עבור לתוכן

חיבור מחשב למגבר

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בינתיים חיברתי למקור שמוגדר "אודיו" והווליום והפירוט עלו.

פורסם

אם כך יש רק 2 אופציות:

1 - יש איפשהו במגבר מתג שקשור לכניסות שמחוברות לכניסות הוידיאו שאינו משפיע על הכניסות האחרות (במקרה כזה אמורות להיות לך אפשרויות שניתן להפעיל רק על הכניסות האלה). דוגמא אחת לזה היא מיתוג כלשהו שמשפיע רק על הכניסות האלה ולא ניתן להפעיל על כניסות שלא כוללות חיבור וידאו.

2 - יש במגבר משהו לא תקין (לדוגמא הסלקטור מלוכלך ולכן מעביר בצורה שונה כניסות שונות).

אפילו היצרן מגדיר את כל אלה תחת כניסות זהות של אודיו, לכן לא צריך להיות בינהן כל הבדל מורגש.

וכמובן יש תמיד את האפשרות שזה פסיכולוגי. אני מניח שכבר שמעת על ה"ניסוי" שהיה בעבר עם הכבלים בפורום תפוז ;)

פורסם
  • מחבר

על הפירוט עוד אפשר להבין, על הווליום לא. עד היום הCD לא עבר אצלי את ה25% ווליום (אם לא רציתי להתחרש) והמחשב ("video") היה קבוע על 48%. אחרי שהחלפתי חיבורים הווליום בחיבור למחשב הוא על כ35% ונותן אותה תפוקה בלי ששיניתי שום דבר אחר.

פורסם

אם זה מעניין אותך, תבדוק האם זה זהה בכל הכניסות אודיו ובכל הכניסות וידאו. אם כן זה בגלל אופן המבנה של המגבר, אם לא אז יש בעיה במגעים ולא יזיק לפתוח ולנקות את הרכיבים הרלוונטיים.

פורסם

נסה לבדוק אם הCD מגיב בהתאם באותה הכניסה.

אנטולי, צודק, אין רכיבים השראתיים במגבר DC. שאלה אחרת אם כך, האם מגבר DC תמיד יהיה יותר לינארי ממגבר AC, בהנחה שאין היסט במוצא ונשמרת היציבות הטרמית?

פורסם

איליה, המילים שאתה משתמש בהן לא ממש קשורות אחת לשנייה, אלה buzz-words שלא מתחברות זו לזו. למה שיהיו רכיבים השראותיים (סלילים) במגברי אודיו בכלל?! מה הקשר בין לינאריות, מגבר DC ומגבר AC?! ומה הקשר בין כל אלה לבין מתח היסט ויציבות תרמית?!

זה בערך כמו לומר לחובב רכב שבמנוע של מכונית אין חלקים של מנועי סילון (מן הסתם, אין בהם צורך - בדיוק כמו שבמגבר אודיו אין צורך בשום רכיב השראותי), ולשאול אותו האם אוטו עם מושבי עור תמיד ייסע מהר יותר מאוטו עם מושבי בד. זה אולי לא שקול אחד לאחד, אבל אני מניח שהבנת את הכוונה - אין קשר בין הדברים השונים שציינת. ::)

זה שמגבר מסוים מצומד DC אומר בסך הכל שאין לו קבלי צימוד בדרך (וגם לא תמיד, אנשי השיווק עובדים שעות נוספות), זה אומר שיש יותר "אתגר" בתכנון שלו (זה לא באמת קשה לתכנן מגבר מצומד DC, זה פשוט דורש שני ספקים), ושפה ושם יש קבלים שמצמדים את הסיגנל. אגב, גם אין הרבה קשר בין היסט ביציאה לבין לינאריות. היסט הוא תכונה של DC, זה תדר שבו אין תוכן של אודיו ולכן הוא לא משפיע על הסאונד. יש מגברים מסחריים מצוינים עם היסט של עשרות mV ואף מעל ל-100mV.

בכל מקרה נראה לי שזה כבר לגמרי מחוץ לנושא של הדיון המקורי. אם תרצה לפתוח דיון נפרד על העניין הזה אני אשתתף בו בשמחה, אבל נראה לי שכדאי שנפסיק "לחטוף" את האחד הזה.

פורסם

אני לתומי חשבתי עד כה ששנאי הוא רכיב השראתי, אם אתה אומר שלא... ::)

ומה הקשר בין לינאריות ליציבות טרמית? קשר סיבתי מן הסתם.

לגבי היסט, פשוט בגלל שהוא יכול לבוא לידי ביטוי יותר בקלות במגבר DC, שוב תקן אותי אאל"ט.

אם לא בא לך להמשיך בנושא אני מבין, זה באמת לא המקום.

פורסם
אני לתומי חשבתי עד כה ששנאי הוא רכיב השראתי, אם אתה אומר שלא... rolleyes.gif

ב-99.99999% מהמגברים בשוק, השנאי היחיד שתמצא הוא שנאי הכניסה בספק. במקרה כזה הוא חסר משמעות מבחינת המגבר כי המגבר בכלל לא יודע שהוא נמצא שם. הוא משפיע אך ורק על הספק, ולא משנה בעכבת הכניסה או המוצא של המגבר לכן הוא לא רלוונטי עבור הדיון הזה. במקרים היחידים שבהם שנאים נמצאים ביציאה (מגברי שפורפרות שמיועדים לדחוף רמקולים ברוב המוחלט של המקרים), ממש לא מקפידים על הכלל של ה-1:8. למעשה ראיתי הרבה מקרים שבהם דווקא עושים המרה שתיתן במוצא יחס עכבות של 1:1 בשביל לקבל תיאום מקסימלי בהספק. אז גם כאן הכלל הזה לא תופס.

ומה הקשר בין לינאריות ליציבות טרמית? קשר סיבתי מן הסתם.

לא הבנתי מה הכוונה קשר סיבתי. כדי שהתחממות של רכיב תגרום לחוסר לינאריות בסאונד צריך לקרות המצב שהרכיב מתחמם ומתקרר בקצב מהיר מספיק כדי שזה ייצור שינויים בסיגנל עצמו (משמע משנה את הטמפ' במהירות שבה משתנה הסיגנל). אם ראית מגבר כזה, תזרוק אותו לפח כי זה אומר שהוא חתיכת חרא. כל מגבר שבו דאגו לקרר את רכיבי ההגברה בצורה סבירה מספיק כדי שהם לא יישרפו לא יושפע מזה, אלא יושפע רק מתדרים נמוכים מאוד ברמה שלא שומעים לעולם (למעשה מדברים כמו זרם DC שמשמש למיתוח של המעגל, ומזה שמנגנים משהו לאורך כמה דקות או יותר ואז הטמפ' תעלה בצורה הדרגתית מאוד עד להתייצבות) במקרה כזה אין השפעה על הלינאריות של המגבר בתדרי האודיו בכלל. אם אתה מדבר על חוסר לינאריות שנגרם מזה שהרכיבים משנים את התכונות שלהם מהטמפ', אז פשוט מדובר פה על תכנון שלא עוקב בצורה טובה אחר השינויים של הרכיבים, וזו כבר בעיה בתכנון של המגבר. אין שום סיבה שזה יקרה במגבר שתוכנן בצורה סבירה ומעלה. ברוב המוחלט של המגברים ההבדלים היחיד שאולי תצליח לשמוע הוא בזמן ההדלקה הראשונית עד שהוא מגיע ליציבות תרמית (וגם זה רק במגברים עם זרם DC גבוה יחסית - שרוב המגברים בשוק הם לא כאלה), הסיבה היא שבזמן ההדלקה הרכיבים מתחילים להתחמם וכל אחד מתחמם בקצב שונה. ברגע שהוא מגיע למצב היציב אין יותר שום שינויים במיתוח של המעגל ולכן לא יהיו הבדלים שמיעים - ומצב כזה לא ממש נופל תחת ההגדרה של יציבות תרמית.

לגבי היסט, פשוט בגלל שהוא יכול לבוא לידי ביטוי יותר בקלות במגבר DC, שוב תקן אותי אאל"ט.

היסט יכול לבוא ביותר קלות ככל שיש לך יותר שלבים שיכולים לצבור DC ולהעביר אותו עד ליציאה. בדר"כ במגברים מצומדי DC זה המצב, אבל בדר"כ במגברים מצומדי DC גם עושים מה שאפשר כדי לטפל בזה, כבר ראיתי מגברים שיש להם קבלים בדרך של הסיגנל ועדיין ההיסט שלהם במוצא גבוה מאוד (כמובן זה במצב שהמוצא עצמו לא מצומד עם קבל). ברוב המקרים היסט ה-DC הוא זניח, זה בטוח נכון במגבר ממוצא ומעלה שפועל בצורה תקינה. אבל זה לא רלוונטי בכלל לדיון שהיה לנו לפני כן בנוגע ללינאריות, וזו בדיוק הנקודה שאני מנסה להעביר - אין קשר בין היסט DC לבין הלינאריות של המגבר. הסיבה היחידה שהיסט DC מעניין היא בשביל לא לגרום נזק לרמקולים\אוזניות.

באופן כללי נראה לי שאתה לא ממש מבין מה הכוונה בלינאריות, כי הדברים שאתה רושם לא ממש קשורים לזה. לינאריות לא קשורה בכלל לזה שהמגבר יגביר תדרים מסוימים יותר מאשר תדרים אחרים, אלא אומרת סך הכל שאם תכניס סיגנל כלשהו מוגבר פי K, היציאה תהיה אותה היציאה שהייתה במקור כפול K, ושאם תכניס זוג אותות היציאה תהייה סכום היציאות עבור כל אחד מהאותות בנפרד. זה יכול להיות נכון עבור כל תדר, וזה לא אומר שכל התדרים יוגברו באותו הפקטור.

אם לא בא לך להמשיך בנושא אני מבין, זה באמת לא המקום.

מן הסתם אני לא אשאיר אותך ללא תגובה להודעה שלך, אבל אני עדיין חושב שאת הנושא הזה אם אתה מתכוון להמשיך בו, עלייך להעביר לדיון נפרד שיהיה מיועד לנושא הזה (או אם ממש בא לך אז לפרטי).

עריכה:

ועוד דבר שלא לגמרי הבנתי - מה הקשר בין לינאריות לבין הנושא המקורי של הדיון? ???

גם אם תשים מקור עם עכבת מוצא של 50K שידחוף עומס של 75ohm, כל עוד המקור מסוגל לספק את הזרם שצריך (ולא צריכה להיות בעיה עם עכבה של 50K, זה המון), לא תהייה השפעה על הלינאריות. מה שיהיה זה פשוט הנחתה משמעותית של הסיגנל.

פורסם

אוקיי קודם כל אחלה פוסט. :)

אני מבין את ההסתייגות הטכנית שלך מהסלט שעשיתי ובהחלט מעריך שמצאת לנכון לפרט. לגבי לינאריות בהקשר של הגברה, כן טכנית זו ההגדרה הנכונה, שמגבר מוציא אותו סיגנל בהגבר מוגדר, אבל הרבה פעמים בפורומים לא מקצועיים לינאריות ונייטרליות הולכות יד-ביד. וכן ביציבות טרמית התכוונתי למעטפת טרמית בהגבר העבודה המיועד

.

ועוד דבר שלא לגמרי הבנתי - מה הקשר בין לינאריות לבין הנושא המקורי של הדיון? ???

גם אם תשים מקור עם עכבת מוצא של 50K שידחוף עומס של 75ohm, כל עוד המקור מסוגל לספק את הזרם שצריך (ולא צריכה להיות בעיה עם עכבה של 50K, זה המון), לא תהייה השפעה על הלינאריות. מה שיהיה זה פשוט הנחתה משמעותית של הסיגנל.

כן זה OT, לא צריך להתרגש. הHWzone זה בא טבעי כמעט כמו השוואות בין אודיו למכוניות ;)

.

בכל אופן, השתי שורות האחרונות בפוסט שלך מסכמות את הדיון יפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים