עבור לתוכן

מבקש חוות דעת על מפרט ל-HTPC עד 5000 ש"ח כולל ציוד היקפי ומערכת הפעלה

Featured Replies

פורסם

1. תקציב מקסימאלי - בערך 5000 ש"ח. אם אפשר לחסוך סבבה, אם יש סיבה טובה לחרוג מהתקציב - נחרוג.

2. מיועד לסלון - צפייה בתכנים מהאינטרנט (VOD למיניהם) ותכני HD, גלישה באינטרנט, משחקים לילדים, ניגון מוזיקה, ובעתיד אולי הקלטה מממיר של YES וקצת גיימינג (כשהילדים יגדלו, אבל כנראה נחליף מחשב כשנגיע לשם - הגדול שלי בן שנתיים...)

3. ציוד היקפי - המחשב יהיה מחובר לטלויזיה בסלון ולרסיבר אז אין צורך במסך או רמקולים. צריך המלצה על מקלדת אלחוטית משולבת עכבר עם אותיות בעברית.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - נראה לי שאני אמור להסתפק בכרטיס מסך מובנה במעבד/MOBO, לא צריך נפרד.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 9. חשוב לי שיהיה שקט, כי הוא מיועד לנגן סרטים. המחשב יהיה בתוך הארונית של הטלוויזיה ליד הרסיבר, במרחק 2-3 מטר ממני לפחות, אז אני לא צופה בעיות.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא נראה לי שאני צריך.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן. מעוניין ב-Win8 Pro (אני צריך אפשרות ל-Remote Desktop אליו, להבנתי זה מחייב Pro). מתוכנן 64 ביט. מומלץ הרכבה בחנות (פעם אחרונה שהרכבתי מחשב הייתה לפני 8 שנים בערך...)

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים - גר בהרצליה, אשמח להמלצות על חנויות טובות באזור המרכז. מוכן לשלם קצת יותר תמורת איכות, שירות ושקט נפשי. כרגע מתכוון לרכוש בזיגזג לאור המלצות בפורום.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? מעוניין ב-USB3 כי יש לי דיסק נייד שתומך בו. מעוניין במארז אטרקטיבי ושקט (מוכן לשלם אקסטרא), מעוניין לחבר לרסיבר עם כבל אופטי, מעוניין ב-WIFI כי כרגע לא מתוכנן חיבור רשת פיזי (אני אסלול בעתיד אם לא תהיה ברירה)

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא חשוב במיוחד - אני מצפה מהמחשב להחזיק לפחות 5 שנים בלי שדרוג משמעותי, ואח"כ אם אצטרך משהו יותר חזק ולא אוכל לשדרג אני מוכן לקנות חדש. יכול להיות שבעתיד ארצה להוסיף דיסק SSD למערכת ההפעלה כדי שיהיה יותר שקט/מהיר (כרגע נראה לי קצת יקר), וכרטיס להקלטה מ-YES.

המפרט שהרכבתי בזיגזג:

מעבד Intel Core i3-3225 Tray

725 ש"ח

לוח אם Gigabyte GA-Z77MX-D3H

687 ש"ח

זיכרון G.Skill DDR3 4GB 1333MHz 9-9-9-24 NT

139 ש"ח

קירור למעבד Scythe Shuriken Rev. B

150 ש"ח

כונן קשיח פנימי Western Digital Caviar Green 2TB WD20EZRX

580 ש"ח

צורב Sony AD-7280S x24 SATA Black DVD

116 ש"ח

מארז כולל ספק Antec NSK1480 350W

618 ש"ח

Focus 2.4GHz Wireless Keyboard w/Optical Trackball - מתאים במיוחד עבור HTPC ולשליטה מרחוק

271 ש"ח

כרטיס רשת אלחוטי D-Link DWA-548 PCIeX1

119 ש"ח

מערכת הפעלה Windows 8 Professional 64Bit OEM

729 ש"ח

סה"כ מחיר לכל הפריטים (כרטיס אשראי):

4,134 ש"ח

סה"כ מחיר לכל הפריטים במזומן שטרות:

4,051 ש"ח

פורסם
  • מחבר

עוד לא קיבלתי אף תגובה. אם הכל נראה סבבה אשמח גם לתגובות כמו "הכל סבבה, לך על זה".

בנוסף, קראתי פה (http://www.anandtech.com/show/5850/gigabyte-gaz77mxd3h-review-z77-and-microatx/4)

שזמן ה-POST של ה-MOBO שבחרתי הוא ארוך יחסית (17.5 שניות), והחלטתי להשקיע עוד קצת כסף וללכת על ה-ASRock Z77 Extreme4-M שהוא יותר טוב וזמן ה-POST שלט הוא 8.24 שניות. יש השגות?

ניב

פורסם
  • מחבר

מקפיץ

פורסם

למה אתה צריך קירור כזה למעבד שלך??

פורסם

קח מארז שיש לו USB 3 מקדימה - חשוב להעברת סרטים

אני הייתי מוותר על ה-DVD - תבדוק אם אתה צריך.

כנ"ל המקלדת המיוחדת

פורסם
  • מחבר

למה אתה צריך קירור כזה למעבד שלך??

אני לא מבין בקירור, התבססתי על המפרט החזק במדור מפרטים מומלצים

(http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137873§ion=293&target=%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%94%20%D7%A1%D7%A0%D7%98%D7%A8)

אם אני לא צריך כזה קירור, למה צריך אותו שם?

קח מארז שיש לו USB 3 מקדימה - חשוב להעברת סרטים

אני הייתי מוותר על ה-DVD - תבדוק אם אתה צריך.

כנ"ל המקלדת המיוחדת

DVD אני חייב לצערי - חלק מהמשחקים של הילדים מגיעים על CD עם הגנה (חייב להיות במחשב בזמן המשחק >:( )

מארז עם USB3 - מסכים, חיפשתי, אבל יש לי מגבלה של גודל (רוחב מקסימלי 44.5 ס"מ), וה-NSK1480 (רוחב 39 ס"מ) הוא בין הבודדים שמתאים (אני מניח שלא כדאי מארז ברוחב 44 ס"מ, לא יהיה שום אורור מהצדדים). נראה לי שאני צריך להתפשר פה...

לגבי המקלדת - אני צריך מקלדת אלחוטית משולבת עכבר - זאת שבחרתי לא יקרה במיוחד לעומת האופציות האחרות ומעוצבת יפה (לטעמי). יש המלצות על משהו אחר?

פורסם

אתה יכול לקנות מ-dx כבל מאריך usb 3 ולחבר אותו מאחורה ללוח האם ואז למשוך אותו קדימה לקדמת המארז.

פורסם
  • מחבר

תודה, זה בדיוק מה שחשבתי לעשות :)

פורסם

על אתר שבונה מחשב לגיימרים על בסיס מערכת השבבים B75 לא הייתי סומך אבל

כל אחד בוחר בעצמו למה להאמין ועל מי לסמוך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים