פורסם 2013 בפברואר 312 שנים שלום, ברשותי מצלמת פנטקס mz30 SLR ועדשת סיגמא 28-105 אספריקל(מה שזה לא אומר)חשבתי לעצמי ששווה לי לקנות מצלמה דיגיטלית ברמת הכניסה של פנטקס נגיד הkx או kr גוף בלבד וכך לקבל מצלמת slr בעלות נמוכה מכיוון שיש לי עדשה...האם כדאי? האם העדשה שברשותי שווה משהו? או שעדיף כבר לקנות משהו אחר? האם העדשה יכולה להתאים לעוד מצלמות?יש לציין שאישתי רוצה לקחת קורס צילום בסיסי וחשבתי שעדיף שתהיה לה מצלמת DSLR האם זה נכון? או שגם דיגיטלית קומפקטית תעשה את העבודה?אשמח לקצת סדר בדברים... תודה.
פורסם 2013 בפברואר 412 שנים העדשה הזו לא שווה הרבה וגם די מגבילה בגלל הקרופ פקטור (תכפיל את אורך המוקד ב 1.4 ) תחליט על תקציב, מטרות צילום מרכזיות ומשם הייה אפשר להתחיל לחפש מצלמה מתאימה
פורסם 2013 בפברואר 412 שנים מחבר מטרות צילום - אנשים לרוב אולי קצת נופים ואובייקטיםתקציב - כמה שפחות שאפשר לקבל מצלמה טובה למתחיליםלגבי העדשה זה שהיא לא שווה הרבה , סבבה השאלה היא מה היא חוסכת לי בקנייה של מצלמה חדשה? לפחות את ה800-1000 שח לא? הרי עדשת סטנדרט או ״קיט״ לא תהיה טובה ממנה באופן משמעותי לא?אז לא עדיף לחסוך את העדשה החדשה?
פורסם 2013 בפברואר 512 שנים יש לי SLR של פנטקס (קניתי יד שניה) - K20 מאוד מרוצה ממנהיש הרבה מאוד מצלמות משומשות - אם אתה מכיר מישהו אמין העניין יכול לחסוך לך אלפי שקלים (את המצלמה שלי קניתי עם 2 עדשות תיק חצובה שלט פלאש חיצוני - 1800 שח...)
פורסם 2013 בפברואר 612 שנים העדשה הזאת תתקשה להחליף עדשת קיט בקצה הרחב.היא תתפקד כעדשת 40-150 (על חיישן בגודל 35ממ) בערך ולא תתאים לטווח של רובהאנשים (24-150). היא יכולה להוות תוספת לעדשת קיט אב לא להחליפה. אם אתה רק מתחיל הייתי ממליץ לך לקנות או להשיג קומפקטית טובה ולהתנסותבפונקצויות הידניות ולאחר קורס בסיסי (או במהלכו) לחשוב על DSLRלי יש 2 גופים של פנטקס וכמה וכמה עדשות ועדיין יוצר לי לצלם בקומפקטית לא מעטעצה שלי תתחיל עם קומפקטית תתנסה בטכניקה הבסיסית ובהמשך תעבור למשהויותר רציני. אני יכל להמליץ באופן אישי על גופי ועדשות פנטקס למרות שבארץ עדיףלקנות ציוד קנון או ניקון.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.