עבור לתוכן

קריאה/כתיבה מכרטיס זיכרון משני מכשירים שונים במקביל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

ברשותי מצלמת קנון קומפקטית ורציתי לדעת למה כאשר אני מחבר את המצלמה למחשב אני לא יכול לצלם

ז"א הכרטיס זיכרון "הופך לכונן" במחשב ואי אפשר לגשת אליו מהמצלמה

וכמובן שזה קורה גם כשמחברים את הסמרטפון למחשב

האם יש פיתרון לגשת לקריאה/כתיבה בכרטיס זיכרון במקביל 2 מכשירים במקביל ? (למשל 2 מחשבים או מחשב ומצלמה ביחד)

וד"א לא רק כרטיס זיכרון מה לגבי הארד דיסקים או SSD?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם

ברשותי מצלמת קנון קומפקטית ורציתי לדעת למה כאשר אני מחבר את המצלמה למחשב אני לא יכול לצלם

ז"א הכרטיס זיכרון "הופך לכונן" במחשב ואי אפשר לגשת אליו מהמצלמה

וכמובן שזה קורה גם כשמחברים את הסמרטפון למחשב

האם יש פיתרון לגשת לקריאה/כתיבה בכרטיס זיכרון במקביל 2 מכשירים במקביל ? (למשל 2 מחשבים או מחשב ומצלמה ביחד)

וד"א לא רק כרטיס זיכרון מה לגבי הארד דיסקים או SSD?

לא ניתן ששני מכשירים יכתבו ביחד לכרטיס (או כל התקן אחר!) כי יכולות להיות התנגשויות במיקומים המבוקשים לכתיבה (משאב משותף).

בשביל לכתוב לכונן יש צורך בתיאום בין המכשירים כך שהם לא יינסו לכתוב דברים שונים לאותה כתובת.

ישנם מכשירים שלא מאפשרים כתיבה לכרטיס דרך המחשב (כמו אייפון) ובהם אפשר לצלם תוך כדי שאתה מחובר למחשב, כי רק האייפון כותב לכרטיס בכל זמן נתון ואין התנגשויות.

מצד שני אפשר לעשות "הפוך": אותו רכיב כותב לשני כרטיסים או כוננים בו זמנית. זוהי דרך מאוד טובה לגיבוי מידע, קוראים לה Raid במחשבים - כשאתה בעצם כותב את אותו מידע לשני כוננים יחדיו, כך שאתה מקבל שני כוננים זהים מבחינת התוכן. זה מאפשר לך לעבוד מהר יותר מצד אחד, וגם לגבות את כל המידע (אם כונן אחד נהרס, השני עדיין מכיל את כל המידע).

במצלמות יש דבר דומה - יש מצלמות שמאפשרות לך להכניס שני כרטיסים למצלמה, ולהחליט אם אתה רוצה לכתוב לשניהם בו זמנית את המידע כך שכל התמונות נשמרות על שני הכרטיסים. בדרך כלל לא תמצא את התכונה הזאת במצלמת פוקט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים