עבור לתוכן

מאוררים שקטים למארז

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מאורר שקט למארז ואחד לשים על המוגן 2,שניהם צריכים להיות שקטים אבל שתיהיה להם דחיפת אויר סבירה לפחות.

המאורר על המוגן 2(סליפ סטרים 1600) והמאורר שמגיע מאחורה במארז CM590 דיי רועשים לדעתי,חוץ מיזה יש לי מאורר של CM למעלה והוא דיי שקט(אין לי שמץ של מושג איזה דגם זה האמת...)

אני לא רוצה לחרוג מאזור ה80-100 למאורר אחד.

מעדיף לקנות מKSP,היא קרובה לבית שלי.

פורסם

בעיקרון ה-GT של scythe הם מעולים, דחיפת אוויר ולחץ סטטי טובים ביחד עם נתוני שקט טובים מאוד.

ב-KSP אין גרסא נורמלית שלהם (500RPM או 5400RPM :facepalm: ) אבל ב-TMS יש את דגם ה-AP-14 או AP-15 שהם דגמי ה-1450 ו-1850 בהתאמה:

1450RPM: http://www.tms.co.il/product/6874

1850RPM: http://www.tms.co.il/product/6875

שניהם מעולים, כמובן שה-1850 רועש יותר אבל יש לו את היתרון של יותר דחיפת אוויר, ואם יש לך בקר אתה יכול להשקיט אותו, הם אנדר-וולטרים מצויינים.

למקרה שאתה חושש, ל-TMS יש שירות מצויין ומשלוח חינם (עדיף מאשר להיתקע שעה בסניף KSP עמוס ללא אפשרות הזמנה עד הבית ואולי לגלות שאין במלאי)

פורסם
  • מחבר

תודה,יש מאוררים שמצאים בKSP והם שקטים יחסית לדחיפת אויר סבירה?ראיתי שיש את המאוררים של corsair בעלי כמה דגמים,הם מומלצים?ראיתי שהמליצו חלק לרדיאטורים - הם מתאימים גם למארזים?

פורסם

יש את סדרת AF של קורסאיר, שמיועדים לזרימת אוויר טובה יותר (רדיאטורים צריכים SP, לחץ סטטי) היא טובה כל עוד אתה לא שם אותה על רדיאטור.

אבל על קירור הייתי שם מאוורר עם לחץ סטטי טוב יותר.

מה הבעיה בלהזמין מ-TMS? הרגע הזמנתי מהם HDD ומאוורר GT אחד (הזכרת לי שאני צריך ;D ) והתקשרו כעבור דקה לקבל פרטי תשלום ולאשר את ההזמנה. מגיע עד הבית חינם עם אפשרות לשלם לשליח.

פורסם

^

מה ההבדל בין זרימת אוויר ללחץ סטטי?

אתה יכול להסביר/לקשר אותי למקום עם הסבר טוב?

פורסם
  • מחבר

אם על קירור עדיף מאוור עם לחץ סטטי גבוהה יותר אז אני אקח אחד כזה מKSP וארכיב על המוגן 2 ואזמין GT שיהיה מאחורה.

עכשיו לשאלה שאני צריך עליה תשובה - איך אני מזהה לאיזה כיוון האוויר "ידחף",פעם זיהיתי בזכות המדבקה אבל עכשיו כשיש את הלוגו משני הצדדים במאוררים קצת קשה להבין.

פורסם

זרימת אוויר היא כמה אוויר המאוורר מסוגל להזיז ביחידת זמן מסויימת

לחץ סטטי זה בכמה כוח המאוורר יכול לגרום לאוויר להשקיע , כלומר על גוף קירור, עדיף לחץ סטטי גבוה על זרימת אוויר גבוהה יותר (לחץ סטטי נמדד ב-mmH2O וזרימת אוויר ב-CFM או מ"ק לשעה)

פורסם

בכמה כוח המאוורר יכול לגרום לאוויר להשקיע..

הנה משפט שאני לא מצליח להבין :x

פורסם

אם על קירור עדיף מאוור עם לחץ סטטי גבוהה יותר אז אני אקח אחד כזה מKSP וארכיב על המוגן 2 ואזמין GT שיהיה מאחורה.

עכשיו לשאלה שאני צריך עליה תשובה - איך אני מזהה לאיזה כיוון האוויר "ידחף",פעם זיהיתי בזכות המדבקה אבל עכשיו כשיש את הלוגו משני הצדדים במאוררים קצת קשה להבין.

סליחה על הדאבל, אתה מזהה לפי חץ מוטבע בצד המסגרת של המאוורר שמראה לאיזה כיוון הלהבים מסתובבים ובאיזה כיוון האוויר זורם.

עוד שיטה היא המדבקה, הצד שיש בו מדבקה + מוחזקת הרכזת (העיגול) למסגרת זה הצד שהאוויר נדחף אליו.

דוגמא:

noctua_nf_f12_pwm_3.jpg

זה הצד שיוצא ממנו האוויר

noctua_nf_f12_pwm_2.jpg

זה הצד ששואב את האוויר, ממנו אוויר נכנס

בכמה כוח המאוורר יכול לגרום לאוויר להשקיע..

הנה משפט שאני לא מצליח להבין :x

בוא ננסח את זה בפשטות:

זרימת אוויר: כמה אוויר המאוורר מסוגל להזיז

לחץ סטטי: מה הלחץ שהמאוורר מסוגל להפעיל על גוף סטטי, יותר מובן?

פורסם

כמות אוויר שהמאוורר דוחף פר דקה/שעה (תלוי ביחידות).

לחץ סטטי זה בעצם "ההתנגדות לזרימת האוויר" ובעצם האפשרות של המאוורר להתמודד עם "חסימה", בפשטות ברגע שאתה מתקין מאוורר על גוף קירור הסנפירים בעצם מהווים מכשול וכן נכנס לתמונה הלחץ הסטטי, מאווררים בעלי לחץ סטטי גבוה יוכלו להתמודד טוב יותר עם המכשולים האלה, ובעצם יעניקו יותר זרימת אוויר (CFM) על פני אותו מכשול.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה,המאורר שנמצא כרגע על הקירור שלי הוא סליפ סטרים 1600RPM,יש לו דחיפת אויר גבוהה והוא מעט רועש עד כמה שידוע לי.

איך הוא לעומת הCORSAIR?(אני הולך על הסדרה של הלחץ סטטי ועל הגרסא השקטה ככל הנראה).

פורסם

כמות אוויר שהמאוורר דוחף פר דקה/שעה (תלוי ביחידות).

לחץ סטטי זה בעצם "ההתנגדות לזרימת האוויר" ובעצם האפשרות של המאוורר להתמודד עם "חסימה", בפשטות ברגע שאתה מתקין מאוורר על גוף קירור הסנפירים בעצם מהווים מכשול וכן נכנס לתמונה הלחץ הסטטי, מאווררים בעלי לחץ סטטי גבוה יוכלו להתמודד טוב יותר עם המכשולים האלה, ובעצם יעניקו יותר זרימת אוויר (CFM) על פני אותו מכשול.

אז בעצם מאווררים בעלי CFM גבוה טובים להכנסת/הוצאת אוויר ממארז,

ולדברים בעלי צלעות קירור עדיפים מאווררים עם לחץ סטטי גבוה.. (?)

פורסם

הבנת נכון :xyxthumbs:

ויוסף \ ג'וזף הקורסאיר יציג לחץ סטטי עדיף, אבל הוא יקר מה-GT שגם שקטים יותר וגם בעלי נתונים טובים יותר. אז הם פחות יפים.. :-\

פורסם

הCORSAIR אחלה מאווררים אבל המחיר נובע בעיקר מהעיצוב, הGT מצויינים אך פחות מועצבים בחירה שלך.

"על יבש" מאוורר בעל CFM גבוה יגיע עם לחץ סטטי גבוה מה שמציב אותו לעדיפות להתקנה על קירורים.

מאוורר עם לחץ סטטי נמוך וגם פחות CFM יעשה את העבודה טוב כמאוורר מארז שכן אין לו שום "מכשול" בדרך.

ובדומה לרמת רעש, הכל עניין של עיצוב, טכנולוגיה וגם פיזיקה כאשר CFM=לחץ סטטי גבוה, אבל זה לא תמיד מחייב ולכן צריך למצוא איזון בין הדברים.

פורסם
  • מחבר

אז הבחירה בעצם היא בין הזמנה של 2 GT או GT אחד וקורסאיר אחד,ההבדל במחיר הוא רק 20 ש"ח בגלל שהקורסאיר קצת יותר יקר.

מה יהיה עדיף מבחינת שקט\ביצועים?העיצוב לא באמת משנה לי כי בסה"כ המאוררים הם בתוך המארז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים