עבור לתוכן

לבטים על שדרוג הלוח/מעבד

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי השילוש הבא:

Sandy Bridge Core i5 2500K

Intel BLKDH67CL

4x G.Skill 4GB DDR3 1333Mhz CL9

הלוח אם שלי התקלקל, ואני שולח לאינטל השבוע ואקבל אחד מתוקן/חדש כנראה.

אם אני כבר מפרק את הלוח אם חשבתי לשדרג כבר את המערכת.

כמו שאפשר לראות, המעבד שלי הוא K אבל הלוח אם הוא H לכן לא תומך ב OC.

חשבתי על האפשרויות הבאות:

1. לקנות לוח חדש כן תומך ב OC, למכור את הלוח הישן ולעשות איזה OC כדי לסחוט קצת מהמעבד (אני מריץ כמה מכונות וירטואליות במקביל בד"כ והייתי שמח לעוד כח)

2. להישאר עם הלוח, למכור את המעבד ולקנות מעבד חדש יותר

איזו אפשרות תתן לי את היחס הביצועים/מחיר? אני מעדיף להשקיע כמה שפחות, נגיד עד 500.

אשמח גם להמלצות על לוח/מעבד, ולשמוע כמה המעבד/לוח שווים היום בשוק היד2.

ועוד שאלה על הדרך. הלוח שלי הוא H67 ולכן גם יש לו כרטיס מסך מובנה. יש לי 2 מסכים של DELL שאני עובד איתם והטלויזיה בחדר מחוברת לכרטיס המסך מובנה כדי לראות סרטים.. אם אני אקנה לוח שמבוסס על P67 אני אצטרך לקנות גם עוד כרטיס מסך (או שיש דרך להוציא מהכרטיס מסך שלי 3 מסכים [יש 3 חיבורים אבל אני יודע שאפשר רק 2 ביחד]).

יש לוחות P67 שמגיעים גם עם כרטיס מסך?

תודה מראש.

פורסם
  • מחבר

מישהו.. משהו..?

פורסם

תחליף לוח למשהו שתומך באוברקלוק.P67/Z68/Z77

שתקבל את הלוח אחרי החלפה תמכור אותו.בתור חדש ימכר מהר.

פורסם

לך הכי מתאים Z68/Z77 מאפשרים שימוש בליבה הגרפית ו-OC.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה.

יש לכם המלצה על לוח?

יש לי 3 דיסקים קשחים, כונן SSD, וצורב DVD. עכשיו הכל מחובר ב4 חיבורי SATA ועוד חיבור eSATA..

אני צריך יציאת HDMI (לטלויזיה)

לפחות הכרטיס מסך גדול אז הוא תופס 2 סלוטים, ויש לי כרטיס טלויזיה ב PCI-E, וכדאי שיהיו עוד חיבור אחד/שניים רגילים של PCI..

ד"א, הקירור שלי הוא Cooler Master Hyper TX 3, זה מספיק טוב?

פורסם

אתה חייב ESATA?

הקירור בסדר גמור, ואין לוחות P67 עם יציאות וידאו.

חוץ מזה, עד כמה יש שימוש במעבד כשכל המכונות פועלות במקביל?

פורסם
  • מחבר

לא חייב eSata פשוט עכשיו יש לי רק 4 חיבורי SATA בלוח, אז השתמשתי ב ESATA שעל הלוח כדי לחבר את אחד מהדיסקים הקשיחים.

לא חייב לוח P67, אפשר גם Z77 כמו שנאמר קודם או משהו אחר, העיקר שיהיה עם יציאת וידאו וגם שיהיה אפשר לעשות OC.

אני לא יכול לומר לך בוודאות כמה יש שימוש במעבד כי הלוח לא אצלי (יש לי קצת בעיות עם DHL) וגם אני לא רוצה בכלל לחבר אותו אם אני מחליף.. אבל בגדול מתחילים להרגיש שהמחשב הראשי כבד, חושב בפתיחת תיקיות או פתיחת טאבים בכרום.. והמכונות בכלל יושבות על דיסק קשיח נפרד מהמערכת הפעלה אז אני לא חושב שזה הדיסק קשיח (SSD למערכת הפעלה..)

פורסם

אה, הבנתי עכשיו לאיזה חיבור אתה מתכוון, זה חיבור SATA רגיל רק עם הרחבה קטנה. חשבתי שאתה צריך eSATA בפאנל I/O אחורי.

כל ה4 יושבות על HD אחד? איזה מכונות ומה רץ בהן שהן טוחנות ככה מעבד? יש לך SSD גדול למה לא לשים את המכונות שם?

בקשר ללוח, יש לך את MSI Z77A-G43, שיש בו את כל מה שדרשת, אולי לא הטופ לOC אבל אפשר לעשות איתו משהו.

פורסם
  • מחבר

הדיסק קשיח שלי חצי מלא כבר מתוכנות, כל מכונה זה בערך 20-30 ג'יגה, לא רציתי למלא אותו.. אם יש לי מכונה שממש טוחנת את המחשב, כמו OSX אז אני שם אותה על ה SSD..

בגדול כל הזמן המכונות משתנות.. לפעמים בא לי לנסות להקים רשת ארגונית, אז יש שרת EXCHANGE ועוד שרת ל DNS ול AD..

לפעמים אני רוצה לנסות לפתח ל IOS או סתם להכיר את המערכת הפעלה לעומק.. לפעמים זה לינוקס..

הלוח שהמלצת נראה מתאים לדרישות וגם המחיר שלו מוצא חן בעיניי, אך מה הכוונה שהוא לא הטופ ל OC? אני לא מתכוון לדחוף את המעבד למקסימום ולהשתמש בקירור מים וכל זה, רק רוצה תוספת ביצועים כלשהי בהשקעה מינמלית.. אם אצליח למכור את הלוח הישן (חדש) ב350 שקלים, ולקנות לוח חדש במחיר של עד 600 שקלים, 250 שקלים לשיפור ביצועים זה נראה לי מחיר סביר.

אם עולים קצת למשהו יותר טוב, מה המקפצת מחיר הבאה? איך הלוח GA-Z77-D3H?

והאם הגיוני לדרוש ולקבל על הלוח הישן שלי [BLKDH67CL intel] (אני לא בטוח אם מגיע חדש, או מחודש עכשיו מאינטל אחרי ששלחתי לתיקון) עם אחריות לעוד שנה מחנות בארץ, 350 שקלים?

תודה רבה לך :)

עריכה:

עוד משהו מאד חשוב ששכתי לציין, אני חייב שהלוח אם יאפשר לי להשתמש גם בכרטיס מסך המובנה וגם בכרטיס מסך הרגיל במקביל, כלומר לחבר 2 מסכים ב DVI מהכרטיס מסך החיצוני, וטלויזיה ב HDMI מהכרטיס הפנימי.

עריכה:

רכשתי בסוף GA-Z77-DS3H

פורסם

גם הGB היה אפשרות..עכשיו תראה עד לאיפה אתה יכול להגיע. למרות שאני עדיין חושב שהמעבד שלך הוא לא צוואר הבקבוק.

לגבי המחיר, לוח B75 חדש עולה 300 ש"ח בחנות, תעשה את החישובים :)

לגבי המסך,לדעתי לא אמורה להיות בעיה, אבל אני אף פעם לא ניסיתי(אם היה לי מסך נוסף הייתי מנסה עם שלי) אז אני לא יכול להגיד לך ב100 אחוז. אולי יש פה מישהו שכן עובד ככה.

פורסם
  • מחבר

וואו, לוח חדש עולה 300?

בדקתי בחנות אחת את הדגם הזה, ומכרו אותו ב 500..! אולי כדאי לי לבטל את כל העסקה.. זה כבר נהיה פחות משתלם מרגע לרגע.

במקרה הטוב אתה אומר שארוויח עליו 200, אם בכלל.. והלוח שרכשתי עולה 520.. זה אומר השקעה של 320 שקלים תתן לי קצת שיפור, שגם ככה אתה אומר שכנראה המעבד הוא לא צוואר הבקבוק.

פורסם

אל תסתכל על הH67, זה דור קודם. תסתכל על לוחות B75 מהדור החדש שנמכרים ב300-350 ונותנים את מה שהH67 נותן.

אני לא יכול להגיד בוודאות שהמעבד הוא לא צוואר הבקבוק, כי אני לא יודע איך נראית כל המערכת מבחינת מכונות ומה קורה שם.

אני רק מעריך ככה על סמך הניסיון שלי עם VMs והפנטיום שלי..

זה מאוד קל לדעת איפה הבעיה, אבל צריך את הלוח עובד בשביל זה.

פורסם
  • מחבר

אני עדיין מתלבט.

השאלה אם שווה להשקיע את ה300 שקלים האלו בשדרוג עכשיווי של המערכת כדי לתת לה עוד שנה של אורך חיים.

אני מתכוון למצב שעוד שנה-שנתיים ארצה להחליף את כל המערכת, ולא אוכל לשדרג כנראה כי לא יהיו לוחות מתאימים, ואולי אם עכשיו אשדרג אוכל

להישאר עם המערכת הזו אפילו יותר (אם באמת המעבד יהיה צוואר הבקבוק)

פורסם

כמה מאות MHZ עד 1GHZ זה לא מה שיתן לה אורך חיים ובכל מקרה לא שווה 300 שקל..גם אם תשדרג עכשיו לוח התושבת מתחלפת, ככה שH67=Z77 מהבחינה הזו.

תחסוך את ה300 האלה, הם יעזרו לך יותר בעתיד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה :xyxthumbs:

ביטלתי את ההזמנה :)

לקחו לי ב10 שקלים על הביטול :/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים