עבור לתוכן

מחפש מאוורר 120MM סביר והכי חשוב שלא ירעיש במנוחה.

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מאוורר להדביק לצלע קירור של המעבד שלי (נוסף לקיים). גודל 12CM וחשוב לי ביותר שקט בזמן מנוחה. ז"א לא אכפת לי שירעיש במאמץ אבל שאני ישן שיהיה שקט ויוריד RPM או שיהיה שקט תמיד (זה בטח יקר יותר)!

כמה נתונים:

*)המאוורר יהיה בצורה אופקית (ז"א כאילו עם הפנים לתקרה כמו בתחתית המארז למשל). הבנתי שזה משנה לסוג המאוורר (,SLAVE BRING..)

*)יחובר או למולקס 4PIN או 3PIN שעל הלוח אבל יהיה כפוף לטמפרטורה של ה- NB (זה חיבור 3 פין קרוב שיש לי).

*)חשוב שידע לקרר כמו שצריך במאמץ. אני על OC לא קל.

*)תקציב עד 40 ש"ח.

בגדול שמתי מאוורר 12CM סיני שיש לי על הצלע קירור של המעבד בנוסף לקיים והייתי בשוק מהתוצאה..ירידה של לפחות 10 מעלות! רק חבל שהוא רועש לי מידי ואני ממש רגיש לזה. לכן אחרי שאני יודע שזה מוסיף אני מחפש מאוורר שקט וקריר. שימו לב לא חשוב לי שיהיה רועש במאמץ..רק במנוחה וזה הופך את העסק לזול יותר.

חשבתי על הבא שאני יכול להשיג ב- 30 ש"ח:

http://ksp.co.il/?select=.1066..186..110.&list=1&sort=2&glist=1&uin=8430&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

מה דעתכם והאם במצב של 1800RPM הוא קבוע על המהירות או מוריד אותה כי בכל זאת זה חיבור 3PIN? האם זלמן מזייפים תוצאות רעש או שזה אמיתי וכמה זה בכלל 34DBA?

• תגובות 39
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הAF של AC או הSS של SCYTHE עדיפים, כמו כן קיימת שליטה גם עם 3 פינים וגם עם 4 פינים אז אין לך מה לדאוג :xyxthumbs:

ואם אתה רגיש לרעש בגדול מאזור ה1500-1600 RPM בכל מאוורר זה כבר בגבול הרעש הנורמלי (33 DBA)

פורסם
  • מחבר

היי תודה על התגובה.

שהמחשב שלי במנוחה, גם עטלף לא ישמע אותו ואני מאוד רגיש לרעש עם התדר המעצבן הזה של המאווררים בלילה שאני ישן. כרגע אני כבר כמה שעות עם הסיני הזה וזה פשוט סיוט.

קיצר אני די נעול על הזלמן הזה בגלל שהוא עם מתאם שיכול להפוך אותו לשקט לחלוטין, ז"א 900RPM במקום 1800...ככה שבמקרה הכי גרוע אני משתמש בזה. גם הוא עולה לי רק 30 ש"ח...השאלה עד כמה ההבדל גדול בניהם?

עכשיו אם אני שם את המאורר בצורה אופקית, מה יותר מתאים Sleeve או Sleeve Bearing?

[table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

פורסם

כמו שציינתי הזלמן רועש (מניסיון) עם המתאם הוא מציג ביצועים שעדיף שתנפנף עם העיתון בוקר :)

ולכן עדיף לך לרכוש את האחד מהדגמים שציינתי בRPM ממוצע ואתה תקבל אחלה CFM עם רמת רעש נמוכה.

מבחינת המיסב אתה יכול להיות רגוע מה שלא תבחר יעבוד שנים :)

פורסם

גם הKAMA FLOW או הSLEP STREAM יהיו מצויינים..

פורסם
  • מחבר

אוףף התקשרתי עכשיו ל TMS ואין להם במלאי את ה- KAME FLOW2 רצתי להזמין מהם בגלל המשלוח. בכל מקרה המכור המליץ לי על המאוורר הבא (האמת שהוא לא נשמע מבין גדול בטלפון):

http://www.tms.co.il/product/11113

מה דעתך?

עידכון:

במידה וזה שלעיל לא טוב...אני כנראה הולך על זה וזהוא:

http://ksp.co.il/?uin=12214

הוא 1900RPM אבל כמו שאמרתי חשוב לי שקט במנוחה ולא במאמץ! ובגלל שהוא 3PIN אז בטח במנוחה הוא יורד לאיזה 800RPM וזה שקט בטח לא?

פורסם

לא מכיר את המאוורר הראשון שהומלץ ולכן לא ממליץ עליו, וכמו שציינתי כל מאוורר תוכל להוריד לו את הRPM בחיבור 3\4 פינים..

אבל למה להתעסק עם זה ? תרכוש מאוורר עם RPM בינוני ותקבל ביצועים ושקט בלי להתעסק עם כלום, זאת הדעה שלי.

פורסם

למה אף אחד פה לא הזכיר את NOCTUA?

120MM PWM

פורסם
  • מחבר

עידכון:

ממש ביזיון KSP האלו...הלכתי היום לקנות את המאורר SS האחרון אחרי שבדקי במלאי באתר וטלפונית...שאני מגיע פתאום אין להם אותו והתנצלו שזו טעות מלאי..סתם נסיעה.

בכל מקרה גיליתי משו מוזר כעת אחרי שהכנתי את המחשב למאורר החדש: חברתי את המאוורר הקיים של המעבד לחיבור 3PIN של ה- NB ומישום מה הוא קבוע על מקסימום RPM וזה בדיוק מה שאני לא רוצה! המחשב במנוחה וטמפרטורות ברצפה והוא על מקס...אני יודע את זה כי SPEED FAN קורא מימנו נתונים אך אין עליו שלטיה אוטומטית. גם בביוס לא מצאתי כזו...מה לעשות?

פורסם

למה אף אחד פה לא הזכיר את NOCTUA?

120MM PWM

כי הוא ביקש מאוורר בתקציב שפוי של 40-50 שקלים ולא 80+ ;)

קודם כל לא כל הלוחות מאפשרים שליטה על כלל החיבורים וכמו במקרה שלך לוח האם לא מאפשר לשיטה.

מה שכן אתה יכול לנסות עם SPEED FAN יש לך מדריך בסטיקי. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

באסה :-[ לא הולך לי עם המאוורר הזה. קיצר אני אנסה לחיבור לחיבור 3PIN השני נראה אולי הוא כן מבוקר.

פורסם

אני הזמנתי מהאתר של IVORY (עדיין לא הגיע) את המאוורר CoolerMaster SickleFlow

הוא 120MM עם לד כחול ממש יפה ומה שהכי חשוב : 2000RPM ב19DB-A כשאומרים שתכלס הוא משהו כמו 22DB-A

אין לי נסיון אישי אבל סהכ נשמע ממש נחמד ועולה 50 שקל

פורסם
  • מחבר

נשמע לא סביר הנתונים שציינת! אני כבר יומיים בעסקי המאווררים להבין שזה פקטיבי (לא שאתה משקר..אלא היצרן).

עידכון:

קיצר החיבור 3 של המערכת (SYS FAN) הוא מבוקר ומוריד RPM אבל מה זה נאכס העסק...הוא פשוט לא קשור למעבד החיבור הזה ויוצא שהמעבד על 50 מעלות כבר והוא בשלו רואה את המערכת (כנראה מארז) קרירה ולא מטריח לעלות RPM והמעבד נצלה לו...מה יש ל- SPEED FAN להציע בנושא?

פורסם

אתה אופטימי המאווררים של CM לא אמינים מבחינת רעש וגם לא מבחינת CFM זה יהיה קצת ביצועים והרבה רעש.

וכמו שציינתי יש מדריך בסטיקי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים