עבור לתוכן

חימום המעבד עקב עידכון גירסאת ביוס בלוח ASUS

Featured Replies

פורסם

שלום,

נתקלתי בתופעה מעניינת במיוחד ,רציתי לדעת האם עוד מישהו נתקל בזה ומה עושים ?

יש ברשותי לוח-אם מדגם ASUS P8Z77-V

עם מעבד intel i5 3570k

עם קירור מעבד Scythe Grand Kama Cross Rev.B

מארז Corsair 400R

הטמפרטורות לפני העידכון גירסא היו בממוצע 30-45 מעלות לכל היותר ללא אוברקלוק בעומס

עשיתי עידכון גירסא אחרון שהוא גירסא : 1805 שיצא בסוף דצמבר 2012

אחרי העידכון גירסא אני מעביר את ההגדרות של הביוס לבררות מחדל לא משחק עם אוברקלוק כלל.

אני מקבל הודעות ללא סוף מה AIasus ( התוכנה שמגיע ביחד עם הלוח ) ומ-RealTemp ובביוס עצמו

שהטמפ' של המעבד מגיעות ל 70-80 מעלות במנוחה

גם אחרי שניקיתי בייסודיות את כל המחשב מאבק, מהפילטרים, מהמאווררים של המארז והמעבד כמו שצריך,

החלפה של המשחה טרמית' ל Arctic Silver 5 אני עדיין מקבל טמפרטורות של 70-80 במנוחה וזה נראה לי ממש לא הגיוני

למישהו יש מושג מה לעשות ? לעשות שיחזור גירסאת ביוס ישנה יותר ולראות אם זה עדיין ככה ?

פורסם

לדעתי אפשר להחזיר גירסאות ישנות של ביוס.

פורסם

יש בעיה מאוד רצינית עם הביוסים של אסוס , במיוחד ללוחות הROG .

אני לא יודע אם זה מה שקורה אצלך , אבל שווה לך לבדוק .

מה שקורה הוא שהלוח ננעל על פרמטרים מסויימים ,וכל השינויים בביוס לא מזיזים לא בכלל . במיוחד מכפלת התדר של המעבד .

קורה שאחרי הדלקה או ריסט , הלוח עולה עם פרמטרים מונפצים , לא קשורים למה ששמרת בביוס בכלל , פעם אחת עלה לי עם מתח קבוע של 1.54V .ותדר מונפץ לא קשור לכלום .

שווה לך לבדוק את זה .

דבר ראשון תתקין CPUZ ותבדוק על איזה מתח ותדר עובד המעבד שלך . אם אתה רואה שהמתח גבוהה מדי ולא מה ששמת בביוס , הדרך היחידה לפתור את הבעיה היא לעשות ריסט לביוס . בלוחות ROG כמו אצלי יש כפתור , אצלך יכול להיות שיש ג'אמפר , או שפשוט תוציא את הסוללה .

אם זה המצב , ממליץ מאוד לחזור לגרסאות ביוס קודמות .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים