עבור לתוכן

בית"ר ירושלים והחברה הישראלית

Featured Replies

פורסם

בס"ד

אני מאמין שלפחות חלקכם שמעתם על הסאגה הארוכה של אוהדי בית"ר ירושלים אל מול שני השחקנים המוסלמים שחתמו אצלה.

אתם חושבים שהם עברו את גבול הטעם הטוב? הסיסמא "בית"ר טהורה לעד" לא מזכירה לכם תקופה אפלה באירופה?

בכלל, מעבר לבית"ר וערבים, אולי העם פה פשוט אוהב להשתייך לאיזושהי קבוצה ולהיות נגד. להיות דתי ולהילחם בחילונים, להיות מתנחל ולהילחם בערבים, להיות בימין ולהילחם בשמאל.. אולי כבר אנחנו לא רוצים/לא זוכרים איך להגיע לשקט אמיתי, בסוף, זה יכול לפרק אותנו..

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2487707

פורסם
פורסם

על מה המהומה בסרטון הזה?

פורסם

לאומיות (ובכללה ציונות) זה דבר טוב - לאומניות לעומת זאת - כמעט תמיד מובילה למעשים מכוערים \להקצנה\לאלימות

פורסם
  • מחבר

לאומיות (ובכללה ציונות) זה דבר טוב - לאומניות לעומת זאת - כמעט תמיד מובילה למעשים מכוערים \להקצנה\לאלימות

לאומיות, אהבת הארץ, פטריוטיות, זה בסדר, אך יש בעיה גם בהגדרות האלו כי אלה הגדרות מאוד גדולות שהיום יש להן עוד ועוד משמעויות.

מצד שני, ציונות, כולם מרבים להשתמש במושג הזה בלי לדעת מהו. מתוך הציונות יצאו הרבה זרמים, דעות והחלטות שאני ממש לא מוכן להזדהות עימן.

פורסם

על מה המהומה בסרטון הזה?

חוששני שזה לא באמת משנה... ;D

פורסם

מצד שני, ציונות, כולם מרבים להשתמש במושג הזה בלי לדעת מהו.

ציונות - מנקודת המבט שלי:

אהבת הארץ - תיור הארץ - שירות במילואים - אזרחות טובה (שמירת חוק חינוך וכיוב') - התנדבות למען הזולת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים