עבור לתוכן

Asus P8Z77-V PRO נגד Asus P8Z77-V התלבטות

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני עומד לקנות מחשב חדש ורוצה לבצע בו OC קל-בינוני (לא משהו מטורף, לא נראה לי שהתדר המומהר יעלה על 4.2GHZ).

עוד לא בטוח אם לקחת אחד מאלו או Gigabyte GA-Z77X-UD5H ואני אשמח לשמוע חוות דעת אבל נחזור לעיקר.

Asus P8Z77-V PRO נגד Asus P8Z77-V הבדל של 285 ש"ח במחיר עבור עוד 4 Phase Power Design עבור הCPU, עוד חיבור USB 3 פנימי (2 מול 1) ועוד מחבר מאוורר למארז (4 מול 3), עוד מחבר USB 2 וeSATA.

אז רציתי לדעת האם העוד פאזות האלו כ"כ חשובות לOC שצריך להוסיף כמעט עוד 300 שקל (כי חוץ מהדברים הנ"ל הלוחות זהים כמעט לגמרי)?

מה זה חיבור eSATA ולמה הוא משמש?

אני 99% לא אקנה קירור במים אז אני לא צריך כ"כ הרבה תושבות למאווררים וחשמל עבורם. יש סיבה לדווקא עוד אפשרות קירור?

ואני גם לא מאמין שאני אחבר איזה 10 מכשירי USB 3 ביחד. אפילו לא 5. באמת צריך כ"כ הרבה חיבורי USB 3?

או בקיצור, כמה תועלת יש בדברים הנ"ל (בדגש על הפאזות לOC) והאם זה שווה השקעה של עוד כמעט 300 שקל?

או אם יש משהו בידיוק כמו הpro בלי השליטה עם הwifi זה גם בסדר (גם ככה אין לי כ"כ איך לשלוט בזה כי אין לי סמארטפון)

פורסם

יותר פאזות = יכולת אספקת חשמל גבוהה יותר למעבד

ככל שיש יותר פאזות המתח יותר יציב ובדרך כלל המעבד יהיה יציב במתח נמוך יותר.

אם אתה הולך לבצע OC בינוני במיוחד למעבד IVB (שצורך ממש מעט) אין שום טעם בלהשקיע המון כסף בהרבה פאזות - זה מיועד לOC כבד.

כל לוחות הZ77 בסביבות ה700-800 מספיקים בהחלט.

http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA#eSATA

כשתבצע OC למעבד IVB אין לך שום צורך בהרבה פאזות

לוחות זולים שיהיו מעולים לזה הם הZ77A-G45 והZ77A-GD55 של MSI והZ77X-D3H של GB

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה, giloman.

עכשיו עוד שאלה, אם אני שם מאוורר mugen 3 rev b (או משהו כזה שכולם ממליצים עליו) ואני קונה את הלוח עם העוד פאזות, עד כמה לדעתך אני יכול לעלות עם הOC? אם אפשר יותר אז סבבה.

כלומר, מאחר וזה IVB, אם מאוורר סטוק יביא אותי ל4.2GHZ אבל mugen והעוד פאזות יביא אותי רק ל4.6 בעוד כמעט 500 שקל זה נראה לי לא משתלם במיוחד לנסות להגיע דווקא ל4.6.

(נניח שיש כסף לעוד 4 פאזות ולמאוורר)

תודה מראש.

פורסם

זה אייבי לוהט. מהנסיון שלי עם 3570K להגיע ל4.6 בטמ''פ סיברות על קירור אוויר זה לא כל כך אפשרי.

4.5 זה מה שתכוון אליו, ובשביל 4.5 אתה ממש לא צריך הרבה פאזות (מעבד אייבי ב4.5 לוקח בסביבות ה100W והלוחות שהצעתי לך יכולים בכיף לתת 170W ומעלה למעבד.

במקום להשקיע עוד 200-300 ש''ח בלוח תשקיע את זה בקירור חזק כמו הH80 או הKuhler 920

ככה תגיע ליותר OC מאשר עם לוח קצת יותר טוב

בכל אופן אם תביא עוד פאזות אתה תגיע במקרה הרע לאותן תוצאות ובמקרה הטוב תשיג עוד 100MHZ על אותו המתח.

אני מציע שתלך על הZ77A-GD55 שמגיע במחיר טוב עם מערכת מתח מעולה

פורסם
  • מחבר

מעולה. תודה רבה רבה על כל העזרה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים