עבור לתוכן

מחשב שנכבה באקראיות , אשמח ליייעוץ לפני זריקתו לפח

Featured Replies

פורסם

שלום חברים ברשותי מחשב האומנם ישן לימינו, אך מספק את הצרכים שלי כבר 6 שנים ( פוטושופ , אינטרנט ,משחקים וכו' )

המפרט שלו :

לוח אם של ג'גביט דגם GA-MA74GM-S2H

מעבד AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+ ( ללא עובר קלוק ...2.1GZ )

כרטיס מסך של palit 9500gt ( מעולה אגב )

ספק של oz עם 500 וואט " אמיתי "

זיכרונות שברח לי שמם 4GB דואל , בתדר שהיה הכי גבוה לאז 800MHZ

2 הארדיסקים, הארדיסק ראשי של 750GB של סיגייט, והשני שלWD .

-- מערכת הפעלה ויסטה 32ביט * מקורית

---------------------------------------------

ולאחר כל השנים שהמחשב פעל ועבד יפה , לפני כחודשיים התחילה תופעה מוזרה ובעיקר מעצבנת .

המחשב מתכבה באקראיות בשימוש סביר או לאחר לפעמים נוטה להתכבה כאשר צופים בסירטון וידיאו למשעל .

בדרך כלל שמחשב מתכבה מדובר בחימום אך המעבד רץ על 88 ( שזה תקין מאוד עבור מעבד מסוג ז ה )

כרטיס מסך 56 מעלות

ודיסקים קשיחים סביבות ה30 מעלות .

הכל נראה תקין ניסיתי וחשבתי ואמרתי שאולי מדובר בוירוס כלשהו , אז הרצתי לינוקס דרך בוט , ולאחר כמה ימים התופעה המדוברת חזרה על עצמה.

לאחר שהבנתי שלא מדובר במערכת ההפעלה, החלפתי ספק כוח , מאוורר למעבד + משחה תרמית חדשה , הוצאתי יחידת קירור של הצ'יפסט ושמתי לו משחה תרמית חדשה גם . אך שוב הדבר לא הועיל .

אשמח לעזרה מכם אולי תוכלו לעזור לי בכל מקרה , כי לפי ההבנה שלי משהו בלוח האם או במעבד תקולים .

אגב בתוכנה הSIW באחד מהפרמטרים שהוא מציג יש חלק במחשב שמגיע ל110 - 120 מעלות. לפרמטר אין שום , פרט לשם TMPIN2 .

פורסם

88 מעלות למעבד של AMD?

אתה בטוח שזה תקין??

לפי מה שמצאתי -

http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%204000+%20-%20ADO4000IAA5DD%20(ADO4000DDBOX).html

המקסימום הוא 55-72..

נשמע הגיוני, המעבדים של AMD קרים יותר משל אינטל.

מה שעלייך לעשות -

קנה משחה תרמית (MX4 מומלצת, זולה ותספיק לשימושים רבים. קנה את ה4 גרם.)

פתח את המחשב ונקה אותו בייסודיות מאבק ולכלוך.

תוציא את הקירור של המעבד וגם אותו תנקה.

תסתכל על מדריכים ביוטיוב איך למרוח משחה תרמית (ולנקות את השאריות של הקודמת) ותבצע.

לא יזיק אם תעשה אותו דבר גם לכרטיס המסך.

ד"א אחרי 6 שנים לא יזיק לפרמט.. המחשב מתמלא בזבל.

פורסם
  • מחבר

אני לא מזלזל בדבריך או באתר שנתת , אבל מעבדי הAMD ( אין לי מושג לגבי החדשים שלהם ) נמצאים בטווח העליון של הטמפרטורה לעומת מעבדי אינטל , מעבד AMD חיים טוב מאוד גם עד 98 מעלות ( זה אחת הסיבות שלעולם לא תראה מעבדי AMD שקופא לעומת מעבדי אינטל שבטמפרטורות האלה כבר גורמות לקפיאה של המחשב )

אגב עשיתי בדיקה לכבלים והם תקינים ( כולם ) .

בקשה למשחה התרמית רשמתי שהחלפתי למעבד ולצ'יפסט , בנוסף למאורר חדש ..

אשמח לעזרה אולי בזיהוי הפרמטר הקיצוני שמציג 100 מעלות :

1d6299780bda55ff283680.jpg

פורסם

קודם כל, למה החלפת משחה טרמית לצ'יפסט?

לא שאני אומר שזה פסול, אבל ברוב המקרים הם יוצאים מהמפעל תקינים וכל עוד אין עליהם מאוורר אין צורך ממשי "לגעת" בהם.

אני בטוח ב99.9% שהרכיב שמגיע ל100 מעלות במחשב שלך מגיע משם.

אני מציע לך להוריד שוב את הקירור שהורדת ממקודם ולמרוח משחה טרמית מחדש פעם נוספת ולוודא שהרכבת אותו כמו שצריך.

אגב, הטמפ' הגבוהה הזאת נגרמת בזמן עיבוד גרפי רב? (סרטים/משחקים) או שכל הזמן זה ככה?

פורסם

אתה אומר שדרך לינוקס לקח למחשב כמה ימים כדי שהתופעה תחזור?

כמה לקח למחשב להכבות כשהרצת ויסטה?

בנוסף האם מחשב נכבה גם במצב Idle?

או רק כשמשתמשים בו?

מהי המסגרת זמן שבה המחשב נכבה,כול 10 דקות? כמה דקות אחרי מאמץ? או תוך כדי מאמץ?

תבדוק בבקשה

(מעקב)

פורסם

תעבור על קבלים בלוח - (קבלים = רכיב, לא כבלים = חוט חשמל)

תנסה להריץ אותו בלי הכרטיס מסך או אם כרטיס מסך חלש יותר

תחליף קירור למעבד, תנסה לשנמך מעבד אם יש לך

פורסם

המעבד תקול זה אופייני לסדרת 4000-5200 למעט 4850 אחרי שימוש מאוד ממושך, זאת לא טמפרטורה סבירה למעבד שמתחיל להשתגע ב 60-65 מעלות

תנקה את גוף הקירור מאבק תבדק את תפקוד המאוורר שים מישחה חדשה תרים קצת את המתח בביוס למעבד ולזיכרון ותשנמך זיכרון ל 533 או 667 או תוותר על ה DUAL CHENEL

הבעיה במעבד בבקר הפינימי של הזיכרון...

נתקלתי בזה....

אורך חיי המעבדים האלה תלוי בהרבה גורמים חוץ מ OC והם אינם ניצחיים

פורסם

יש המון סיבות לכך שהמחשב שלך נכבה, יכל להיות בעיות חשמל, בעיית מעבד, בעיית זכרון או אפילו בעיית תכנה.

לכן אתה תצטרך לעבור על כל אותם הנסיבות, לפי דעתי נסה לנקות את המחשב מאבק טוב טוב כדי לוודא שאתה לא מייצר עומס על המאווררים והם אלה שגורמים לקריסת המערכת ( כתוצאה מחום).

לאחר שהמחשב נוקה, נסה להסיר ולהחזיר את כרטיסי הזכרון וכמובן לנקות.

לאחר מכן החזר תגובה על תוצאת הביניים, להמשך טיפול.

פורסם

מאווררים לוקחים 1-2W למאוורר, הם לא ייצרו עומס שיפיל את המחשב. מה שכן, המחשב יכול ליפול ישירות כתוצאה מהתחממות יתר או נזקים שנגרמים בגלל ההתחממות יתר

פורסם

כמובן, זו הייתה הכוונה שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים