עבור לתוכן

חיבור מחשב למגבר

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי את קדם המגבר הזה. יש לו 2 סוגי חיבורים אחוריים: אודיו ווידאו. כרגע הקומפקט מחובר לאחד מחיבורי האודיו והמחשב לוידאו. מה עדיף? והאם יש הבדל בכלל? פרטים טכניים על החיבורים ניתן למצוא כאן. תודה לעוזרים.

פורסם

הכניסות של הAV היא בהתנגדות (עכבה) נמוכה של 75אום לעומת כניסות האודיו שמצויינות ב-5מגה-אום, מה שאומר שפוטנציאלית אם תחבר מקור עם עכבת יציאה גבוה יותר מ-75אום (רוב הכ.קול וכל הCDPים) השיכוך החשמלי לא יהיה מספק (צריך להיות ביחס לש לפחות 1:8 עומס-מקור בהתאמה, אלל"ט) ועלולים להיות עיוותים שמיעים. לא אופטימלי אבל תשפוט לפי האוזניים שלך בסופו של דבר.

פורסם
  • מחבר

בפועל - לחבר את יציאת המחשב (XONAR D2X) לאודיו או לוידאו? המערכת מחוברת כרמקולים אחוריים.

פורסם

לא כתוב העכבת יציאה שלו אבל אני די בטוח ש<75, אז בתיאוריה עדיף לCD IN. נסה לחבר גם לכניסת טיונר, אולי יעבוד.

פורסם
  • מחבר

לCD מחובר כבר ה... CD. לחבר לTAPE IN?

פורסם

המגבר לא יתפוצץ אם תחבר לכניסה הלא נכונה, אל דאגה. ;)

פורסם
  • מחבר

אני מדבר כמובן על האיכות.

פורסם

קודם תבדוק שזה בכלל עובד, אח"כ אם וכאשר, תשב ותשווה מול הCDIN.

חזור ודווח ממצאים. :)

פורסם

כל כניסות האודיו (בין אם קוראים להן CD/Tuner/AUX ובין אם קוראים להן Video/DVD/VCR או בכל שם אחר) זהות ללא יוצא מן הכלל. היחידה שיוצאת מן הכלל הוא כניסת Phono שעוברת דרך pre-amp נפרד לפני שהיא מתחברת לשאר הכניסות. בחיבורים האלה (שהם בתדרי השמע) עכבת הכניסה היא בדר"כ לפחות כמה עשרות Kohm, ובמקרה הזה אפילו כמה Megohm.

כניסות וידאו או אודיו דיגיטלי בדר"כ נעשות ב-75אוהם (או 50אוהם) בכדי למנוע החזרות בכבל, בעיה שרלוונטית בגלל התדרים הגבוהים של המידע. לא ניתן לחבר אודיו לכניסת וידיאו וההיפך כי זה פשוט לא יעבוד. גם כניסות אודיו (אנלוגי) הן סטריאו,משמע זוג כניסות, בעוד כניסות וידאו הן חיבור בודד.

מבחינת עכבת מוצא של כרטיס קול, אז בדר"כ מדובר על ערכים מאוד קטנים. דרגת המוצא של כרטיס קול כוללת מגבר שרת שעובד בחוג משוב שלילי שמוריד משמעותית את עכבת המוצא שלו. במקרה כזה כנראה שעכבת המוצא תהייה בסדר גודל של אוהמים בודדים או מתחת לכך, אלא אם הוסיפו ביציאה נגד בכדי להגן מפני קצר (נפוץ מאוד בכרטיסים עם חיבורי PL כיוון שהחיבורים האלה מקצרים בזמן הכנסה או הוצאה של הפלאג). כל כרטיס קול שמיועד לדחוף אוזניות בדר"כ יהיה עם עכבה של אוהמים בודדים לכל היותר (ייתכן שזה יהיה נכון רק כאשר מגדירים בדרייבר שמחוברות אוזניות). אפילו נגני אודיו ניידים מגיעים לערכים כאלה, ה-Sansa Fuze (שנחשב מצויין באיכות הסאונד שלו ובעכבת המוצא שלו למרות המחיר המצחיק) בעל עכבת מוצא (בתדר נמוך כמובן) של בערך 1-2ohm.

אגב, הכלל של 1:8 נשמע לי קצת מצוץ מהאצבע (איליה, לא להיעלב כמובן, אתה כבר יודע שאני אוהב להתבטא ב"ליברליות" ;) ) . ככל שהיחס הזה יהיה גבוה זה יהיה טוב יותר מבחינת אובייקטיבית, ומגברי אוזניות נורמאליים מגיעים למאות ומעבר לזה. למרות זאת יש מיקרים שבהם זה דווקא לא המקרה, וחלק מהעיוותים שנוצרים מזה דווקא יכולים להועיל לסאונד מבחינה סובייקטיבית.

עריכה:

דבר ששכחתי לציין הוא שלעיתים במגברים יש כפתור שנקרא CD-direct או משהו דומה. הכפתור הזה מקצר את כניסת ה-CD ישירות לשלב ההגברה ללא כל מעגל ה-eq או שאר הירקות שבדרך. לא בכל המגברים שיש את זה, ולכן בכולם זה מקצר את כל הדרגה שלפני המגבר, אבל במידה וזה ישנו אז ניתן לחבר לכניסה המיועדת ואולי להרוויח משהו בסאונד.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה למרות שלא הבנתי חצי ממנה... הסתכלת במפרט הטכני? יש שם הבדלים בין הכניסות המוגדרות לאודיו לבין כניסות המוגדרות לוידאו.

פורסם

הסתכלתי, עניתי לך לפי זה.

כניסות האודיו כולן זהות, גם אלה שקוראים להן LD/Video. כניסות הוידיאו (לא אלה שקוראים להן וידאו, אלא חיבורים שמיועדים לכניסת תמונה ולא סאונד) עצמן לא רלוונטיות כי אי אפשר לחבר אליהן בכלל מקור אודיו (זה פשוט לא יעבוד).

פורסם

אגב, הכלל של 1:8 נשמע לי קצת מצוץ מהאצבע (איליה, לא להיעלב כמובן, אתה כבר יודע שאני אוהב להתבטא ב"ליברליות" ;) ) . ככל שהיחס הזה יהיה גבוה זה יהיה טוב יותר מבחינת אובייקטיבית, ומגברי אוזניות נורמאליים מגיעים למאות ומעבר לזה. למרות זאת יש מיקרים שבהם זה דווקא לא המקרה, וחלק מהעיוותים שנוצרים מזה דווקא יכולים להועיל לסאונד מבחינה סובייקטיבית.

ממש אין בעייה עם ביקורת והערות לעניין ;)

שים לב שכתבתי *לפחות* 1:8, כלומר זה המינימום. למרות שזה אולי יותר תופס עם עומס ריאקטיבי של אלמנט ולא לינארי כמו חיבור של מקור ומגבר?

פורסם

ה-1:8 לא ממש משנה אם זה ריאקטיבי או לא. ברגע שאתה אומר עכבה זה כבר לוקח בחשבון גם רכיבים השראותיים\קיבוליים. ואגב, זה לא אומר שהוא לא לינארי, גם סלילים וקבלים יכולים להיות רכיבים לינאריים ;)

פורסם

ב"אלמנט" התכוונתי לtransducer, איתו יש ריאקטיביות לעכבת מוצא של המגבר ואז היחס של 1:8 כנראה באמת משפיע לעומת חיבור בין רכיבים אלק' נטו

.

אגב, במגבר עם צימוד DC בכל השלבים, איזה רכיבים השראתיים משפיעים על עכבת מוצא שלו?

פורסם

הבנתי, והגבתי בהתאם לזה ;)

ולא הבנתי את השאלה שלך, מה הקשר בכלל בין צימוד DC לבין השראות לבין עכבת מוצא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים