עבור לתוכן

ברסיבר מצב סטריאו כולל סאב?

Featured Replies

פורסם

יש לי מגבר פיוניר 822-K יש לי בנתיים 2 רמקולים והרסיבר עובד על מצב סטריאו אחלה

שיניתי בהגדרות למצב שכול הרמקולים עובדים (5.1) והווליום היה נמוך משמעותית אולי בחצי

עכשיו השאלה שלי אם אני קונה סאב אקטיבי ומחבר למגבר אני עדיין יכול לשמוע בסטריאו כולל הסאב

או שאני צריך לשנות את ההגדרות למצב אחר?

זה חשוב לי מאוד כדי שאני ידע אם לקנות סאב או לוותר אליו

תודה רבה לעוזרים

פורסם

זה תלוי מגבר שלך (למעשה רסיבר אני מניח). אם הוא מוציא סיגנל לערוץ של הסאב במצב הזה או שלא, בהרבה מקרים אפשר לבחור אם זה עושה זאת או לא בתפריט של הרסיבר.

פורסם
  • מחבר

יש דרך לבדוק את זה בלי הסאב? כי עדיין לא קניתי אותו

יש לי המון הגדרות ברסיבר ואני עיבדתי את עצמי כבר עם כול ההגדרות האלה

פורסם

אני רוצה רק לוודא שהבנתי מה אתה רוצה. אתה מתכוון לחבר לרסיבר רק 2 רמקולים וסאב, ואתה רוצה לשמוע 2.1 ערוצים, או שאתה רוצה לשמוע בסטריאו ושהסאב ינגן את הבאס שנשלח לכל הרמקולים?

אני לא חושב שצריך להיות בעיה עם אף אחד מהם ברסיבר מודרני, סך הכל תגדיר את הרסיבר שלך שיידע שמחוברים רק 2.1 רמקולים, וכשהתוכן הוא 5.1 הוא יעשה לבד down-mix. כאשר התוכן הוא בסטריאו בלבד צריכה להיות לך האפשרות לשלוט על העוצמה של הסאב\לכבות אותו. אתה יכול לבדוק את זה או על ידי חיבור של מכשיר מדידה (לדוגמא DMM במצב VAC), או של חיבור מערכת כלשהי ליציאת הסאב ולבדוק שהרסיבר מוציא לשם את מה שאתה רוצה שהוא יוציא. אם זה חיבור של מערכת כלשהי (מגבר עם רמקולים, לא חייב שזה יהיה סאב), אתה צריך לוודא שאכן שומעים משהו (וזה מה שהסאב ינגן). אם זה חיבור של DMM, אז פשוט לשלוח משהו עם באס לרסיבר והוא יוציא החוצה לסאב את המידע הזה - כשמשנים את העוצמה הקריאה של ה-DMM צריכה להשתנות - בבדיקה כזו הכי קל להשתמש בתוכנה כמו Davids audio sweep generator ולא סתם לנגן מוזיקה.

פורסם

אם אפשר להוסיף הערה:

מוזיקה שומעים בסטריאו ועל זה אין עוררין. כשרואים סרט ויש מערכת קולנוע ביתי אז נכון, מפעילים גם את הסראונד.

אם נחזור להודעה הראשונה של פותח הת'רד:

יש לי מגבר פיוניר 822-K יש לי בנתיים 2 רמקולים והרסיבר עובד על מצב סטריאו אחלה

שיניתי בהגדרות למצב שכול הרמקולים עובדים (5.1) והווליום היה נמוך משמעותית אולי בחצי

קח בחשבון שהרסיבר עובד בצורה שונה בחלוקת הספק בין סטריאו ל5 ערוצים.

לדוגמה אם הרסיבר הוא 100W אז במצב סטריאו כל ערוץ יקבל 50W ובחלוקה ל5.1 ערוצים כל ערוץ מקבל רק 20W.

כמובן שזו רק דוגמה להמחשה והנתונים לאו דווקא נכונים לרסיבר שלך אבל זו החלוקה בגדול.

זאת הסיבה שכשהעברת בהגדרות ל5.1 שמעת יותר חלש בשני הרמקולים - ההספק מהרסיבר לרמקולים ירד משמעותית.

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך לגבי קניית סאב וופר היא אחרת. קודם כל האם במצב סטריאו מה ששמעת סיפק אותך? ודבר שני מה השימושים שלך. אם הם מסתכמים בהאזנה למוזיקה בלבד ובמצב סטריאו כלל המערכת מספקת אותך אז הייתי מוותר על הוספת סאב.

אם חשוב לך לשמוע סרטים שמקודדים 5.1 אז לך על סאב ושקול גם הוספת רמקולים אחוריים וסנטר.

פורסם
  • מחבר

אז ככה דבר ראשון תודה רבה :)

אני רוצה לשמוע במצב 2.1 כי יש אפשרות לחבר את הרמקולים לסאב ככה שהוא ינגן את הבאס של שאר הרמקולים

אין לי עוד מערכת שאני יכול לבדוק את זה והחיבור של הסאב שלי כתוב PRE OUT וחיבור דומה ל PL אבל שונה לא יודע את השם שלו

אני יודע שיש חלוקה של ההספק עם שאר הרמקולים משהוא שלא חשבתי עליו מההתחלה :kopfpatsch:

דבר שני מה שאני שומע בסטריאו סיפק ומספק אותי אבל פה יש לי שיקולים אחרים

דבר שלישי אני יקנה סנטר ואחוריים בהמשך לא לחוץ לי מאוד

כמעט כול השימוש שלי הוא במוזיקה אבל עדיין לא יכול לוותר על ק"ב

פורסם
  • מחבר

קניתי את הסאב ויש אפשרות במגבר לעשות sub on והכול הסתדר לי

תודה רבה לעוזרים :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים