עבור לתוכן

i5 2500k vs 3570K

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני לא הולך לפרק את המעבד ולאבד עליו את האחריות

פשוט ההבדל במחיר בין קיט של אחד לשתיים הוא לא רציני בכלל אז אני מעדיף שיהיה יותר למרות שאני יודע שאני לא באמת ירגיש את זה

http://ksp.co.il/?uin=17302

http://ksp.co.il/?uin=14964

איזה מהם עדיף וישב עם הקרור?

• תגובות 34
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
  • 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אנשים כאן לא אוביקטיביים !! אדון צח טוען לאורך כל הדרך שהמעבד שהוא קנה הכי טוב והלוח שלו הכי טוב בדרך מעוותת.

זה לא מקצועי ולא יפה לבלבל אנשים כאן.

ברור שכמה שהמעבד יותר חדש אז הוא יותר טוב..אינטל לא יעשו צחוק מעצמם ויוציאו מעבד פחות טוב מהקודם.

אני בטוח שאם נחפור ונבדוק במספר אתרים מובילים יחסי כוחות בין השניים אנחנו נמצא שהחדש מן הסתם יותר מהיר וטוב מהישן.

ותתחילו להיות אובייקטיביים ;)

פורסם

אדון HWmaniak,

לבלבל אנשים? על מה אתה מדבר? מאיפה הגעת לי פתאום? אני קניתי את המעבד שלי כי רציתי OC רציני ולא רציתי מעבד שיתחמם לאיזור ה-85 מעלות בעומס על קירור אוויר. לכן בחרתי ב-2500K על פני ה-3570K והיום אני באוברקלוק של 4.5 עם ה-2500K שלא עובר 70 במאמץ. מבחינתי ה"תוספות" שיש ב-3570K לא שוות את השדרוג.

ולגבי הלוח שלי, דרך מעוותת? אתה יודע בכלל משהו על לוחות אם? תקרא קצת ביקורות, יש לפחות 30 אתרים שנתנו ללוח שלי ביקורת מעולה, כולל פרס החומרה הטובה ביותר, פרס Must Have, ביצועי אוברקלוק הכי טובים וכו', בגלל זה קניתי אותו... אז מה אתה מבלבל במוח?

פורסם

אינטל ויתרו על ההלחמה המיוחדת שעשו בדור ה-SB, על משחה זולה שדחפו בדור ה-IB, זה ההסבר היחידי לטמפרטורות האלו.

פורסם

טוב, אני לא יודע למה, אבל פותח הדין לא ענה על השאלה העיקרית: איזה OC הוא הולך לעשות ומה הם השימושים.

הלוחות שהוא הציג לא משתלמים בעליל, וכדי שהוא באמת ינצל UP5 TH הוא צריך לעשות OC אקסטרימי למדי. לדעתי לשימושיו יתאים לו ה-D3H המעולה של גיגהבייט, הלוח הטוב והמשתלם ביותר ל-OC מינסטרימי בארץ (לא גרסאת ה-X השחורה).

לגבי המעבד, 2500K יעבוד קריר יותר, יעשה OC טוב יותר *אבל* יחסיר ממך PCIE 3.0 (לא ממש משנה בהתחשב שיש לך כרטיס כזה) לעומת ה-3570K שיתחמם, יעשה OC פחות טוב (רגיש מאוד למתחים).

חבל לבזבז 1500 ש"ח על לוח...

לגבי מוד ה-IHS, זה לאמיצים בלבד, יש בו סכנה לא קטנה למעבד וזה כרוך בהרבה סיבוך ודיוק אח"כ (ראה פרוייקט extreme trooper)

לסיכום, אם יש לך קירור טוב, אתה לא עושה OC מרחיק לכת כדאי לך ללכת על GA-Z77-D3H עם 3570K.

אם אתה רוצה לבצע OC מתקדם יותר על אוויר \ מים עדיף לך UP4 עם 2500K

פורסם

אדון צח אני הגעתי כנראה מאיפה שאתה הגעת פחות או אפילו יותר אז תרגיע.

לא אמרתי מילה רעה על ה MSI שלך למרות שאני באופן אישי לא הייתי הולך על MSI שאני רוצה אוברקלוק אבל כל אחד והטעם שלו.

פותח הדיון לא מעוניין באוברקלוק כמו רוב המשתמשים בעולם והוא לא צריך לוח כל כך חזק והוא בהחלט יכול לחסוך כאן מאות שקלים, והוא כמובן ירצה להיות מעודכן טכנולוגית ויבחר במעבד החדיש ביותר שמתאים לצרכיו.

פורסם

אז קודם כל תקרא ותראה ש MSI שיפרו מאוד את החומרה והביצועים שלהם בשנים האחרונות. ולגב ה-OC, כבר אמרתי פה שהוא יוכל להסתפק בלוח ב 500 ש״ח לאוברקלוק של 4.5 אבל אם הוא מתכנן יותר מומלץ לוח יותר רציני. זה שאני עצרתי ב 4.5 זו בחירה שלי ולא בגלל שהלוח לא מספיק טוב.

המעבד החדש רק יגביל אותו באוברקלוק בתדרים גבוהים מבחינת התחממות אם יש שימוש בקירור אוויר וזו עובדה. האייבי יותר חמים משמעותית ממעבדי הסאנדי והתוספות שיש בהם לא ישנו לו שום דבר: קלוק לקלוק ההבדל הוא בין 5-10 אחוז, QuickSync לא מעניין אותו וההבדל ביצועים בין PCIE2 לבין 3 הוא אפסי. הדבר היחיד שאולי שווה לשקול הוא צריכת חשמל נמוכה יותר.

פורסם

מה לגבי שידרוג עתידי של הכרטיס מסך??

ה PCI2 פסה לאט לאט מהעולם ונכנסים לדור חדש של כרטיסים מתקדמים הרבה יותר שעובדים אך ורק על PCI-3!!!

גם לגבי הזכרון הוא יהיה מוגבל בשדרוג עתידי.

פורסם

קודם כל זה לא נכון, זה שכרטיס תומך ב PCI 3 לא אומר שהוא לא יעבוד על PCI 2. לי יש כרטיס PCI 3 והוא עובד נהדר על ממשק PCI 2. זה מה שנקרא Backwards Compatibility. הלוח שלי תומך אבל המעבד לא, אז פשוט אז אני מקבל מהירות של 2. תראה השוואות באינטרנט, כיום אין בכלל הבדל בין 2 ל-3 מבחינת ביצועים. נראה לך הגיוני שחברות יוציאו כרטיסי מסך שיחייבו את הקונים שלהם לשדרג למעבד שתומך ב PCI 3? אתה מבין איזה נזק צרכני זה יעשה?

ולמה שיהיה מוגבל מבחינת שדרוג זכרון?

פורסם

הוא לא יכול לעבור את ה 2133 עם הסנדי שלך.

ולכרטיס מסך עתידי זה יגרום לו לקבל 80 אחוז מהכרטיס במקום 100 על PCI-2.

פורסם

ידידי, בוא נהיה ריאליסטיים, מי קונה זכרון במהירות 2400mhz בימינו אלא אם כן בא לו לשרוף כסף? עד ש 2400mhz יהיה סטנדרט יעבור עוד דור של מעבדים וכל הדיון הזה לא רלוונטי בכלל נכון לעכשיו. מעבר לזה במעבדי סאנדי מהירות הזכרון שלך לא משנה כי תדר הבאס נעול מול המעבד על 100mhz קבוע לכן אין לזה שום משמעות, שיהיה גם זכרון 5000mhz.

לגבי הכרטיס מסך, לא ידעתי שיש לך את הכוח לחיזוי עתידות, מאיפה אתה יודע שכרטיסים עתידים יציגו שיפור של 20 אחוז בממשק PCI 3 כאשר היום ההבדל לא קיים? יש לי הרגשה שאתה מנסה לצאת צודק בכח למרות העובדות.

פורסם

^^

מאיפה הבאת את השטות הזאת ?

מה הקשר זה שהבאס תקוע על 100 להבדל בביצועי זיכרון ?

כמו שתגיד שאין הבדל בין מעבד ב5GHZ לבין מעבד ב3.3 בגלל שהבאס הוא 100.

כשהבאס 100 יש מכפלה לזיכרון בול כמו למעבד.

בעזרת צ'יפסט P67\Z68\Z77 ומעבד K אתה יכול לקבוע מכפלת זיכרון. בנושא הזה מעבדי האייבי מצטיינים - סנדי פשוט לא יכול לעבור 2133 בעוד שאייבי מסוגלים גם 2666

תדר זיכרון גבוה עוזר במצבים מסויימים ובמצבים אחרים לא כל כך.

פורסם

אוקיי, אם אני טועה אין לי בעיה להודות בזה.

אבל כל זה לא רלוונטי עבור הדיון, אני די בטוח שהוא לא עומד לקנות זכרון 2666mhz לכן על מה הויכוח פה?

פורסם

אני בדיוק מסתכל בעובדות ונראה שאתה זה שטועה ידידי צח ואתה זה שמתווכח בכוח ומנסה להוכיח שהסנדי עדיפים על האיבי.

מה שברור מופרך ולא נכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים