עבור לתוכן

מחר מבחן בספרות

Featured Replies

פורסם

מה קורה?

שמעו, יש לי מחר מבחן בסיפרות ואני פשוט לא יודע כלוום(!). בבקשה אם מישהו יכול לעזור לי יש לי כמה מוזגים שאני צריך ללמוד אותם אבל אין לי את החומר ואין לי כוח עכשיו ללכת למישהו להעתיק... אז בבקשה אם אתם יכולים תביאו לי את ההסבר הטוב ביותר למושגים הבאים [במבחן המורה תתן לנו את המושגים ונצתרך לפרש אותם].

המושגים הם :

דימוי-

מטאפורה-

תמונה מטאפורית-

ארמז-

חזרה-

דובר בשיר-

זווית ראיה-

קונוטאציה-

האנשה-

סמל-

מוטיב-

גלישה-

אז שמהו יש הרבה דברים שאני יודע אבל מי שיש לו כוח שבבקשה יפרש כי אני רוצה לשמור על המאה שלי בספרות ואני החסרתי הרבה מהלימודים... שלא תבינו אותי לא נכון אני לא ילד שלא לומד.. ההפך, אני לומד ומשקיע ואפילו שלא היתי בשיעורים אני למדתי את רובם [כי מי המפגר שלא ידע מה זה חזרה או האנשה וכו'...?(!)].

תודה מראש.

עריכת המנהל: חייבים קללות בכותרת?

פורסם

הלואי עלי מבחן שצריך לפרש בספרות, אנחנו צרכים ללמוד שירים, סיפורים, בלה בלה בלה.. :-\

בקיצור אני אתן לך את מה שאני יודע, ואני לא מקשיב בשיעורי ספרות, אבל יש כמה דברים שנתפסים בראש.. ;D

מטאפורה- סוג של הדמייה, אין לי מילים לתאר את זה, אני אביא לך דוגמא מהראש :

איש אחד נמצא בארה"ב ואומר בסיפור "ליבי במזרח", עכשיו זה לא הגיוני שהלב שלו יהיה במזרח נכון?

הרי הלב שלו יחד איתו בארה"ב(ארה"ב זה לא מזרח, נכון? ;D).

אז מה שבעצם הוא מתאר, זה כאילו הלב שלו נמצא במקום אחר ממנו, והרגשות שלו מתייחסות אחרת לכל דבר,

ובלה בלה בלה *התפלצפות*.. ;D

חזרה- אין הרבה מה לפרש, שקטעים בשיר / סיפור, חוזרים על עצמם מספר פעמים גבוהים, על מנת להבליט משהו.. ::)

אני מכיר את שאר הדברים, אבל לא יודע איך לפרש אותם, רובם אני בכלל לא יודע מה אומרים.. ;)

מקווה שאיכשהו עזרתי.. :P;)

פורסם

אני את שלי סיימתי ממזמן אבל אני אנסה לעזור לך במה שאני זוכר:

דימוי- מילה של דימוי מתחילה כמעט תמיד באות כ' ( כ' הדימוי ). "צר עולמי כעולם נמלה"

מטאפורה- שני מילים בדרך כלל שלא כל כך קשורות הנותנות משמעות חדשה.

תמונה מטאפורית- דומה למטאפורה רק גדול יותר

ארמז- או אלוזיה הוא קשר בין שני יצירות כך שניתן להבין את היצירה שאתה קורא ע"י יצירה אחרת.

חזרה- לא זוכר

דובר בשיר- דובר בשיר הוא מי שלמעשה הגוף הראשון בשיר "רק על עצמי לספר ידעתי" רחל היא הדוברת ( הדובר לא בהכרח כותב השיר )

זווית ראיה- זווית ראיה היא נקודת מבט. העיוורת למשל יש נקודת "ראיה" של האישה העיוורת היא מסבירה איך היא "רואה" את העולם.

קונוטאציה- קונוטאציה זה הקשר לאן שהוא. קונוטאציה מיקראית היא הקשר לדבר שרשום בתנ"ך למשל.

האנשה- האנשה זה לקחת חפץ או חיה ולתת להם תכונות אנושיות.

סמל- לא זוכר

מוטיב- מוטיב הוא דבר החוזר על עצמו ונותן כל מיני פרשנויות למשל. כובע, אם יש מישהו בישן למשל יכל להיות שכל פעם שהוא פוגש בגברת

הכובע איך שהוא נכנס לתמונה לדוגמא: הוא מוריד את הכובע, נוגע בכובע וכו'

גלישה- לא זוכר

מקווה שעזרתי לך פחות או יותר

פורסם
  • מחבר

הלואי עלי מבחן שצריך לפרש בספרות, אנחנו צרכים ללמוד שירים, סיפורים, בלה בלה בלה.. :-\

בקיצור אני אתן לך את מה שאני יודע, ואני לא מקשיב בשיעורי ספרות, אבל יש כמה דברים שנתפסים בראש.. ;D

מטאפורה- סוג של הדמייה, אין לי מילים לתאר את זה, אני אביא לך דוגמא מהראש :

איש אחד נמצא בארה"ב ואומר בסיפור "ליבי במזרח", עכשיו זה לא הגיוני שהלב שלו יהיה במזרח נכון?

הרי הלב שלו יחד איתו בארה"ב(ארה"ב זה לא מזרח, נכון? ;D).

אז מה שבעצם הוא מתאר, זה כאילו הלב שלו נמצא במקום אחר ממנו, והרגשות שלו מתייחסות אחרת לכל דבר,

ובלה בלה בלה *התפלצפות*.. ;D

חזרה- אין הרבה מה לפרש, שקטעים בשיר / סיפור, חוזרים על עצמם מספר פעמים גבוהים, על מנת להבליט משהו.. ::)

אני מכיר את שאר הדברים, אבל לא יודע איך לפרש אותם, רובם אני בכלל לא יודע מה אומרים.. ;)

מקווה שאיכשהו עזרתי.. :P;)

חחח זה רק חלק מהמבחן... החלק השני הוא ניתוח שתי שירים !!!!!!! והמבחן כולו הוא על 6 שירים :'(

פורסם

אילו שירים יש לך במבחן ?

פורסם
  • מחבר

אני את שלי סיימתי ממזמן אבל אני אנסה לעזור לך במה שאני זוכר:

דימוי- מילה של דימוי מתחילה כמעט תמיד באות כ' ( כ' הדימוי ). "צר עולמי כעולם נמלה" חחח זו בדיוק הדוגמה שאני מכיר שהמורה תמיג נתנה...

מטאפורה- שני מילים בדרך כלל שלא כל כך קשורות הנותנות משמעות חדשה. יודע

תמונה מטאפורית- דומה למטאפורה רק גדול יותר . לא ממה הבנתי

ארמז- או אלוזיה הוא קשר בין שני יצירות כך שניתן להבין את היצירה שאתה קורא ע"י יצירה אחרת. ממש לא הבנתי אפילו מלה אחת.

חזרה- לא זוכר זה פשוט אבל בכל זאת אני יודע

דובר בשיר- דובר בשיר הוא מי שלמעשה הגוף הראשון בשיר "רק על עצמי לספר ידעתי" רחל היא הדוברת ( הדובר לא בהכרח כותב השיר ) יודע

זווית ראיה- זווית ראיה היא נקודת מבט. העיוורת למשל יש נקודת "ראיה" של האישה העיוורת היא מסבירה איך היא "רואה" את העולם. יודע

קונוטאציה- קונוטאציה זה הקשר לאן שהוא. קונוטאציה מיקראית היא הקשר לדבר שרשום בתנ"ך למשל. לא הבנתי בכלל!!!!

האנשה- האנשה זה לקחת חפץ או חיה ולתת להם תכונות אנושיות. יודע

סמל- לא זוכר. לא יודע :-\

מוטיב- מוטיב הוא דבר החוזר על עצמו ונותן כל מיני פרשנויות למשל. כובע, אם יש מישהו בישן למשל יכל להיות שכל פעם שהוא פוגש בגברת

הכובע איך שהוא נכנס לתמונה לדוגמא: הוא מוריד את הכובע, נוגע בכובע וכו'. לא הבנתי!!!!

גלישה- לא זוכר. לא יודע

מקווה שעזרתי לך פחות או יותר. עזרתה פחות או יותר.

בבקשה זה מאוד חשוב לי... הצלחתם לעזור לי בכל אופן משום שלא היתי בטוח שמה שאני יודע הוא נכון אך עכשיו אני יודע שמה שאני יודע הוא נכון :-)

פורסם
  • מחבר

אילו שירים יש לך במבחן ?

זה כול החומר:

ספר שירי. רק על עצמי לספר ידעתי. לתמונת אמא. אבי. משרי הבן העובד. גשם בשדה הקרב.

המבנה :

1) שאלה גדולה של ניתוח שיר מתוך השלושה האחרונים.

מבנה- תוכן- ולהשתמש בכל המונחים.

2) מונחים : הסבר ותן דוגמה מתוך כל שיר.

פורסם

היה לי שבוע שבעבר מבחן על לתמונת אמא, ספר שיריי, וכל המושגים האלה

לתמונת אמא של שטויות, ב10 שורות אתה מנתח את כל השיר מכל החורים שלו

ספר שיריי זה סתם מעצבן, .. קצת ארוך

יש שם האנשה.. במשפט "ואת תוגתו של הלב הכורע" אז הלב הכורע זה האנשה, כריעה זו תכונה אנושית, לא תכונהש לב, לכן זה האנשה

"ספר שיריי הלבן" זה מאטאפורה, לבן= נקי טהור, רגוע, יפה, והספר יעני טהור ונקי

ועוד כמה דברים.. שאל אותי אני זוכר

פורסם

לתמונת אמא

פורסם
  • מחבר

זה כול החומר:

ספר שירי. רק על עצמי לספר ידעתי. לתמונת אמא. אבי. משרי הבן העובד. גשם בשדה הקרב.

המבנה :

1) שאלה גדולה של ניתוח שיר מתוך השלושה האחרונים.

מבנה- תוכן- ולהשתמש בכל המונחים.

2) מונחים : הסבר ותן דוגמה מתוך כל שיר.

פורסם
  • מחבר

נו בבקשה אנשים

פורסם

מספיק להיות חוצפן, כשנתנו לך חומר אפילו תודה לא אמרת, אם תקפיץ את הת'רד הזה עוד פעם אחת אני אנעל אותו.

פורסם
  • מחבר

מספיק להיות חוצפן, כשנתנו לך חומר אפילו תודה לא אמרת, אם תקפיץ את הת'רד הזה עוד פעם אחת אני אנעל אותו.

אה סליחה.

תודה! אני יודע שזה קצת מאוחר מידי אבל תודה בכל זאת.

אשמח אם יעזרו לי פה עוד קצת במושגים הקשים יותר כגון : ארמז , דימוי, גלישה ,סמל וכו'

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים