עבור לתוכן

מה ללבוש כשרצים בחורף?

Featured Replies

פורסם

כל הציוד הזה במאות שקלים הוא ממש מוגזם בישראל, מספיק חולצה סינטתית כלשהי ומכנס כלשהו ונעליים כל מה שחשוב זה שיהיה למי שרץ נוח ואת זה אי אפשר לברר בדיון.

מסכים, בשביל זה יש חנויות עודפים ו- Ebay.

• תגובות 48
  • צפיות 14.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אבל אם כבר לרוץ בחורף..כל הסטייל זה עם מכנס קצר בגשם

נדפק לך השכל אה? :screwy:

פורסם

נדפק לך השכל אה? :screwy:

מה לא כולם פה יוצאי סיירות..

עליתי עליך..ג'ובניק אה..

לא אמרתי תרוץ עם הבוקסר וזהוא..עדיין זה לא קיץ. שחייה לילית במי הקישון תעשה לך רק טוב במיוחד בעונה זו של השנה, השחייה היא עם ספידו בלבד!

פורסם

ה"קור" של הארץ ברוב הימים והלילות בשנה הוא לא מסוכן ולא מצריך ביגוד מיוחד.

הסיכון היחיד הוא של התכווצות שרירים , ובשביל למנוע את זה אתה צריך לחמם את השרירים לפני שאתה יוצא לקור ובסיום הפעילות לשמור על השרירים חמים או על ידי שהייה במקום חם או פריט לבוש ארוך - גם מכנסיים וגם חולצה. זה חשוב שתקפיד לשמור על החום של השרירים מיד בסיום הפעילות , אחרת אתה לא תוכל לזוז בבוקר וגוברת הסכנה של פציעות.

הביגוד בזמן הפעילות זה עניין של נוחות , אני לדוגמה רץ עם מכנסיים וחולצה קצרים , אבל עם כפפות כשקר, בשביל לשמור שכפות הידיים לא יתייבשו.

זה מאד לא מומלץ לעשות פעילות של אופניים או ריצה בגשם , מכיוון שיש סיכונים גבוהים כמו החלקה והיפותרמיה.

פורסם

תהיו בריאים עם החולצות הנושמות האלה,אני רץ בקיץ עם שוטר מהבקום וחולצה מהמתנ"ס,בחורף שם קפוצון ואם ממש קר אז טרנינג רגיל.

המצב הגופני שלי בסדר גמור.

תשפכו את הכסף על דברים מועילים יותר..

פורסם

כל אחד וסדר העדיפויות שלו.

אם אני רוכב על אופניים עם חולצת כותנה לדוגמא (תוך מס' דקות החולצה ספוגה בזיעה שלא מתנדפת מספיק מהר, הרוח גורמת לגוף להתקרר בגלל הזיעה).

ברכיבה על אופניים זה מאוד משמעותי, בגלל המהירויות היחסית גבוהות הגוף "סופג" הרבה רוח.

שלא נדבר על זה שזה פחות נעים לעשות פעילות ספורטיבית שכל הבגדים ספוגי זיעה.

בסה"כ יש לי 2 חולצות טרמיות, ועוד כמה חולצות מנדפות זיעה שאני משתמש בהן כבר למעלה מ-5 שנים.

פורסם

מכנס קצר וחולצה ארוכה, במידה וממש קר או שיורד גשם אז אני מוסיף קפוצ'ון

פורסם

לריצה הייתי ממליץ מכנס טריניג ארוך+ חולצה תרמית/חולצת דרייפיט. אם יש לך בעיות בקור באצבעות או באוזניים אני ממליץ על כובע, למרות שבמהלך הריצה מתחממים לרוב וזה פג.

חשוב מאוד כמו שציינו לפניי בסוף הפעילות הספורטיבית להתעטף חם/להכנס למקום חם, אחרת זה גורם לגוף להתכווץ ולעיוותים עתידיים שמתפרשים בשרירים תפוסים וכאביי ספורט שונים ומשונים.

אם אתה רץ אחריי גשם/בזמן גשם תשים לב שיש לך נעליי ריצה טובות עם גריפ מתאים שלא תחליק חלילה. לא סימפטי.

חולצות תרמיות זה דבר נהדר!

הן מנדפות זיעה ושומרות על החום. קיימים שתי סוגים עיקריים:

1)חולצה דינאמית- מתאימה לפעילות דינאמיות. ריצה, הליכה, כל דבר שאומר שאתם אקטיבים. החולצה הזו דקה ומנדפת זיעה בצורה מצוינת.

2)חולצה סטטית- מתאימה לפעילויות סטטיות. שמירה במגדל בצבא, ישיבה במקום וכו'. החולצה הזו יחסית עבה והיא יעילה לתפקידים שבהם אתם רוב הזמן במקום. היא לרוב יותר יקרה ועבה יותר.

ככל שמשקיעים יותר= מקבלים יותר והטיב אייכות עולה (הסיב יותר דק וצפוף והוא יותר נעים, קל ושומר טוב על חום הלובש).

חולצה ממוצעות עולה סביב ה-100~150 ש"ח.

חשוב מאוד בתחום הזה שהחולצה תשב צמוד והדוק לעור ולא רפוי. אני אישית אוהב את הבגדים שלי גדולים ורפויים, ועד שלא העירו לי על כך בחנויות המטיילים לא הבנתי מה כל "הטררם" בתחום הביגוד התרמי. לאחר מכן- מבינים על מה מדובר כשיוצאים החוצה! :xyxthumbs:

*בגלל שהחולצה נושמת היא בקושי מסריחה ואפשר ללבוש אותה יום לאחר יום ובמידת הצורך עושים לה כביסה ידנית בשביל לא לשחוק את הסיבים העדינים או שתתכווץ מהחום.

מנסיוני עם חולצה זולה וחולצה יותר יקרה יש הבדל רב ברמות המחיר (כמובן שצריך לעשות סקר שוק וכד'...)וכמו שציינתי, עליה במחיר מביאה כאן למוצר יותר טוב.

אישית אני ממליץ לכל אחד להחזיק חולצה/שתיים בארון. זה דבר שמחזיק שנים ומאוד יעיל לימים קרים/לאנשים שלא אוהבים לבוש בצל כמוני.

יש לך המלצה אולי לחולצה טרמית דינמית?

אשמח לכמה טווחי מחירים ואיכויות.

תודה

פורסם

שמיכת פוך

פורסם

אשמח לכמה טווחי מחירים ואיכויות.

תודה

יש לנייק חולצה nike element ארוכה עם חורים לאגודלים וריצ'רץ לחזה שאפשר לפתוח אחרי שמתחממים, אני ממש מבסוט עליה בריצות בקור בירושלים

פורסם

יש לי חולצה כזאת של Outdoor revolutions עם סיבי Polartec אין לי מושג כמה היא עלתה. (נקנתה לפני מס' שנים)

אני מניח שבסביבות ה- 100-200 ש"ח. אם אתה רוצה לחסוך תזמין מ- Ebay/Asos.

פורסם

אני רץ עם מכנס קצר וטי שירט דרייפיט, רצתי ככה גם בשבוע הקר שהיה לא מזמן..... אולי זאת לא הייתה הבחירה שלי מה ללבוש אבל בכל מקרה אני עדיין חיי ושום דבר לא תפוס אצלי.

פורסם

מהניק והאווטר שלך אני מנויח שקורצת מבשר סובייטי איכותי

יש באג בביוס של רוסים, החיישנים שלהם מתחילים לקלוט טמפרוטורה בתור "קרה" רק כשהיא מתחת ל-10 מעלות צלסיוס

פורסם

לא באמת חשוב בחמישה קילומטרים הראשונים * 4 פעמים בשבוע ..

אם אתה עובר את הכמות הזאת - רק אז תחשוב על לקנות משהו מעבר לנעלי ריצה ..

כלומר ,לקנות ביגוד לריצה אם ורק אם אתה רץ יותר מעשרים קילומטר בשבוע ..

פורסם

מהניק והאווטר שלך אני מנויח שקורצת מבשר סובייטי איכותי

יש באג בביוס של רוסים, החיישנים שלהם מתחילים לקלוט טמפרוטורה בתור "קרה" רק כשהיא מתחת ל-10 מעלות צלסיוס

אני יכול לחלוק עליך. היה איתי בחור בצבא עולה חדש מרוסיה (מוסקבה) אחת הסיבות שהוא עלה לארץ, היא בגלל הקור הבלתי נסבל שיש שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים