לך יותר זול מהמחיר בזאפ.

פורסם

הסט הנפוץ של Pure Acoustics הוא ה-828, וזה גם מתאים להספקים שתיארת. כמה נקודות:

א) זה אחושרמוטה סט מדבקה, עם כל הנגזרות. הסאונד שהם יוציאו בינוני מינוס ביום טוב . אני יודע את זה כי היו לי כאלה כמה שנים טובות בסלון ;)

לשים 3000 ש"ח על רסיבר בשביל הרמקולים האלה זה פשוט לא כדאי לדעתי, חבל על הכסף - אלא אם כן אתה מתכנן לקנות תוך שנתיים-שלוש גם סט ראוי של רמקולים בעוד כמה אלפי שקלים טובים. אם לא מתוכנן שדרוג לך על רסיבר פשוט, דגם כניסה בסיסי כלשהו.

ב) לגבי ההספק: אני חושב שלא הבנת כ"כ את הנתונים. אתה צריך להבדיל בין הספק כולל של רסיבר, לבין הספק עבור כל ערוץ בנפרד. רסיבר 5.1 של 300 וואט למעשה נותן לך 60 וואט לכל רמקול (בוא לא ניכנס לענייני סאבוופר עדיין, שם זה קצת שונה). הרמקול הכי חלש בסט שלך הוא 150 וואט - שום רסיבר נורמלי ביתי בתחום מחירים רלוונטי לא נותן יותר מזה לערוץ אז אין לך כ"כ מה לדאוג.

במלים אחרות, אתה לא מוגבל בכלל. אם ההספק של הרסיבר (עבור ערוץ ספציפי) גבוה משל הרמקול אז יש סכנה (מאד מוחשית) לרמקול. המקרה ההפוך לא מהווה בעיה, אלא אם כן אתה מדבר על הבדל בסדרי גודל, ואז יש מצב שהרסיבר לא מצליח 'לדחוף' את הרמקול. תהיה בטוח, עם הסט שיש לך בבית זה ממש לא המצב.

לגבי הבאס שלהם - לאחרונה העפתי את הרמקולים האלה והבאתי סט 5.1 נורמלי עם סטליטים וסאב אמיתי - אין בכלל מה להשוות. הבדל היסטרי בסרטים.

פורסם

אם זה היה אני הייתי קונה רסיבר יד שניה ב 500-700 שקל וסוגר את הפינה הזאת

לפי דעתי לא שווה לך להשקיע 3 אלף ברסיבר אם אתה לא חושב או רוצה בעתיד לשדרג לרמקולים אחרים יותר איכותיים

אבל קח בחשבון שזאת דעתי

פורסם

ניצן , אתה מתבלבל בעניין ההגברה.

זה בדיוק ההפך ממה שכתבת , אתה צריך שהמגבר יהיה מסוגל להפעיל את הרמקולים בכל העוצמה , אז בגלל זה אתה צריך שהוא לפחות יהיה שווה לרמקולים , אבל אין שום בעיה שהוא יהיה מסוגל לעוצמה חזקה יותר , כי הוא פשוט יוגבל על ידי הרמקולים , ובטח שלא ישרוף אותם.

בכל מקרה , אני לא הייתי מתייחס לנתון הזה , כי רוב האנשים לא מנצלים את המקסימום של הרמקולים , אלא אם כן אתה רוצה שהמשטרה תהיה אצלך בבית כל יום על הפרעות רעש(בלי קשר לשעה , יש מגבלה לעוצמת הרעש המותרת בכל יום) וגם אם אתה לא רוצה להיות חירש מהר מאד.

אני לא מכיר את הדגם הזה של הרמקולים , אבל יכול להיות שמה שהיה חסר לך זה הבאס , והרמקולים הסטלייטים , איכותיים ככל שיהיו , הם מוגבלים פיזית ולא יוכלו להגיע לרמות האיכות של רמקולים גדולים עם הרבה אלמנטים.

רסיבר של 1500 ש"ח של ימאהה או פיונר בהחלט יספיק ומעבר לזה לא תשמע שום הבדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים