עבור לתוכן

כבל של העכבר נקרע , האם עקב כך נגרם נזק למחשב?

Featured Replies

פורסם

היי

לצערי אתמול משכתי את מגירת המקלדת חזק לאחור ולא שמתי לב שהכבל של העכבר שלי נתקע במסילה ובמשיכה החזקה שלי קרעתי את הכבל לגמריי, נדהמתי לראות שבקצה של הכבל כל הכבלים נחשפו ושהם כולם היו מחוברים , מה שיש לי חשד שזה גרם לקצר , עכשיו אני מודאג שלא נגרם נזק לספק או למחשב , כי ראיתי ברור שכל קצבות הכבלים היו מחוברים וממש בזאת מקצרים , מה דעתכם ,נגרם נזק ?

רוני

פורסם

אם המחשב עובד, לא נגרם נזק. אם לא...

פורסם
  • מחבר

המחשב עובד כרגיל, הרצתי 3DMARK11 וקיבלתי אותה תוצאה כמו בעברץ

תודה

רוני

פורסם

אם משהו היה נהרס זה היה קודם כל הUSB.

אם הוא עובד כנראה שלא קרה שום דבר.

פורסם

דיי בטוח שלא קרה כלום - אם היה קורה קצר רציני החוטים היו מתחממים והיית מריח שרוף ו/או רואה ניצוצות

בלוחות יש הגנה מפניי זה (פיוז תרמי - אם קורה קצר ב USB יש לנתק את כל ה USBים מקבוצת השקעי USB שבה היה הקצר (2-4 שקעים שעומדים ביחד) או לנתק את המחשב מהחשמל לגמרי לכמה דקות, ואז לחבר מחדש). רק בלוחות הכי דפוקים שהיו מלפניי כמה שנים (דברים כמו pcchips) לפעמים לא היו פיוזים, ושם היתה סכנת שריפה (הכבל הקרוע היה יכול להתחמם ולפלוט ניצוצות) - אבל אני לא מכיר לוחות של היום שאין להם הגנות

אם קרה נזק זה בדרך כלל נזק למסילת ה 5VS בספק - בדרך כלל יקרה רק בספק גנרי ורק אם לא היתה הגנה בלוח. אבל אף בנצ'מארק שתריץ לא יכול לבדוק את זה, בין היתר כי המעבד/כרטיס מסך לא מקבלים מתח מאותה מסילה כמו ה USB

פורסם

אבל הדיסקים הקשיחים כן מקבלים ממנה מתח (בנוסף למסילת ה12V), כך שאם המסילה הזו היתה נשרפת המחשב אולי היה נדלק אבל בטוח לא עולה.

פורסם

גם לא - הדיסקים מחוברים ל 5V וה USB ל 5Vstandby

פורסם
  • מחבר

היי

תודה על עזרתכם :xyxthumbs:

בנתיים על אותו היציאה של הUSB חיברתי עכבר Razer Abyssus וזה עובד 100% , כך שגם לפי דעתי לא נגרם נזק לספק , ולוח אם שהוא חדש לחלוטין Z77 שאני מאמין שיש לו הגנות.

פורסם

רוני זה קרה לי לפני יומיים לאוזניות AKG K518LE שהיו מחוברות לכניסה בצד המקלדת.

במזל עצרתי את זה בזמן והחוט נמעך קלות, אני מבין שאין לך מזל עם העכבר הזה?

עברתי כבר לפני כמה חודשים לעכבר גיימינג אלחוטי(יש חיה כזאת), נמאס לי מעכבר חוטי שכל הזמן נתקע במסילה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים