עבור לתוכן

הייתם בוחרים במפלגה שברשימתה יש פוליטיקאי מושחת?

Featured Replies

פורסם

אני באמת לא מבין למה אתם טורחים להגיב בדיונים כאלה.

• תגובות 45
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לדעתי יש פקטור חשוב נוסף : המקום של הפוליטיקאי ברשימה

נניח שאנחנו מדברים על מפלגה X, שלפי סקרים מקדימים צפויים לה בין 5 ל 7 מנדטים. מי שנמצא במקומות 1-4 בטוח יהיה בפנים - גם אם מי שנמצא במקומות האלה ברשימה הוא השטן בכבודו ובעצמו, אין לי מה לעשות נגד זה. מי שנמצא במקומות 8 ומעלה בטוח יהיה בחוץ. אם אני מצביע ל X הקול שלי ילך לאחד מהפוליטיקאים במקומות 5-7, זה הפוליטיקאים היחידים מהרשימה שבאמת מעניינים

למה בכלל לאפשר לו להתמודד? זה נותן גושפנקא לעניין של פשעת=הרווחת. אז מה אם המקום לא ריאלי? למה כשאתה פושע אתה הופך לסלב, למרואיין, מרצה ומפרשן? אתה אמור להתבייש וכולם צריכים להוקיע אותך במידה ובמינימום לא התחרטת על מעשיך.

פורסם

כל הפוליטיקאים מושחתים.

בין אם הם חושבים כך או לא.

ותאמין לי שרובם המוחלט יודעים זאת היטב.

עם זאת הם גם מאמינים בשקר שהם מוכרים לאחרים.

ומספרים לעצמם שהם עושים יותר טוב מרע.

זה מה שעושה אותם כל כך טובים בפוליטיקה.

נכון. מאוד.

זו הסיבה שאני אף פעם לא בוחר.

זה לא באמת משנה.

פורסם

אין שום מקום לפוליטיקאים מושחתים בכנסת.

אריה דרעי שילם את חובו לחברה - ילך נא לעבוד במקום אחר, לא בבית הנבחרים.

צחי הנגבי, הירשזון, אפילו רמון שדחף את לשונו למקום לא לה, לא יכולים להיות נבחרי ציבור.

ברגע שהשלטון מושחת - האזרח לא מאמין בו, וזה מפרק את המדינה.

לדעתי רוב מפלגות המרכז נגועות בשחיתות ברמה כזאת או אחרת, חלקה פלילית (ליברמן - כרגע רק כתב אישום, הנגבי- הרשעה במתן עדות שקר) וחלקה ציבורית (עובדי הרכבת, בז"ן וחברת חשמל שנתמכים ע"י מפלגת העבודה) ולכן אין ברירה, אלא להצביע ברגליים למפלגות האידאולוגיות (בית יהודי, מרץ).

הנקיון צריך להתחיל מלמעלה.

פורסם
למה בכלל לאפשר לו להתמודד? זה נותן גושפנקא לעניין של פשעת=הרווחת. אז מה אם המקום לא ריאלי? למה כשאתה פושע אתה הופך לסלב, למרואיין, מרצה ומפרשן? אתה אמור להתבייש וכולם צריכים להוקיע אותך במידה ובמינימום לא התחרטת על מעשיך.

השאלה שנשאלה היתה האם להצביע לרשימה שיש בה פוליטיקאים מושחתים. ידוע מראש בקירוב טוב כמה מנדטים יהיו למפלגה הזאת - הקול שלך ישפיע, ברוב הסיכויים, בתחום של תוצאות הסקרים +/-1

הפוליטיקאי המושחת, אם הוא נמצא בדוגמה שלי במקומות 1-4, ייכנס בכל מקרה בלי תלות בקול שלך. הוא לא ידע מי הצביע או לא הצביע

אם הוא נמצא בדוגמה במקום 8 ומעלה, הוא לא ייכנס לכנסת בכל מקרה. אתה לא מצביע לו - אתה מצביע למי שנמצא במקומות 5-7

אם הוא נמצא במקומות 5-7, זה הסיבה שלך לא להצביע למפלגה הזאת כי כאן הקול שלך יכול ריאלית לגרום לפוליטיקאי הספציפי הזה להיכנס

פורסם

לא, יש פה עניין עקרוני. אם מפלגה רושמת בשורותיה עבריינים, יש לה בעייה ערכית.

וכמו שאמר יאיר שמיר - מי שהורשע - צריך ללכת ה ב י ת ה .

אין מקום לאנשים כאלה בכנסת, ואם המפלגה וחבריה לא מבינים את זה (ראו מקרה צחי הנגבי - שמכנה עצמו מלך הג'ובים, ואף בגד בעקרונות הליכוד שבקולות מצביעיו נבחר, עזב לקדימה וחזר לאחר ההרסקות שלה - ובנוסף נושא בכליו הרשאה במתן עדות שקר - ובכל זאת נבחר למקום ריאלי) - אז לא צריך להצביע למפלגה כזאת - משהו שם מאוד רקוב.

וכדי לאזן - קדימה הצעידה חברים רבים אל דוכן הנאשמים, בתחרות בין קדימה לליכוד לא ברור מי מנצח מבחינת עבריינים.

פורסם

אתה צודק, אבל אתה יודע מה? אני מעדיף פוליטיקאים שמשקרים בחקירה בנוגע למעשיהם, מאשר פוליטיקאים שמשקרים לציבור (ולעצמם) בנוגע למציאות. אם הייתי צריך לדרג את המפלגות בישראל לפי מדד היושר של חבריהן, לפי ההגדרה המשפטית, סביר להניח שמר"צ היו זוכים לדירוג גבוה מאוד. בהבדל מהליכוד ומקדימה, לא תמצא בשורותיה של מר"צ גנבים, אלא אידיאליסטים - אלא שהאידאלים עליהם הם נלחמים זרים לי ולרוב הציבור. מה עושים? "מחנכים" את הציבור, ע"י קידום חינוך מגמתי, שפיטה מגמתית, תקשורת מגמתית. אין להם שום בעיה לשקר לציבור - אבל אני מודה, הם לא משקרים לגבי עצמם. זה הופך את זה לבסדר, לא?

פורסם

אין לנו אינסוף מפלגות האחת טובה מהשניה. יש כמות מוגבלת של מפלגות, מתוכן כמות עוד יותר מוגבלת שבכלל בכיוון שלך. לפסול מפלגה בגלל שמישהוא נמצא במקום כלשהוא יכול להיות טעות - אוליי אתה תפסול מפלגה שבכללי יותר טובה מהאלטרנטיבה. לכן תסתכל על האנשים הספציפיים שהקול שלך ריאלית יכול להכניס או להוציא מהכנסת - למחרת יום הבחירות הם אלה שיישבו או לא ישבו שם

פורסם
  • מחבר

אין שום מקום לפוליטיקאים מושחתים בכנסת.

אריה דרעי שילם את חובו לחברה - ילך נא לעבוד במקום אחר, לא בבית הנבחרים.

צחי הנגבי, הירשזון, אפילו רמון שדחף את לשונו למקום לא לה, לא יכולים להיות נבחרי ציבור.

ברגע שהשלטון מושחת - האזרח לא מאמין בו, וזה מפרק את המדינה.

לדעתי רוב מפלגות המרכז נגועות בשחיתות ברמה כזאת או אחרת, חלקה פלילית (ליברמן - כרגע רק כתב אישום, הנגבי- הרשעה במתן עדות שקר) וחלקה ציבורית (עובדי הרכבת, בז"ן וחברת חשמל שנתמכים ע"י מפלגת העבודה) ולכן אין ברירה, אלא להצביע ברגליים למפלגות האידאולוגיות (בית יהודי, מרץ).

הנקיון צריך להתחיל מלמעלה.

איפה היית עד עכשיו?

סוף סוף מצאתי קצת היגיון :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

השאלה שנשאלה היתה האם להצביע לרשימה שיש בה פוליטיקאים מושחתים. ידוע מראש בקירוב טוב כמה מנדטים יהיו למפלגה הזאת - הקול שלך ישפיע, ברוב הסיכויים, בתחום של תוצאות הסקרים +/-1

הפוליטיקאי המושחת, אם הוא נמצא בדוגמה שלי במקומות 1-4, ייכנס בכל מקרה בלי תלות בקול שלך. הוא לא ידע מי הצביע או לא הצביע

אם הוא נמצא בדוגמה במקום 8 ומעלה, הוא לא ייכנס לכנסת בכל מקרה. אתה לא מצביע לו - אתה מצביע למי שנמצא במקומות 5-7

אם הוא נמצא במקומות 5-7, זה הסיבה שלך לא להצביע למפלגה הזאת כי כאן הקול שלך יכול ריאלית לגרום לפוליטיקאי הספציפי הזה להיכנס

נכון, אבל אתה יודע שבדיו כמו בכל דיון, תמיד הנושא מתפצל לתת נושאים ועולות המון שאלות והארות נוספות.

העניין הוא שאם אני, אתה והם לא יצביעו לאותה מפלגה, יש סיכוי די טוב שהוא לא ייכנס לכנסת וגם אם כן, שייכנס אחד ולא יותר. ההתפלגות הזאת תמיד יכולה להיות נכונה אבל לקול שלי יש משמעות:

קח למשל את מחיר הקוטג'. נכון שאם אני לא אקנה, החברה לא תקרוס ויהיו עוד המון אנשים שירכשו במקומי אבל אם הרבה לא ירכשו, המחאה תורגש. גם אם לא, המחאה שלי תהיה שם כך או כך.

בכל מקרה, מפלגה שמחזיקה גנב, מפר אמונים, סוטה מין ועוד ברשימתה, אני לא אצביע לה.

פורסם

אתה בוחר במפלגה, לא בבנאדם.

טעות!

אתה בוחר בבן אדם, לא במפלגה!

לא משנה מה יקרה, הבן אדם שבחרת יהיה בכנסת במשך כל כהונתה.

המצע שלו לעומת זאת (ה"מפלגה") , יכול להשתנות אלף פעם במשך הזמן הזה.

כל מה שכתוב במצע הוא בערבון מוגבל.

זה בסך הכל מייצג את מה שהאדם תומך בו (או רוצה שאתה תחשוב שהוא תומך בו) באותו הרגע.

המצע הזה לא מחייב!

חשוב יותר להצביע לבן אדם שאתה מאמין בו, מאשר לבן אדם שאתה מאמין במצע שלו - אבל לא מאמין בו....

פורסם
  • מחבר

טעות!

אתה בוחר בבן אדם, לא במפלגה!

לא משנה מה יקרה, הבן אדם שבחרת יהיה בכנסת במשך כל כהונתה.

המצע שלו לעומת זאת (ה"מפלגה") , יכול להשתנות אלף פעם במשך הזמן הזה.

כל מה שכתוב במצע הוא בערבון מוגבל.

זה בסך הכל מייצג את מה שהאדם תומך בו (או רוצה שאתה תחשוב שהוא תומך בו) באותו הרגע.

המצע הזה לא מחייב!

חשוב יותר להצביע לבן אדם שאתה מאמין בו, מאשר לבן אדם שאתה מאמין במצע שלו - אבל לא מאמין בו....

נכון בהחלט! :xyxthumbs:

פורסם

פקיד בנק שמעל בכספים לעולם לא יחזור לעבוד בבנק.

האם אנחנו לא ראויים לאותם סטנדרטים גם מנבחרינו?

פורסם

אבל מפלגה זה לא בנאדם אחד. זה מכלול של אנשים ודעות.

אם אתה בוחר במפלגה גדולה שיש בה מושחת אחד, הוא הופך לזניח יחסית לחברים האחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים