עבור לתוכן

מספר שאלות בנוגע לשדרוג מעבד

Featured Replies

פורסם

קיבלתי מעבד פנטיום 4, 3.2GHZ. כרגע יש לי במחשב פנטיום 4, 2.4GHZ (כן כן, יש לי מחשב ישן :P )

אני מעוניין להחליף בין המעבדים. מה אני צריך לדעת לפני? והאם אני צריך לבצע משהו אחרי?

לפי מה שבדקתי, הלוח אם תומך במעבד "החדש" (מדובר בלוח אם של אסוס - P4S8X-X).

שאלה נוספת, קיבלתי את המעבד מחבר. הוא היה מחובר ללוח אם שבור בתוך ארגז (ממחשב שלו שפורק מזמן), ופשוט פירקתי את המעבד ממנו.

המעבד באופן כללי נראה תקין (רק צריך למרוח משחה טרמית). האם יש סיכון מסוים שהמעבד לא תקין ויגרום לנזק במחשב? או שאם הוא לא תקין הוא פשוט לא יעבוד ואז יהיה ניתן להחזיר את המעבד הישן?

תודה!

פורסם

לדעתי לא אמורה להיות בעיה תנקה טוב טוב את המשחה הטרמית המיובשת עם אציטון תקנה משחה טרמית זולה,

עדיף חד פעמית אם יש בחנות כי אין צורך ביותר מיזה,

זה יפתור לך גם את הבעיה של הכמות שצריך לשים לאחר מכן קח את הגוף קירור תלחץ אותו על המשחה הטרמית כדי להדק אותה טוב,

תרכיב את המעבד תחזיר את הגוף קירור ותהנה.

הערה:

עם מעבד 3.2Ghz אין ספק שתרגיש את ההבדל.

פורסם
  • מחבר

לדעתי לא אמורה להיות בעיה תנקה טוב טוב את המשחה הטרמית המיובשת עם אציטון תקנה משחה טרמית זולה,

עדיף חד פעמית אם יש בחנות כי אין צורך ביותר מיזה,

זה יפתור לך גם את הבעיה של הכמות שצריך לשים לאחר מכן קח את הגוף קירור תלחץ אותו על המשחה הטרמית כדי להדק אותה טוב,

תרכיב את המעבד תחזיר את הגוף קירור ותהנה.

הערה:

עם מעבד 3.2Ghz אין ספק שתרגיש את ההבדל.

תודה על התשובה.

האם יש משהו שצריך להגדיר לפני / אחרי?

בנוגע למשחה הטרמית, ניתן להפעיל את המעבד ללא משחה? (רק כדי לוודא שהכל עובד כראוי, ואח"כ אוסיף משחה)

פורסם

לא מומלץ מכיוון שהמשחה כבר היתקשתה לא חבל לעבוד פעמיים רק תבדוק שהגוף קירור מורכב כמו שצריך.

פורסם

תוודא שמדובר בסוקט זהה. שלך כנראה שייך לסוקט 478 ומה שקיבלת כנראה 775

פורסם
  • מחבר

תוודא שמדובר בסוקט זהה. שלך כנראה שייך לסוקט 478 ומה שקיבלת כנראה 775

סליחה על הבורות, אבל איך בודקים את זה?

עריכה: בדקתי את המעבד הנוכחי (2.4GHZ), והוא אכן סוקט 478.

לפי מה שרשום באתר של אינטל, גם המעבד "החדש" הוא סוקט 478:

http://ark.intel.com/products/27501/Intel-Pentium-4-Processor-supporting-HT-Technology-3_20-GHz-512K-Cache-800-MHz-FSB

האם אני טועה?

על המעבד עצמו רשום:

INTEL '01

PENTIUM 4

3.20GHZ/512/800

SL6WG MALAY

פורסם

אכן מתאים.

שים לב גם שאתה לא יכול להתקין מערכת 64BIT

פורסם
  • מחבר

אוקיי, החלפתי את המעבדים, והמעבד "החדש" עובד בצורה טובה.

שאלה - כאשר הדלקתי בפעם הראשונה את המחשב, הוא נכנס לי לביוס ושאל אותי איזה מהירות אני רוצה להגדיר למעבד (CPU Speed). היה 1600 או 2100. בחרתי 1600 בשביל לא לקחת סיכון. האם כדאי לשנות ל-2100?

תודה רבה!

פורסם

תעסה איפוס לביוס ותראה מה רשום לך אם אתה מדבר על התדר הוא צריך להיות 3.2GHz,

לאחר האיפוס תלחץ לחצן ימני על המחשב שלי ואז מאפיינים ותראה איזה תדר מופיע לך שם אתה גם יכול לבדוק לפני האיפוס,

אבל בדרך כלל האיפוס בוחר בהגדרת ברירת המחדל.

פורסם
  • מחבר

מצורפת תמונה של ה-BIOS. אלה האפשרויות שיש לי ב-CPU SPEED.

פורסם

אל תתעסק בהגדרות האלו כמו שאמרתי תעשה איפוס לביוס,

לאחר מכן תבדוק את התדר ב"מחשב שלי" לחצן ימני מאפיינים.

פורסם
  • מחבר

אל תתעסק בהגדרות האלו כמו שאמרתי תעשה איפוס לביוס,

לאחר מכן תבדוק את התדר ב"מחשב שלי" לחצן ימני מאפיינים.

איך לבצע איפוס לביוס?

פורסם

ג'מפר את הפינים של ה-CMOS או שתוציא את הסוללה של לוח האם לכמה שניות בזמן שהמחשב מנותק מהחשמל (עדיף ללחוץ על כפתור ההדלקה מספר פעמים, בשביל לפרוק מתח).

פורסם
  • מחבר

ג'מפר את הפינים של ה-CMOS או שתוציא את הסוללה של לוח האם לכמה שניות בזמן שהמחשב מנותק מהחשמל (עדיף ללחוץ על כפתור ההדלקה מספר פעמים, בשביל לפרוק מתח).

אם אני מוציא את הסוללה, אני לא צריך לעשות JUMPER?

פורסם

אכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים