עבור לתוכן

לחץ האוויר במארז שלי תקין ? +תמונה .בבקשה עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום חבר'ההמארז שלי הוא corsair obsidian 650 dאני לא יודע למה אבל המארז הזה מגיע כברירת מחדל עם לחץ אוויר שלילי שנמאר לי את מול שזה לא טו . ואני לא מבין למה .הרי אוויר חם נמצא למעלה וקר למטה לא?מאוורר 200 מ''ל מכניס אוויר (א)מאוורר ד' מוציא אוויר נוסף בגג המאז 200 מ''ל ומאוור ג' 120 ''ל מוציא אוויר...ככה המארז מגיע ולמרות שביוטיוב המארז זכה להרבה ציניום גבוהים מבחינת קירור ואמרו שזאת שיטה טובה נאמר לי שזה לא תקין . מה אתם אומרים שנה שעברה בניתי את המחשב אז כדי שזה יתאזן איך שהוא הוספתי מאוורר בפנים בתחתית המארז של 120 מ''מ (ב) שנותן עוד קצת קירור .ואני ככה כבר שנה. לא יודע אם זה הכי טוב היה לעשות מה אתם אומרים? האוויר במאוורר הזה מתנג באוויר שמכניס ה200מ''לכמו בתמונהJPG - ׳”׳¢׳?׳?׳× ׳×׳?׳•׳׳•׳× - ׳?׳?׳? ׳©׳?האם זה היה תקין כמו שזה בא עם הלחץ השלילי ? האם זה תקין איך שאני עשיתי? לא חיובי ולא שלילי? יש לי אפשרות לעשות כזה גבר: במאוורר למעלה להוציא אותו ובמקומו לשים שני מאווריי 120 מ''מ או ששניהם יכניסו או שאחד יכניס ואחד יוציא. ואת זה בתחתית להוציא. או להשאיר.מה אתם אומרים ?תעזרו לי בבקשה נשמות

פורסם

בגדול זה נראה בסדר שניים שמכניסים ושתיים שמוציאים איפה הבעיה? רק בגלל שאמרו לך שזה לא טוב? אתה רואה טמפרטורות חריגות?

פורסם
  • מחבר

זהו שיש טמפ' חריגות . אבל לא נראה לי קשור לקירור כי שנה שעברה בניתי את המחשב והכל היה בסדר אז המעבד היה על 30 במנוחה עכשיו על 50 וכרטיס המסך היה על 40 עכשיו במנוחה עובר את ה90 ..את הכרטיס החזרתי לחנות שיבדקו את המעבד אני הולך לחדש משחה טרמית ונראה.

פורסם

זה נשמע קצת יותר מבעיה בסירקולציה של המארז , גם אם לא מחליפים משחה טרמית כל שנה לא אמור להיות הבדל של 20 מעלות בפרק זמן כזה

בוצע אוברקלוק?

פורסם

זה באמת חריג ללא קשר לסירקולציה, לחץ אוויר חיובי עוזר בלמנוע אבק, לא יותר.

איזה קירור יש לך על המעבד?

מפרט?

אוברקלוק?

כבלים מהספק חוסמים כניסות \ יציאות של אוויר?

מתי לאחרונה ניקית את המחשב?

יש מצב לתמונה ברורה של המחשב מבפנים?

פורסם
  • מחבר

הקירור של המעבד הוא Zalman CNPS9900 LED היקור הזה היה מצויין שנה שעברה כשרק קניתי את המחשב שמר את המעבד על 52 במאמץ מלא.

מפרט:

core i5 2500

gtx 570 (של חברת ספרקל עם אוברקלוק מהמפעל) גם הוא שנה שעברה היה במנוחה על 40 עכשיו מתחיל מ60 ולא לאט מגיע ל97 במנוחה מלאה והמואוור מאיץ אוטומטי וזה מוריד קצת.כאמור החזרתי אותו לתיקון או החלפה..

מה שמוזר זה שהכל התחיל אחרי הנקיון האחון של המחשב . וכן אני שומר אותו נקי לא מזניח .אם כי לא כלכך משקיע עד פירוק המאווררים והקירור ומריחת משחה אבל הפעם אין ברירה כנראה. קניתי משחה mx4 ואני הולך לשים אותה על המעבד ולקוות לטוב.

לוח :ASROCK Z68 Extreme4 Gen3

זכרון:G.Skill Ripjaws-X 8gb DDR3

ספק:Seasonic X-650 80 plus gold

אובקלוק לא ביצעתי -לא אוהב תדברים האלה

כבלים לא חוסמים .

כמו שאמרתי אני מנקה בתדירות גבוהה כל חודשיים בערך.נראה לי משהו התפקשש בניקון האחרון (אולי יצאתי דפוק לא היה לי אוויר דחוס ניקיתי עם פן ואוויר חם) או שפשוט נכנס מלא אבק לצלעות הקירור של הכטיס והמעבד.

שמתי לב גם שהמאוור העליון בקושי מסתובב. צריך אולי לשמן אותו קצת.

שנייה מעלה תמונה גבר. תודה לך על התשובה

פורסם

פן ואוויר חם!?!!?!?!? :errrr: :nono:

בכל מקרה, תנקה שוב, פילטרים, צלעות, מברשת אנטיסטטית, שואב אבק ומטלית מיקרופייבר יעשו את העבודה.

בנוסף, בדוק שכל המאווררים עובדים, מחוברים, ומסתובבים.

וכצעד אחרון, תחליף משחה טרמית זול, כ-30 ש"ח להכי טובה ויש לך מספיק לכמה שנים של מריחות (קניתי MX-3 לפני שנתיים ועדיין יש לי חצי, והתקנתי מעל ל-5 מחשבים)

תנסה להשקיע יותר בסידור כבלים, כמו שהבנאדם-המוכשר-שהוא-לגמרי-לא-אני ( :lol: ) עשה:

06z4Kl.jpg

ומאחור:

QvHTNl.jpg

(למתקשים בהבנת הומור, זה כן המחשב שלי)

נסה להרחיק כבלים מהמאווררים, קשור אותם ביחד עם אזיקונים (לי היו רק לבנים אז זה נראה מגעיל)

קח לך שעתיים פנויות ועבוד על זה.

פורסם

^ איזה יופי של סידור ^

לעניין ידוע שאוויר חם של פן עלול לגרום נזק לרכיבים קשה לדעת אם באמת נגרם לך מזה נזק , נסה לעשות מה שנאמר למעלה אם גם זה לא ישנה משהו אז אולי כדאי לבדוק את העניין בחנות שממנה קנית את המחשב

פורסם

לעשות השוואה בין השנה לשנה בעברה זה קצת כמו לעשותה שוואה בן רכב שנוסע השנה ושנה שעברה..

עם הזמן מצבר אבק ושאר דברים שפשוט מעלים את הטמפ'..תחזוקה תקופתית תמנע את זה. :xyxthumbs:

פורסם

הוא טוען שהוא מנקה בתדירות גבוהה והתמונה שהעלה לא מראה מצב קריטי (מצב מאובק, לא כזה שאמור לגרום לכאלו טמפ')

פותח האשכול, תוכל לעשות בדיקות מאמץ (OCCT, Pime95) ולהעלות טמפ' מ-HWmonitor?

פורסם
  • מחבר

זה באמת חריג ללא קשר לסירקולציה, לחץ אוויר חיובי עוזר בלמנוע אבק, לא יותר.

איזה קירור יש לך על המעבד?

מפרט?

אוברקלוק?

כבלים מהספק חוסמים כניסות \ יציאות של אוויר?

מתי לאחרונה ניקית את המחשב?

יש מצב לתמונה ברורה של המחשב מבפנים?

לא גבר שום אוברקלוק .

ועכשיו אני אחרי השקעה של 4 שעות ניקיון טוטאלי של המאווררים והחלפתי משחה טרמית ל mx4 וכלום לא עזר.אותו דבר :(

פורסם
  • מחבר

Ymac - תודה על התשובה איך מבצעים בדיקת מאמץ ב occt?

פורסם
  • מחבר

פן ואוויר חם!?!!?!?!? :errrr: :nono:

בכל מקרה, תנקה שוב, פילטרים, צלעות, מברשת אנטיסטטית, שואב אבק ומטלית מיקרופייבר יעשו את העבודה.

בנוסף, בדוק שכל המאווררים עובדים, מחוברים, ומסתובבים.

וכצעד אחרון, תחליף משחה טרמית זול, כ-30 ש"ח להכי טובה ויש לך מספיק לכמה שנים של מריחות (קניתי MX-3 לפני שנתיים ועדיין יש לי חצי, והתקנתי מעל ל-5 מחשבים)

תנסה להשקיע יותר בסידור כבלים, כמו שהבנאדם-המוכשר-שהוא-לגמרי-לא-אני ( :lol: ) עשה:

06z4Kl.jpg

ומאחור:

QvHTNl.jpg

(למתקשים בהבנת הומור, זה כן המחשב שלי)

נסה להרחיק כבלים מהמאווררים, קשור אותם ביחד עם אזיקונים (לי היו רק לבנים אז זה נראה מגעיל)

קח לך שעתיים פנויות ועבוד על זה.

כן אני יודע יצאתי דפור אבל חשבתי שהרי החלקים עובדים תחת טמפרטורות הרבה יותר גבוהות מאשר החום של הפן שהוא לא כזה חם ?

עשיתי את כל המש אמרת ומעבר 4 שעות בשבזתי כדי לנקות כל סנימטר במחשב -כולל משחה טרמית mx4 לא עזר כלום

בקשר לסידור הכבלים.כל הכבוד לך .אבל לא לא יוצא בשום אופן ככה וסמוך עליי שישבתי על זה הרבה. יש לי יותר כבלים ופחות ספייס מאחורה כמו אצלך למרות המארז הטוב שלי .במקרה שלי זה המקסימום שהצלחתי להגיע אליו . ובדקתי בידיים זה לא מפריע לסירקוליצה

פורסם
  • מחבר

^ איזה יופי של סידור ^

לעניין ידוע שאוויר חם של פן עלול לגרום נזק לרכיבים קשה לדעת אם באמת נגרם לך מזה נזק , נסה לעשות מה שנאמר למעלה אם גם זה לא ישנה משהו אז אולי כדאי לבדוק את העניין בחנות שממנה קנית את המחשב

הרכבתי לבד את המחשב. ועשיתי הכל וזה לא עזר. כנראה שדפקתי הכל עם הפן.או שפשוט הגוף קירור לא טוב למרות שהיה מצויין בהתחלה . כי עובדה שאר החלקים (חוץ מהכרטיס המסך שבתיקון כרגע) קרירים מאוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים