עבור לתוכן

מספר שאלות לפני קניית מחשב חדש (שיבוצע בו OC קל-בינוני)

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני קונה מערכת חדשה השבוע ואין סיבה לא להוציא עוד קצת מיץ אבל יש לי כמה שאלות (פעם ראשונה שאני הולך לעשות את זה אבל אני לא פוחד להכנס לקרבי המחשב או של הBIOS):

הערה: אני לא הולך להפוך את התהליך לספורט של לנסות להגיע למהירויות מטורפות עם השקעה כספית מטורפת. מתנצל מראש על היותי noob לגמרי.

הרכיבים : מעבד Core i5 3750k או i7 3770k. די בטוח שלא אנסה לעקוף את ה4.2GHZ.

לוח אם: עוד לא סגור על דגם (כנראה משהו לא זול של ASUS או Giga) עם ערכת שבבים Z77.

GPU : עוד לא יודע אבל ככל הנראה GTX650 או GTX660 (אשמח לקבל חוות דעת והערות, אני גם לא מתמצא בדגמים כ"כ אז כל הכוון יעזור לי מאוד)

זיכרון : כנראה שcorsair. מה שבטוח 8GB ומהירות 1600 ללא גוף קירור מובנה מיוחד כלשהו (אלא אם תשכנעו אותי אחרת).

ספק : עוד לא יודע אבל בהתאם למדריך בפורום של המפרטים ולקישור למחשבון הספק זה יהיה ספק איכותי (הכי חשוב :) ) של 600W.

המחשב עצמו משמש בעיקר למשחקים וגם לפיתוח בתלת ודו-מימד (unity, udk, visual studio 2012, blender, eclipse). כדאי שהמחשב יהיה שקט אבל זו לא חשיבות מהמעלה הראשונה (או אפילו השניה לצורך העיניין) אז לא אכפת לי לקצת רעש מהמאווררים.

ולשאלות:

CPU:

1. בהתאם ל4.2GHZ האם צריך קירור מים? או קירור מיוחד כלשהו? לפי הביקורות באתר גם מאוורר סטוק יספיק. אם אני אקנה mugen 2 זה בטוח יהיה מספיק ? יש חלופות זולות יותר (מבחינת עלות\תועלת)?

2. מה זה משחה תרמית? האם אפשר להשתמש בה גם ללא כלוב קירור? האם יש מותגים או משחות מומלצות\מושמצות?

2.5 האם אפשר וכדאי לשים גם על רכיבים אחרים?

3. המדריך באתר של OC לסדרת K של core i עדכני ונכון גם למעבדים של קו ivy bridge ? (אני התרשמתי מהמאמר שזה נכתב בתקופת sandy bridge)

GPU:

4. לעשות OC לכרטיס מסך, זה אפשרי? יש מדריך מומלץ (לא חייב דווקא בעברית)? יש סיכונים "לא סטנדרטים"?

5. בכלל מומלץ לעשות OC לGPU? (מהמדריכים בפורום מפרטים אני רואה שלא משתלם לקנות כרטיסים שהם OC מהמפעל או לחבר 2 כרטיסים יחדיו אלא פשוט לשדרג כל כמה שנים)

6. צריך לקנות איזה קירור מיוחד לGPU אם עושים OC ואם כן אז מה ומה מומלץ?

(ממש ממש ממש לא מתמצא בזה ואין לי מושג מה וכמה ניתן ורצוי לעשות. אשמח גם לזריקת שמות ודגמים באוויר של כרטיסים מומלצים)

זיכרון:

7. לעשות OC לזיכרון אפשרי ומומלץ (שוב, לא מתכוון לעלות יותר מרמה או 2 מעל למהירות שבה הכרטיס נקנה)? יש מדריך היכנשהו?

8. נניח ואני עושה OC לזיכרון למהירות 1866 או 2000. יש יותר סיכון ו\או יותר התחממות קיצונית אם אני ממהיר מזיכרון שהוא במקור 1066 לעומת 1600? כלומר, אם לא, יתכן שהרבה יותר משתלם לי (כספית, אבל עוד לא בדקתי מחירים) לקנות זיכרון של 1066 ולהמהיר אותו ל1600 (+50%) או 1866 (75%+) (ללא סיכונים) מאשר לקנות זיכרון של 1600 ולהמהיר אותו ל2000 (+25%), לא?

9. ומה עם הדבר הזה http://dx.com/p/golden-ddr-memory-heat-sink-spreader-2582?rt=1&p=2&m=3&r=2&k=1&t=1&s=168038&u=2582 ? כדאי לקנות? סה"כ הלכו 8 שקלים...

אחרים:

10. האם PSU מודולארי הוא פונקציה של OC? או שזה רק נטו נוחות?

11. OC אוטומאטי של Z77 שווה משהו ו\או יכול לפעול יחד עם הידני?

12. יש עוד רכיבים שאפשר וכדאי לעשות להם OC?

ולשאלות בונוס על הדרך :

1. אם יש לי 2 סטיקים של זכרונות מגדלים שונים ומהירויות שונות (נניח אחד נקנה עכשיו והשני בעוד שנתיים) האם עדיין אני אקבל את הבוסט של הdual-channel (על המהירות הנמוכה כמובן)?

2. האם במצב כזה עדיין ניתן לבצע המהרה לזיכרונות?

תודה מראש לכל מי שיכול לענות אפילו על חלק מהשאלות.

(וסליחה על העריכה, שכחתי 3 שאלות)

פורסם

תריץ חיפוש בפורומיםש רלוונטים לשאלות שלך, אתה תמצא את כל התשובות :xyxthumbs: מבטיח לך.

פורסם

לצרכים שהעלת גם i5 3570k יהיה מצויין, לא תרגיש בהבדלים(במיוחד במשחקים).

לוח אם אני יכול להמליץ לך על הלוח שלי Gigabyte Z77X-D3H s1155 (טוב גם ל-OC).

כרטיס מסך: אני יותר בצד של AMD/ATI אבל אם אתה מעוניין במשהו סדר גודל כמו שהעלת של nvidia שיעזור לך מישהו ממחנה הירוקים.

זיכרון: אני מרוצה מהזכרונות שלי של Corsair XMS3 עם גוף קירור ו-אוברקלוקרים לא רעים בכלל.

ספק : אם אתה לא מתכנן בעתיד מערך של cf/sli (שני כרטיסי מסך) אז קח אחד עם מקדם בטחון 650w

מחברה אמינה(בספקים) seasonic/corsair.

1: את המעבד שלי הבאתי ל4.5GHZ בקלות ללא הגדרות מיוחדות(מעבדי K עם מכפלה פתוחה).

קירור מים מיועד יותר לOC קיצוני, למרות שיש קירורי אוויר שיעשו עבודה טובה יותר מקירורי מים ברמת כניסה כדוגמת

mugen.

אני למשל בחרתי קירור מים אך ורק בגלל אסטטיקה, פחות סירבול, משאיר יותר מקום על הלוח, מגניב :xyxthumbs:

2: משחה טרמית: תפקידה להוליך את החום מהמעבד לגוף הקירור, לשימוש במעבד, במעבד הגרפי של כרטיס המסך, בזיכרונות

של כרטיס המסך, בין גוף הקירור של הצ'יפסט שעל הלוח לצ'יפסט עצמו ועוד.

3: לא בקיא.

4: אפשרי ביותר עד גבול הטעם הטוב במידה וזה משפר לך משהו כמו fps במשחקים וכאלה.

שימוש לא נכון ואחראי יכול לגרום לשחיקה מהירה של הכרטיס ואף לקילקול.

5: כרטיס מומהר מהחברה יגיע לאותן תוצאות כמו כרטיס לא מומהר, פשוט בכרטיס מומהר החברה עושה את ה-OC ונועלת את התדרים, החברה נותנת על זה גם אחריות וזה נחמד למי שבחיים לא יעשה OC .

6: עדיף מראש להשקיע עוד קצת, כרטיס עם קירור טוב עולה קצת יותר, קירור סטוק(בסיסי) פחות אפקטיבי ועושה המון רעש בתפוקות איוורור גבוהות, ב-OC מינימאלי אין צורך בקירור מיוחד, אך ב-OC קיצוני תהיה חייב קירור שיעשה את העבודה וטוב, שיקרר כמו שצריך גם את המעבד וגם את הזכרונות של הכרטיס, כיוון שהטמפ' מטפסות מהר במצב זה.

7:בדרך כלל כשעושים -OC לכרטיס, עולים בזהירות כל פעם בקפיצות של 20-25 ביחד גם לליבה וגם לזכרונות ביחד,

אחרי כל העלאה מבצעים סדרת בדיקות, כדי לבדוק קריסות, ארטיפקטים(כתמים צבעוניים), יציבות.

הבדיקות בדרך כלל מבוצעות על ידי התוכנות OCCT ו3dmark .

8: נראה לי בזבוז, לא בקיא בזה.

9: למה אתה צריך את זה, אם הזכרונות מגיעים כבר עם גופי קירור יעודיים ויפים יותר?

10:נטו נוחות למי שמתעסק הרבה עם הזזה ושינוי מיקום של הרכיבים במארז, חיווט מחדש וכאלה.

11:לא בקיא לא ניסיתי.

12:חוץ ממעבד, כרטיס מסך וזכרונות לא :nono:

בונוס:

1: אתה חייב זכרונות תואמים עם אותם תדרים .

2: :jump:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה :yelclap::xyxthumbs:

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

לוח אם אני יכול להמליץ לך על הלוח שלי Gigabyte Z77X-D3H s1155 (טוב גם ל-OC).

1: את המעבד שלי הבאתי ל4.5GHZ בקלות ללא הגדרות מיוחדות(מעבדי K עם מכפלה פתוחה).

הי עידן,

אני משדרג את המערכת שלי על בסיס i7-2700k, מחפש לוח אם וקצת מאבד את זה מרוב כל האופציות. עברתי דרך האפשרות של הלוח שלך (D3H) ודוקא הטילו ספק ביכולות ההמהרה שלו. היות ואני חדש ב OC אני מחפש לוח שלא יקשה עלי, אתה יכול להמליץ עליו גם במקרה הזה? איך נאמר, הוא ידידותי?

(הלוחות האחרים שהסתכלתי עליהם הם ה ASUS p8z77 pro, Gigabyte UD5h וה Asrock extreme6. שיקרים ממנו ב300 שח בערך.)

פורסם

הוא ידידותי מאוד עם ביוס קל לתפעול, מתאים ל-OC בינוני ולא יקשה עליך.

ה-Gigabyte UD5h מתאים ל-OC קיצוני.

פורסם

עם איזה קירור מים אתה משתמש? יצא עכשיו ה H90 שנראה מבטיח ב 475 באייבורי.

פורסם

כפי שזכור לי רשמת שיבוצע במחשב OC קל עד בינוני, לוח כמו שלי יספיק לבינוני.

בקשר לקירור מים אני עם H80, השאלה על איזה OC אתה בונה?

לבינוני גם H60 יספיק לך.

פורסם
  • מחבר

וואו זה ישן. מאז כבר קניתי את המחשב וקניתי לוח אם Gigabyte Z77X-D3H וקירור mugen 3 rev 2 או משהו כזה.

בכל מקרה מה שהיה דפוק בתפישה שלי היה ההגדרה של OC בינוני כי לדעתי כל אחד מגדיר זאת אחרת. אני מגדיר את זה בסביבות ה4.5.

בכל מקרה עוד לא עשיתי את הOC כי בנתיים משחקים רצים סבבה אז אני אעשה את זה בחופש מתישהו (או לפני שיצא heart of the swarm מאחר והמשחקים של בליזרד אוהבים לאכול את הCPU :P).

ושוב תודה לכולם :xyxthumbs:

פורסם

בקשר לקירור מים אני עם H80, השאלה על איזה OC אתה בונה?

אני בונה בהתחלה על 4.5 GHz ואולי בהמשך יותר. חדר העבודה שלי מאוד חם בקיץ ועדיין אין פה מזגן , אז אני מתחשב גם בזה.

ה H60 עולה עכשיו 360 מול 475 של ה H90.

115 שח בשביל ראש שקט גם להמשך , נראה לי שווה את העניין.

לפי הדברים שלך אני מבין שכדאי לי ללכת על לוח יותר יקר אם בהמשך אני מתכוון להגיע לאזור ה 5GHz.

פורסם

אני מאמין שגם הלוח שלי יכול להגיע אם כי הud5h יותר בנוי לזה ויהיה יציב יותר.

אם אתה מתכנן על oc קיצוני כדאי לך לחשוב כבר על h100 או h100i (זה לא נגמר).

עדיף לך להפנות את השאלות האלו לפורום אוברקלוקינג ולחכות לתשובות של המומחים.

פורסם

עדיף לך להפנות את השאלות האלו לפורום אוברקלוקינג ולחכות לתשובות של המומחים.

אנחנו לא בפורום אוברקלוקינג עכשיו ? אצלי זה מופיע כך לפחות...

פורסם
:kopfpatsch: חחח איזה גמור אני, הייתי בטוח במדור מעבדים לוחות וזכרונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים