עבור לתוכן

שאלה: מכס על כרטיס מסך שנשלח ל RMA. (תיקון)

Featured Replies

פורסם

שלום,

רכשתי כרטיס מסך בארה"ב שהגיע עם קרוב משפחה.

הכרטיס תקול וכבר הגשתי וקיבלתי אישור ל RMA - return merchandise authorization

אני שולח את המוצר לגרמניה - מה התהליך של החזרה לארץ ? האם אני אקבל לשלם על המוצר מע"מ ?

אשמח לשמוע מנסיון של אנשים שכבר נתקלו בעניין.

פורסם

אין מכס על מחשבים וחלקי מחשב, אבל יש מע"מ. היצרן שולח לך את הכרטיס חזרה עם הצהרת ערך ומשלוח והוא עובר בידוק במכס. הדרך היחידה להתחמק מזה זה אם היצרן יסכים להוריד את מחיר החבילה לפחות מ-50 דולר כדי להמנע מבידוק (אבל להצהיר 50 דולר על כרטיס מסך זה לא ריאלי ונראה חשוד), אבל מע"מ תאלץ לשלם שוב בטוח. זה אחד המינוסים של קניית כרטיס בחו"ל.

פורסם

עברתי אותו הדבר עם GTX680, אתה תשלם מע"מ.

פורסם

המעניין הוא, שגם אם זה היה מוצר שייבאת עם מיסוי מלא בייבוא אישי היית ,ברוב המקרים, נאלץ שלם את המ"ע (פעם נוספת).

החוק אומר שאם המוצר הוחלף, הוא נחשב כחדש ולכן חלים עליו כל המיסים.

במידה ורק תוקן יש להמציא אישורי תשלום מיסים ולמלא טפסים כל שניתן להוכיח שהמספר הסידורי שלו זהה ביציאה מהארץ ובחזרתו.

פורסם

הבאתי אותו (אני אישית) מארצות הברית, אז לא שילמתי מיסים בפעם הראשונה, בסוף זה מתנקם בך...

פורסם
  • מחבר

הבאתי אותו (אני אישית) מארצות הברית, אז לא שילמתי מיסים בפעם הראשונה, בסוף זה מתנקם בך...

תודה על כל התשובות.

OR2000 עם איזה כרטיס אתה עברת את זה וע"פ איזה מחיר שילמת מע"מ ?

פורסם

עברתי אותו הדבר עם GTX680, אתה תשלם מע"מ.

פורסם

אני שלחתי השבוע rma לאינטל לוח אם, הבנתי שאם אני ממלא את כל הטפסים והמכס ואומר שזה נשלח לתיקון גם אם אני מקבל חדש בסוף, אני לא צריך לשלם.

קניתי בחנות בארץ, אז כבר שילמתי מעמ פעם אחת אז למה אני צריך לשלם שוב? נשמע לא הגיוני.

בכל מקרה אני אוכל לעדכן כשהוא יחזור.

פורסם

אם מתקנים לך את הלוח, אתה לא משלם כלום, אבל אם מחליפים לך את הלוח, אתה תשלם מע"מ על החדש/חילופי.

אני יודע שאם המוצר נרכש מחו"ל, ושילמת עליו מע"מ כשהוא הגיע ואז שולח אותו להחלפה, היה ניתן לבקש (ולקבל) החזר המע"מ ששולם, ואז היה צריך לשלם מע"מ רק על החילופי. לא ידוע לי אם זה עובד גם על מוצרים שנרכשו בארץ.

פורסם

טוב היום הגיע שליח של DHL.. הביא לי את החבילה. היייתי שמח וטוב לב ואחרי כמה דקות הוא חזר, עם בקשה לשתלום של 118 שקלים.

החזרתי לו את החבילה.. אני אבדוק על מה מדובר..

*לא כתוב אם המוצר חדש או חזר מתוקן..

דיברתי עם DHL והם טוענים ששלחו לי מוצר חלופי ולכן אני צריך לשלם מכס ומעמ וכל העלויות שחרור..

היא טוענת שאם הייתי מקבל מוצר מתוקן אז העמלות שחרור מכס הייתה יותר גבוהה כי DHL היו צריכים להרואת למכס את הטפסים שמילאתי שיצאתי את זה לתיקון.

בקיצור אני מצטער שבכלל עשיתי את זה. יכולתי ללכת לחנות בארץ והם היו שולחים את זה לתיקון, היה לוקח יותר זמן (עבר פחות משבוע מאז ששלחתי) אבל לא היה לי חור בכיס. בינתיים ביקשתי שיחזירו את זה לאינטל.. שאיטנל ישלחו לי עם דואר רגיל או משהו כזה..

פורסם

אני קיבלתי לוח חדש מEVGA ולא שילמתי שקל.

היה מוצהר על החבילה שמדובר בהחזרה מRMA.

פורסם

^ היה לך מזל, החוקים די ברורים בנושא זה. גם לי קרה מספר פעמים שלא שילמתי על מוצר חדש/חילופי ב- RMA.

פורסם

זה hit and miss כזה..

פשוט אל תצהיר + אל תשלח בחברות שילוח + תחזיק אצבעות. זו הקומבינציה הטובה ביותר.

פורסם

אצלי לא היו יותר מידי ברירות.

שלחתי עם DHL כי זה מה שאינטל ביקשו. הם מביאים מספר לקוח, אתה מתקשר ל DHL בארץ, אומר את המספר והם באים לאסוף ממך, וגם הם מחזירים עם DHL.

בינתיים סרבתי לקחת את הלוח, איטנל התקשרו אלי ואמרו שאני לא צריך לשלם כלום והם בודקים את זה.

עכשיו נראה מה יקרה אחרי שהם יגלו שהתשלום שמבקשים ממני בארץ זה מיסים ולא לשלם על המשלוח (זה מה שנראה לי שהם חושבים).

פורסם

DHL גובים ממך עלות של דמי רשומון, עמלת שחרור ממכס (למרות שאין מכס בפועל, כל חבילה של DHL חייבת לעבור בידוק במכס), שינוע ומע"מ. כל זה ביחד מסתכם באיזור 250 ש"ח בערך. חושב שמה שעשו לך מגוחך? פעם הזמנתי טישרט ב-200 ש"ח ורצו ממני עוד 280 ש"ח עמלות של DHL...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים