עבור לתוכן

מייבש הכביסה של אבא שלי מקפיץ את ממסר הפחת שבדירה שלו לאחר 20-30 דקות פעולה

Featured Replies

פורסם

לאבא שלי יש מייבש כביסה עתיק מדגם סימנס Siwamat Flauschtrockner 272 שהוא קנה יד שניה לפני מעל לעשר שנים.

לאחרונה המייבש כביסה מקפיץ את הממסר פחת (40A) של הדירה שלו לאחר כ-20 עד 30 דקות עבודה (ואחרי כן כל כמה דקות או מיד), כאשר היו מספר מקרים שבהם הממסר גם קפץ גם כאשר המייבש לא עבד כלל.

מה הסיבה לבעייה?

פורסם

קודם כל איזה מפסק בדיוק הוא מקפיץ :

פחת - מפסק ברוחב של 2-4 "יחידות" אם לחצן TEST. מפסק כזה יקפוץ אם יש במייבש ירידה של זרם לאדמה (בגלל רטיבות, בעיה בבידוד וכדומה). זה שעל הפחת כתוב In 40A לא אומר שהוא יקפוץ ב 40A - הפחת לא קופץ בגלל זרם גבוה אלא הפרש זרמים של 30mA ויותר בין הפאזה והניוטראל שעוברים דרכו (תקלה טריויאלית במייבש שלא גורמת למצב מסוכן אם יתר המערכת תקינה)

חצי אוטומט - מפסק ברוחב של "יחידה" אחת. אם המפסק שקופץ הוא 40A הראשי של הבית ולא קופץ מפסק מקומי של המייבש (בדרך כלל 16A), זה אומר שבנוסף לבעיה של המייבש עצמו יש בעיה באיך שהחשמל בבית מחובר, או שהמפסק המקומי של המייבש בלוח לא תקין (ב2 המקרים זה מצב מסוכן כי אין הגנה מזרם גבוה לחוטים בקיר שהולכים לשקע של המייבש)

לפי זה ניתן לדעת מה סוג התקלה במייבש :

מפסק פחת קופץ - לחפש רטיבות, חוטים שהבידוד שלהם נהרס, לנסות לנתק גוף חימום ולהפעיל בלי

חצי אוטומט קופץ - לבדוק שאין מגעים מרותכים בפיקוד או חוטים אם בידוד שחוק

את התקלה אם הפחת הכ טוב לחפש על ידיי מולטימטר :

תוציא את התקע של המכונה מהחשמל

תקצר את כל 3 הפינים של התקע על ידיי מברג וכדומה ותסובב את המפסק של המכונה דרך כל התוכנית, ותחזיר למצב מכובה - זה כדיי לפרוק קבלים (כמו קבלים של המנוע), כדיי שלא יהיה בהם מטען שיכול להרוס את המולטימטר

תמדוד אם מולטימטר את ההתנגדות (על מצב של Mohm) בין הפין הימני והתחתון של התקע (תחבר אותו אליהם בצורה קבועה, אל תחזיק את החיבור בידיים כדיי לא לגרום לשגיאה במדידה). תוך כדיי שאתה רואה את המסך של המולטימטר, "תשחק" אם הרכיבים של המכונה. המולטימטר אמור להראות תמיד שאין חיבור ("1" בסוף המסך). אם הוא מראה מספרים שונים זה אומר שהוא רואה את הבעיה

עכשו תתחיל לנתק : את הכבלים של הגוף חימום, את הכבלים של המנוע, וכדומה (תשים מדבקות על הכבלים + תצלם את השלבים של הפירוק כדיי לדעת מאיפה הם היו). אם תנתק את הרכיב שגורם לבעיה, המולטימטר יראה שאין חיבור - כך תוכל למצוא את הרכיב או המקום הבעייתי במכונה

פורסם
  • מחבר

גוף חימום, תקע, כבל חשמל: כולם הוחלפו ולא עזר.

כנראה רטיבות ו/או חוטים עם בידוד פגום (ייתכן שהמנוע הוא הגורם לבעייה, כיוון שכל שאר הדברים צרכני החשמל במייבש הוחלפו).

מאחר ואבא שלי טוען שאין טעם בלתקן את התקלה, ייתכן שהוא ייקנה מייבש כביסה חדש.

יש לציין גם כי כאשר המייבש עובד, הוא משמיע חריקות האפייניות לרצועת תוף שחוקה. האם זה עשוי להיות קשור?

פורסם

תקע וכבל חשמל חיצוני לא נראים לי קשורים לבעיה בכלל. הבעיה היא פנימיתצ

מנוע יכול להיות קשור ויכול להיות שלא - כדאי לבדוק אם המפסק של התוכנית מנתק אותו מ 2 הצדדים כשהמכונה מנותקת - אם כן אז ברור שהבעיה לא במנוע כי המפסק קפץ גם כשהמכונה לא היתה בשימוש. ז דוגמה לרכיב שניתן לבדוק על ידיי מולטימטר (40 שקל מהום סנטר, רק ביקור של טכנאי עולה יותר)

הרצועה של מנוע לא קשורה לזה (וניתן בלי קשר להחליף אותה - ניתן לקנות גומיות להחלפה), אבל יכול להיות שהחריקות הן ממשהוא חר כמו חלק שלוחץ על חוטי חשמל בתוך המכונה ואז כן יש קשר.....

זה תקלה טריויאלית למצוא ובהרבה מקרים גם לתקן אם יש את הכליםלזה, חבל לזרוק מכונה בגלל מה שניתןלסדר לבד

פורסם
  • מחבר

אבא שלי לא יכול לסדר לבד את התקלה. הוא הזמין חשמלאי פרטי וכן טכנאי מכשירי חשמל פרטי, ושניהם לא הצליחו לסדר את הבעייה.

המצב שבו ממסר הפחת קופץ כאשר מייבש הכביסה כבוי, מתרחש רק כאשר הוא מחובר לחשמל. אם המפסק של השקעים שלו ושל מכונת הכביסה בארון המפסקים מורד, הממסר לא קופץ אף פעם.

פורסם

חשמלאים שמחליפיעם את הכבל אם התקע כשניתן לבדוק אם מולטימטר שהתקלה לא בהם ? מה זה החשמלאים האלה ?

ואתה יכול לנסות פילו לבד למצוא את התקלה, מולטימטר עלה 40 שקל בהום סנטר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים