עבור לתוכן

מחשב גיימניג - 5000

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי רשת

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

משחק רשת - בתדירות גבוהה. משחקים רגילים באופן מזדמן.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AION, כל קוטר או משחק חדש שיוצא (בשנה~שנתיים הקרובות)

- צריך סמך.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב ? בAION מקסימליות, שאר המשחקים בינוניות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי? צריך מסך חדש.

4. אפשר לדלג על DVD

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5

7. מעדיף שהמחשב יורכב בחנות.

8. עדיפות לחנויות באזור עפולה-חיפה.

9. מעדיך זיכרונות של g.skill

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? הוספת זיכרון RAM/הוספת דיסק קשיח/הוספת כרטיס מסך והקמת NVIDIA SLI או CrossFire.

הצעה למערכת שקיבלתי מksp:

מעבד: Intel Core i5 3570 3.4Ghz s1155, 6MB, GPU core, Tray

קירור: Antec KUHLER H2O 620 Liquid Cooling System

לוח-אם: Gigabyte H77-DS3H s1155, Intel H77

זכרונות: G.Skill Ripjaws-X 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9-24

כרטיס מסך: Gigabyte GTX660 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E

קשיח: Hitachi DeskStar 7k100.D 1TB 7200RPM 32MB Sata3

DVD: LG GH24NS

ספק: SeaSonic 620W M12ll-620 Retail

מארז: Sharkoon T5 Valvue Black ATX Case (no SPU)

ב4476 ש"ח

(תוך התעלמות בצורך שלי במסך, אחכה עד פסח והמבצעים של פסח לצורך קניית המסך)

מה אפשר לשפר בהצעה הזאת?

הרעיונות שעלו לי: להשקיע יותר בכרטיס מסך ולקחת את הGTX660 TI. להוריד לחלוטין את הצורב. לקחת קשיח מדגם ויצרן אחר. מה כדי ליישם?

פורסם

- לא רואה סיבה לקירור מים למעבד (מספיק מאוורר)

- ספק 500W אמור להחזיק לדעתי

-תקנה את ה660TI ואולי (אחרי שהחלפת את הספק והקירור המוגזם) יישאר לך אפילו למסך (או שפשוט המחשב יעלה פחות)

אני מציע לך לחסוך זמן בציפייה להצעות נוספות וללחוץ על הקישור הזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=553001.0

תרד שאני פתחתי לפני כמה ימים (תסתכל על המפרט- שימושים דומים)

בהצלחה עם המחשב :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני מתפתה לעיתים ומגיע לשעות משחק רצופות בחגים/שבתות ולכן נוטה לקבל את הצעתו של המוכר לקחת קירור מים איכותי, כדי שגם בקיץ חם אשחק עם בלי כאב ראש ופחד על המעבד/מחשב.

מעבד: Intel Core i5 3570 3.4Ghz s1155, 6MB, GPU core, Tray

קירור: Antec KUHLER H2O 620 Liquid Cooling System

לוח-אם: Gigabyte H77-DS3H s1155, Intel H77

זכרונות: G.Skill Ripjaws-X 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9-24

כרטיס מסך: Gigabyte GTX660TI 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E

קשיח: Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III

זאת מערכת שנראת בעייני ממצאה. אשמח אם תוכל להתאים לי מארז וספק למערכת הזאת, כאשר חשוב לי לאפשר יצירת NVIDIA SLI בעתיד. בעייני רכישה בIQPC וTMS היא אפשרית בהחלט, כאשר העדיפות בגלל מרחק גאוגרפי היא לRSM/IVORY/KSP או חנות אחרת מומלצת באזור חיפה-עפולה. הצעות בונות/שונות יתקבלו בברכה.

עוד נקודה, אם וכאשר אחליט לשדרג את המערכת ולקנות כרטיס מסך שני ( Gigabyte GTX660TI), כדי להקים SLI, לא תיהיה בעיה/מגבלה מבחינת חלקים אחרים במערכת?

פורסם

בקטע של המארז אני באמת לא מבין מספיק כדי לומר לך אבל כדאי שתחפש חבילה של מארז +ספק בTMS...

אני בטוח שאחרים יוכלו להמליץ לך יותר טוב ממני בקטע הזה.

דרך אגב- למה שני זכרונות של 4 במקום אחד של 8?

פורסם
  • מחבר

בגלל ששני זיכרונות זהים מנוצלים בצורה יותר יעילה מאחד שהוא סכומם. Dual channel memory architecture . אתה צודק שלקנות 8GB יותר נכון מבחינת ניצול יכולות המערכת, אבל במצב כזה יש לקנות 8GB*2 וזה כבר יקר עבורי.

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3570 3.4Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪999

קירור למעבד:

Asetek 510LC basic Watercooling + 120mm fan 130W TDP

כמות: 1 - מחיר: ₪251

לוח אם:

Gigabyte GA-H77-DS3H

כמות: 1 - מחיר: ₪459

מארז:

Fractal Design Define R3 + Seasoniv S12II-620W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪875

זיכרון:

Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2A1600C9 CL-9-9-9-24

כמות: 1 - מחיר: ₪350

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14

כמות: 1 - מחיר: ₪401

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX660TI 2GB GDDR5 WINFORCE 3 RETAIL

כמות: 1 - מחיר: ₪1683

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5018

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4918 ₪

- כיצד ניתן להוזיל את המפרט הזה בלפחות 500 ש"ח לדעתך? חוץ מלהתמקח עם המוכר בחנות :)

פורסם

המפרט מבוזבז ולא משתלם, כמה הערות:

1. קירור מים מיותר לחלוטין, המוכר מנסה לדחוף לך דברים שאתה לא צריך בשביל להרוויח עליך.קירור מים תקציבי במחיר הזה לא יספק לך תוצאות טובות יותר מאשר קירור אוויר איכותי כמו Mugen 3 למשל. בנוסף אתה לא מבצע אוברקלוק אז בכלל אין צורך.

2. ציינת שאתה רוצה בעתיד להקים מערך SLI ובחרת כרטיס של NVIDIA אבל הלוח שבחרת לא תומך ב-SLI אלא רק ב Crossfire של ATI.

3. ספק כח מוגזם. לגבי המערך, עד כמה אתה סגור עליו? מנסיוני, מערך בונים בהתחלה או שבדרך כלל הוא לא יוצא לפועל, סביר להניח שכשתרצה לשדרג כרטיס מסך יהיה לך הרבה יותר משתלם לקחת כרטיס יחיד מהדור הבא שיהיה חזק יותר מזוג GTX660TI במקום לשלם עוד מחיר מלא על 660TI נוסף. ולכן ספק 500W יספיק.

4. זכרונות יקרים.

הנה ההצעה שלי:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪879

קירור למעבד:

Shythe Big Shuriken Low Profile

כמות: 1 - מחיר: ₪183

לוח אם:

Gigabyte GA-H77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪513

מארז:

באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W שחור - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪650

זיכרון:

Corsair 4Gb CMV4GX3M1A1600C11 CL11

כמות: 2 - מחיר: ₪144

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

קשיח למחשב שולחני:

Toshiba 1TB 3.5" SATA 3 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪321

כרטיס מסך:

Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1549

סה"כ: ₪4873

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4776 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/bzt348pv

1. באנדל יותר משתלם של מארז R3 עם ספק 500W הרבה יותר כדאי, מדובר במארז מעולה, שקט ומאוורר היטב.

2. כרטיס מסך חזק יותר משמעותית מה 660TI ויאפשר לך להרכיב מערך על הלוח הזה אם תרצה בעתיד (אבל גם אומר שתצטרך להחליף ספק כח)

3. שים לב, שינוי משמעותי, כונן SSD של סמסונג עליו תתקין את מערכת ההפעלה ומספר משחקים, יעשה לך הבדל של שמיים וארץ בביצועים של המערכת הפעלה וזמני טעינה.

4. אותה כמות זכרון בפחות כסף ללא הבדל בביצועים.

5. מעבד זול יותר ב-100 ש"ח, ללא הבדל בביצועים, 3.4 ו-3.2 זה זהה לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

וואלה, צודק :) בקשר לכרטיס מסך, אין ויכוח. אבל נכון להרגע אני לא רוצה לקנות SSD, אנסה לתפוס איזה קופון או מבצע בפסח כדי להשלים אותו במחיר נוח או אביא מחו"ל בהזדמנות.

לגבי המעבד, הביצועים שלו בעיבוד גרפיקה במעט יותר טובים ולכן נראה לי רציונלי להשקיע עוד טיפה במעבד ולקבל בתמורה שיפור בחווית המשחק. התרשמתי נכון?

*מחקתי את המפרט כדי לא להעמיס על הנושא*

פורסם

לגבי המעבד, ההבדל הזה הוא לא משהו שאתה תרגיש, רד מזה.

לעומת זאת SSD זה הבדל שמיים וארץ, והמחיר שבו אתה קונה אותו כאן הוא מצויין. קח בחשבון שאם תביא SSD בעתיד תצטרך להעביר אליו את כל מערכת ההפעלה שלך, פירמוט, התקנה מחדש, חתיכת סיפור, אלא אם כן אתה יודע להכין קובץ אימאג' ואז זה לא בעיה, בכל מקרה אני ממליץ בחום, אתה לא מבין כמה זה יותר מהיר.

לגבי הכרטיס מסך, קפצת מעל הפופיק פה, מדובר בכרטיס High-End מהחזקים שבשוק, הספק כח יחזיק אותו לגבי זה אל תדאג, 250W זה מה שהכרטיס צורך במאמץ מלא עם כל שאר המערכת, לא הכרטיס עצמו לבד, אתה לא תגיע לצריכה של 500W תאמין לי. אבל ציינת שאתה מעוניין בהגדרות מקסימליות רק ב AION ובינוניות בשאר, ואם זה המצב הכרטיס הזה כבר מוגזם ולא משתלם ורוב הסיכויים שלא תנצל אותו. אגב איזה מסך יש לך או אתה מתכוון לקנות? אם מדובר במסך מתחת לגודל 23" הכרטיס הזה מיותר.

לעומת זאת, אם תקנה 7950 ותעשה לו אוברקלוק (תהליך מאוד פשוט בכרטיסי מסך) אתה תגיע איתו לביצועים של 7970 ותחסוך 200 ש"ח, לכן לא מצדיק אותו בכלל.

בקיצור, שים לב מה עשית פה, ויתרת על SSD בשביל עוד 200Mhz במעבד שלא תרגיש ועוד 20% ביצועים בכרטיס מסך שאתה יכול לקבל בחינם אם תעשה ל-7950 שלך אוברקלוק ובסופו של דבר יוצא לך אותו מחיר, חבל, עם ה-SSD תרגיש את ההבדל בביצועים הרבה יותר מה-200MHz של המעבד.

תהיה חכם ואל תרוץ לבזבז סתם כסף אם אתה מוגבל בתקציב, לך על מה שנכון ומשתלם לצרכים שלך ולא על פנטזיות שלא תנצל.

פורסם

מעבד:

[..] INTEL 3470 : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.2Ghz - TRAY - זמין במלאי ₪884

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-B75M-D3H - זמין במלאי ₪376

זיכרון:

[..] CRUCIAL BALLISTIX SPORT 8GB (4GBX2) DDR3 1600 CL9 1.5V ₪264

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE HD7970 "WINDFORCE 3X" 3072MB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש ! ₪1802

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA ₪124

מארז:

[..] NZXT SOURCE 210 ELITE (12cmx2 +14cm FAN + FRONT USB3) + ENERMAX NAXN 550W ₪595

קרור למעבד:

[..] ZALMAN CNPS7000V AL - זמין במלאי ₪60

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE/SAMSUNG (SPINPOINT F3) 1TB SATA2 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪321

הרכבת מחשב:

[..] קניית מוצרים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4426

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 2% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

כ"מ עם קירור מצויין, תוכל להגיע איתו רחוק בOC.

בין 3570 ל3470 לא תראה הבדל.

בכסף שנותר תוכל להוסיף SSD.

פורסם

מי שבנה את המפרט הראשוני הוא בדיחה, או שהוא לא יודע לבנות מפרטים או שהוא מנסה בחוסר מקצועיות לדחוף

רכיבים מיותרים שעולים הרבה יותר עם רכיבים מוגזמים. פחות התמקדות בכרטיס מסך ויותר בכל הקישקושים מסביב.

Hetero, כבר ציינו בפנייך ואם תקרא שירשורים נוספים שה-7970 ספק ששווה את המחיר הזה ביחס לתוספת ביצועים,

בנוסף בהיצע של IQPC יש קירורים עדיפים מהזלמן, זכרונות ששמת יקרים לחינם והקשיח מיושן יותר ולכן זול יותר.

המפרט של Tzach_n טוב בחלקו, כל עוד מערכת שקטה מאוד היא לא בדרישה (לפי השאלון) אין צורך בקירור הזה,

דווקא לפי מה שקראתי מפותח הדיון הוא מעוניין במערכת מקוררת היטב ובמקרה כזה דווקא השוריקן הוא לא מציאה גדולה.

ועדיף להשקיע עוד כמה שקלים וללכת על המוגן. אני אישית חושב ששניהם מיותרים במקרה הזה.

הזכרונות יקרים בצורה מיותרת וגם בלוח מעבר לאחד בסיסי אני לא רואה תועלת.

אם נתמקד בדברים החשובים בלי לזרוק כספים בצורה מיותרת, בהנחה שתבין שהקירור סטוק לדוגמה יודע לעשות את העבודה ללא OC

ובכל מקרה שיש לך אחריות על המעבד ואף אחד לא אמר שאתה צריך לפנק אותו בקירורים במאות שקלים בשביל שיהיה קריר

יותר, שוב, מאחר ואין דרישה לשקט ברמה מיוחדת או רצון לבצע OC, ההמלצה שלי היא ללכת על קירור בסיסי.

לדוגמה מערכת שאם לא נתעסק בשטויות שמייקרות את המערכת לחינם בניגוד לשימושים:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪879

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪43

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪353

מארז:

בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic ECO 500W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪485

זיכרון:

Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪107

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14

כמות: 1 - מחיר: ₪401

כרטיס מסך:

Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1549

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪105

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4029

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3949 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/vbauqrgw

הבדל משמעותי ביותר במחיר, ה-3570 הוא בזבוז כסף לגיימינג מול ה-3470 שמעל ומעבר גם ככה, לוח שעולה יותר מכפול

בשביל מערך עתידי כמעט תמיד נגמר בזריקת כסף לפח.

Tzach_n, הלוח במפרט שלך לעולם לא ייתן תמיכה ראויה במערך כרטיסים אז חבל להטעות, זה שיש שני סלוטים לכרטיסי מסך

זה ממש לא אומר שהרוחב פס הנדרש לניצול שניי כרטיסים באופן מלא קיים:

• 1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)
    (The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 3.0 standard.)
    * For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIEX16 slot.
    * The PCI Express x16 slot supports up to PCI Express 2.0 standard when an Intel 32nm (Sandy Bridge) CPU is installed.
  • 1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)

זה מתוך ה-SPEC של הלוח שנתת.

אם אתה רוצה תמיכה ראויה במערך כרטיסים חפש לוח שרושם תמיכה ב- SLI בנוסף ל-CF, כי תמיכה ב-CF בלבד לכרטיסים

ברמה הזו היא שטות גמורה ונווידיה יודעת את זה ולכן לא מאפשרת לרשום תמיכת SLI בלוחות הללו, ולוח שנותן תמיכה ראויה של רוחב

פס 8X8X עולה בסביבות ה-750 שקלים לפחות.

פורסם

החכמתי תודה.

פורסם
  • מחבר

המפרט הראשון נבנה ע"י מוכר KSP בחנות שלהם בנשר.

המסך שלי כרגע הוא 19 אינג' 1280X1024, אני מתכוון לקנות מסך חדש של 21-23 אינג לכל היותר, מבין המסכים הנפוצים. בנוסף לזה, אוותר לחלוטין על הרעיון לבנות מערך SLI או CF כדי לא להיגרר להוצאות מיותרות.

בהתחשב בתנאים האלו איזה כרטיס מסך עדיף לרכוש (מחיר/תמורה)?

פורסם

הדבר הכי חכם לעשות במידה ואתה רוצה חווית גיימינג טובה ועדכנית ואת האפשרות בכלל לנצל את יכולות הכרטיס הזה היא להקדים את תכנון קניית

המסך לעכשיו הוא נכנס לך בשארית התקציב מהמפרט שקיבלת ועוד תישאר עם עודף. וההבדל בחוויה יהיה עצום מהמעבר מהרזולוציה הזו ל-FHD.

אם אתה לא משדרג מסך הכרטיס הזה לא בא בחשבון בכלל, משהו בחצי המחיר יעשה את העבודה. גם אם תשדרג עוד שנה את המסך עדיין לך על כרטיס זול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים