עבור לתוכן

צפצופים מאזור לא ידוע

Featured Replies

פורסם

לאחרונה נשמעים רעשים מרכיב/ים, שאין באמצעותי לפחות ידע לגביהם, בעת מאמץ פעילות המחשב ככל הנראה.

בזמן מנוחה אין ולו צפצוף בודד. הבעיה מתחילה שכאשר מתחילה פעילות מאומצת, בדיקת מאמץ או רינדור פשוט, נשמע צפצוף-לא נפסק עד אשר אותה פעילות נגמרת.

אשמח מאוד אם תוכלו להכווין אותה מה יכול להיות גורם הבעיה.

לצורך העניין ביצעתי בדיקת מאמץ וצירפתי בהמשך שני פירוטים: הראשון בזמן מנוחה והשני מרגע השמע הצפצוף.

תודה רבה על שיתוף הפעולה.

שלומי

http://www25.zippyshare.com/v/77558894/file.html

פורסם

אדמיניסטרטיבי - ערוך את ההודעה ע"מ שתהיה יותר קריאה (פונט וגודלו)

טכני - האם מדובר בצפצוף ב-Pitch גבוהה (תדר מאוד גבוהה - בסביבות 16KHZ וצפונה) - אם כן יכול להיות מאוד שמדובר בצפצוף המגיע מרכיב אלקטרוני (קבל\\טרנזיסטור ואפילו מעבד). - מה שמחזק את ההשערה זה הועבדה שזה קורה בעת מאמץ

איך בודקים - שלילה - נתק את כל מה שאתה יכול - כוננים \ כרטיסים ועוד - חבר מינימום אפשרי - עלה מתוך מדיה נתיקה - ובצע מאמץ - אם עדיין צפצוף אזי כמעט בוודאות אחד המרכיבים על לוח האם.

עוקב - גבריאל

פורסם
  • מחבר

עצרתי את המאורר של המעבד ו-120mm הסטנדרטי-האחורי ושניהם לא שינו דבר.

שיניתי את מיקום ה-Dual Channel אך גם הוא לא הניב תוצאות שונות.

החלפתי את כרטיס המסך לא מזמן ל-7850 ( הקודם היה 6950 שגם בזמנו נשמע הצפצוף )

לא מדובר ב-Pitch גבוה אלא רעש מעין זמזום-צפצוף בתדר נמוך.

אני מאמין שהבעיה היא לא בכרטיס המסך.

פורסם

זמזום נמוך בד"כ נובע מרעידות במארז - אם על ידי אחד המאווררים או אחד הכוננים (דיסקים מכניים כוננים אופטיים וכיוב)

כפי שציינתי מקודם

לא יזיק לנתק הכל - לעלות ממערכת הפעל חיצונית - ולאט לאט לחבר כדי למצוא

סיזיפי אני יודע - אבל אין לי פתרון יותר טוב עבורך

גבריאל

פורסם

יש הבדל בין זימזום לציפצוף שעושה לדוגמא רמקול אם אתה יכול להקליט את הרעש זה היה נותן יותר אינדיקציה.

פורסם
  • מחבר

העלתי את הזמזום-צפצוף בלינק המצורף (בשעת בדיקת מאמץ)

פורסם

בדף הראשון כרגע בפורום יש דיון שפתח zippy , בעיה דומה ולפי התיאור שלך גם פתרון דומה.

פורסם
  • מחבר

אנסה את זה מחר תודה רבה לכולם בכל אופן

פורסם

גם לי זה נשמע כמו ספיקר ולא רעש מכני בכל מקרה הדרך היחידה זה לפתוח את המארז לעקוב מאיפה מגיע הרעש

חצי זימזום חצי ציפצוף לא יודע איך לקרוא לזה.

פורסם

תנסה להקשיב לזה דרך צינור, תגלגל דף נייר לצינור או תיקח צינור פלסטיק ותתקע אותו במקומות במחשב כדיי למצוא בדיוק מאיפה זה מגיע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים