עבור לתוכן

שאלה: מכס על כרטיס מסך שנשלח ל RMA. (תיקון)

Featured Replies

פורסם

אני יודע שככה זה מתנהל עם DHL, אבל מכיוון שלא הייתה לי אפשרות, וחיבו אותי להשתמש בזה, אני חשוב שלפחות את כל התשלומים ל DHL

אינטל צריכים לקחת, ואת החלק של המס (50 שקלים בסה"כ) אני אשלם, וגם לא בצדק אבל זה כבר עניין של רשות המיסים ואל של DHL.

(שלמרות ששלימתי מעמ"מ + מכס שהיבואן שילם, ואני שולח לתיקון ומקבל מוצר זהה אך חדש, אני צריך לשלם שוב)

פורסם

מקווה בשבילך, אבל אל תבנה על זה, אינטל בתאכלס לא אחראית לעלויות הנוספות של השילוח, גם אם מדובר בתיקון. מצד אם אינטל לא הציעו אלטרנטיבה של דואר אוויר, אז לגיטימי שהם ישאו בעלויות.

פורסם

כל עוד אפשר לטפל בארץ אין שום סיבה לשלוח לחו"ל.

אני חושב שבכרטיסי מסך, למרות המע"מ שאתה עלול לשלם, עדיין זה לא יהיה כמו לקנות את הכרטיס בארץ. רבאק, מוכרים בארה"ב 670 FTW שזה כרטיס שווה ערך בביצועים ל 680, בכ- 350$. אם ממש תתאמץ תמצא גם ב 300$ שזה 1200 שקל. פה בארץ כמעט, 3000 שקל, אז שמישהו יסביר לי איך המע"מ "מתנקם" בך אח"כ. זה שטות גמורה, תמצא דיל טוב, עם הפרש גדול במחיר ולא תהיה לך בעיה כזאת.

פורסם

זה גם מע"מ, גם עלויות ייבוא של הכרטיס למחסני היבואן ומשם עלות שילוח הכרטיסים לחנויות המחשבים ובנוסף החנויות צריכות גם להרוויח ולשקלל בפנים את עלות המשכורות של העובדים והוצאות העסק... מה שנקרא The business of sales... לא שאני אומר שזה הוגן כן? זה גניבה לאור יום, אבל זה מה יש...

פורסם

נתקלתי במספר חברות מחו"ל שהופתעו שחברת השילוח רוצה עוד עמלות שונות מהמקבל (לא מדבר על המיסים, זה הן בד"כ לוקחות בחשבון), נראה שהתופעה הזו לא נפוצה בעולם, אך בישראל כמו בישראל...

פורסם

טוב אז בסוף אינטל לקחו הכל על עצמם, לא שילמתי שקל, אבל כל התהליך לקחת המון זמן בגלל התשלום הזה..

פורסם

יפה, אפשר להכניס את אינטל לרשימת החברות שנותנות שירות כראוי.

פורסם

itaysp

למה העדפת לשלוח לאינטל במקום להחזיר לחנות ממנה קנית בארץ? שילמת דמי משלוח אליהם או שגם המשלוח אליהם ללא תשלום?

פורסם

כי כשדיברתי עם החנות הם אמרו לי שזה יקח הרבה זמן כל התהליך דרכם, ובתאוריה לשלוח ישר הרבה יותר מהיר ואני לא צריך ללכת לחנות כי dhl באים לאסוף ממני את הלוח מתי שבא לי.

באותו יום ששלחתי את הלוח אינטל כבר קיבלו אותו, ואחרי פחות משבוע בלדר של dhl החזיר לי אותו, אבל גם ביקש תשלום.. וזה מה שסיבך הכל.

פורסם

אני יודע שאם המוצר נרכש מחו"ל, ושילמת עליו מע"מ כשהוא הגיע ואז שולח אותו להחלפה, היה ניתן לבקש (ולקבל) החזר המע"מ ששולם, ואז היה צריך לשלם מע"מ רק על החילופי. לא ידוע לי אם זה עובד גם על מוצרים שנרכשו בארץ.

אתה יודע אולי לאן אפשר לפנות כדי לבקש החזר מע"מ? צריך להגיע לאיזה סניף פיזית או שאפשר למלא כמה טפסים אונליין? אני מתלבט אם להרכיב את המחשב החדש מחו"ל בגלל עניין האחריות והסרבול לממש, אבל אם היה לך יותר קל לשלוח את זה לאינטל מאשר להגיע לחנות, כבר אין על מה להתלבט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים