עבור לתוכן

מחשב לתוכנות כבדות - תקציב של 6.5K

Featured Replies

פורסם

שלום, אני חדש פה, ולא בטוח שהפורום הזה עדיין פעיל (שמתי לב לכמות הודעות מעטה בכמה טרדים האחרונים), אבל אני אנסה בכל זאת.

אני מעוניין להרכיב מחשב לתוכנות כבדות (אני מצלם ועובד המון עם לייטרום \ פוטושופ, VIEWRIM למינהם וכו') על שני מסכים בFHD.

1. תקציב מקסימלי: 6.5K-7.0K כולל מע"מ.

אני אסע לאילת להביא אותו (רוב הסיכויים KSP), ככה שבפועל המערכת תעלה קצת פחות.

2. השימוש העיקרי יהיה עריכת תמונות בלייטרום ובפוטושופ. באופן דיי תדיר.

3. אין צורך בציוד היקפי.

4. אין רכיב שלא צריך לכלול במפרט.

5. השקט דיי חשוב - נאמר 6.

6. לא מתוכנן OC.

7. אין צורך במערכת הפעלה.

8. KSP באילת. אם יש ביקורות על הנושא - בשמחה.

9. בקשות מיוחדות - 16GB פנימי. SSD למערכת הפעלה.

אשמח אם מישהו ייתן דגש על נושא הS2011 מול הS1155. אני מתלבט המון.

10. אופק שדרוג מחשב - לא מתוכנן שדרוג מאסיבי בעתיד.

**חיפשתי הרבה בפורומים על THREAD דומה ולא מצאתי. אם יש למישהו לינקים - אשמח.

**אני אשמח למפרטים\ביקורות על הכיוון בכלליות. אם אתם חושבים שהתקציב לא נכון (לגבוה או לנמוך) - כנ"ל.

תודה. :)

ציטוט

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

הנה מפרט לדוגמא המתאים לשימושיך, נבנה ב-KSP אילת (כלומר המחירים הם אחרי הורדת המע"מ).

המפרט כולל מעבד מרובע ליבה מצויין (עם הדמיה ל-8 ליבות לוגיות)המשודך לקירור איכותי ושקט ולוח-אם מצויין.

לגבי התהיות שלך לגבי הסוקטים- מעבדים המיועדים לסוקט S2011 מבוססים ארכיטקורת אינטל מהדור הקודם (סנדי-ברידג') אך מבחינת ביצועים הם דומים. הבעיה היא לוח האם. בשביל הסוקט הזה, צריך לוח אם מבוסס ערכת שבבים X79 שבד"כ עולה סביבות ה-1000 ש"ח צפונה. יכול להיות שמעבד כמו i7-3820 יהיה מעט חזק יותר מ-i7-3770 שהכנסתי לך בעקבות רוחב הפס הגדול יותר שנתמך ע"י לוחות האם הללו, אך מדובר על תוספת של משהו כמו 500-600 ש"ח, לפיכך הדבר יהיה פחות משתלם עבורך לדעתי.

במפרט כללתי 16GB זיכרון (2 סטיקים של 8 ג'יגה, מה שמשאיר לך עוד 2 סטיקים פנויים ע"ג הלוח להוספת זיכרון עתידית), כונן קשיח בנפח של טרה- אם לא מספיק לך, אתה יכול לקחת 2TB או 3TB. יש לך כאן כונן SSD מצויין ומהיר בנפח 120GB, צורב סטנדרטי אמין, ספק כח איכותי ושקט (תקן נצילות גבוה 80+ ברונזה) עם 5 שנות אחריות ומארז טוב הכולל 2 מאווררים שקטים שאת מהירותם אתה יכול לכוון. המארז הזה אמור להיות שקט, אך אם אתה רוצה מארז שגם משתיק יש לך את המארז הזה, אך לצערי יש שם אותו רק בצבע לבן ומחירו די יקר.

כרטיס המסך שהוכנס הוא GTX660 ויכול מאוד להיות שהוא אוברקיל עבורך (כלומר גם GTX650 שעולה חצי ממנו יספיק לך מעל ומעבר), אך כבר נתקלתי באנשים שכן הרגישו הבדל בפרוייקטים כבדים (שכבות רבות עם קבצים ברזולוציות גבוהות).

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב Corsair XMS 8GB DDR3 1600MHz CL11 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך MSI GTX660 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E N660 TF 1

דיסקים קשיחים: Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 1

כונני SSD: כונן Corsair Neutron Series 120GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail 1

צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1

ספקי כוח: ספק כח SeaSonic 520W S12II-520 Retail 1

מארזים: מארז Antec One Hundred ATX Mid Tower Gaming Black Case No PSU 1

מחיר החבילה: 4342 שקל

פורסם
  • מחבר

יאיר - תודה רבה (רבה) על התגובה הסופר מפורטת.

פורסם
  • מחבר

בנוסף -

התלבטות בין מארזים:

FRACTAL R4

vs.

ANTEC P280

vs.

THERMALTAKE LEVEL10 GTS

אם יש למישהו טיפים בנושא.... אשמח לשמוע.

פורסם

lvl10 אחלה מארז, אבל לא משתלם וגם יש הטוענים שהוא לא נוח, לכן אני לא אמליץ עליו.

ה-R4 וה-P280 שקטים יותר וכוללים בידוד רעשים. התוכנות שלהם והמחיר שלהם דומים- חפש השוואות ברשת/סרטונים ביוטוב ובחר מה שנראה לך מתאים. בכללי, בשביל רמת שקט 6 אתה לא צריך מארז שכזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים