עבור לתוכן

מחפש מאוורר 70MM

Featured Replies

פורסם

שלום

אני התחיל ואומר שזה בשביל XBOX 360.

ערכתי שינוי במתחים למאווררים שלו כך שהם יעבדו תמיד במתח מקסימלי שלהם(12V) אך כמו שאפשר להבין הרעש שהם מיצרים מכך ממש חזק!

אז חשבתי לקנות שני מאווררים של מחשב(כי יש מבחר גדול יותר) בגודל המתאים ולמקם אותם במקום.

עכשיו הנתונים התכנים של המאווררים המקוריים הם:

DC Power 12V (at 5v)
Speed: 4600RPM
Air flow: 29CFM
Loudness: 41d(B)a

עכשיו המאווררים שמצאתי שנותנים לי זרימת אוויר דומה לזאת מבאים אותי גם לרמת רעש כמעת דומה משהו כמו 35-38DB.

אך אם אני יורד בזרימת האוויר לרמה של 16CFM עוצמת הרעש צונחת ל17DB

השאלה שלי כזאת.

אם ההבדל בזרימת האוויר משמעותי ומשפיע(כי גם ככה הXBOX הוא מכשיר חם)?

ואם מאוורר של 35DB הוא יהיה שקט יותר ברמה שאני יוכל לשחק ולא לשמוע אותו ברקע(מצב קיים)?

תודה מראש

פורסם

על מנת קצת לסדר לך את הנתונים "הקו" הנורמלי או יותר נכון הקו הנוח לאוזן הוא באזור ה33 DBA כמובן שזה משתנה מבן אדם אחד לשני אבל זה בגבול הסטנדרט המקובל והלא רשמי :) שים לב גם שחיבור של הרעש הוא לא לינארי, זאת אומרת לקחת שני מאוררים של 33DBA לא קיבלת עוצמה של 66DBA אלה עוצמה של 34-35DBA :xyxthumbs:

החסרון במקרה של הXBOX (ובתור אחד שהרכיב קירור מים על XBOX) הוא שפשוט המאווררים קטנים מדי, המגבלה היא בעצם פיזית לא קיים מאוורר בגודל הזה שמספק מספיק זרימת אוויר ברמת רעש נורמלית למה ? כי הוא פשוט קטן מדי (הRPM חייב להיות גבוה ולכן הרעש).

קח מאוורר 120 מ"מ תקבל עוד יותר CFM ורמת הרעש תרד משמעותית.

ולכן אין ממש פתרון מעשי, מלבד לרכוש מאווררים עם נתוני רעש "נמוכים" יותר מה שבעצם מתבטא גם ביכולת CFM נמוכה יותר.

ולחתוך את זרימת האוויר מרמה של 29-30 CFM ל16CFM היא קיצונית ולא רצוי בכלל שתבצע את זה.

אתה יכול לרכוש את ההיטסינק המעודכן שטוב יותר או לרכוש מאווררים חזקים יותר.

פורסם
  • מחבר

כן כבר הוספתי מאוורר של 120 מעל המעבד.

אבל אפילו אחרי השידרוגים האלה אני מקבל אחרי כמה דקות משחק תקלה של חימום יתר :\

פורסם

כמו שאמרתי תבדוק טוב איזה היטסינק יש לך אם זאת הגירסה הישנה/ראשונה או החדשה יותר (יותר גבוה).

כמו כן אתה יכול לעשות כל מיני מודים אם זה לחתוף את הגריל של המאווררים הקטנים מה שיעזור להם להוציא אוויר עוד יותר.

לרענן משחה טרמית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים