עבור לתוכן

נסיונות להתקנת SSD בקשת עזרה - עדכון

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מנסה להתקין SSD חדש על מחשב ישן, וכל הנסיונות עד עכשיו רק כרו לי בור עמוק שאין לי מושג איך לצאת ממנו.

אני אנסה לתאר את השתלשלות העניינים.

יש לי מחשב כזה:

Gigabyte GA-965P-s3

C2D e4500

הארדיסק ישן160GB מחובר בSATA

היום התקנתי עוד מקל 2GB DDR2 סה"כ ל5GB

והמשך התוכנית הייתה להתקין מערכת הפעלה 64ביט על SSD חדש מסוג AGILITY 4 128GB.

התחלתי בלחבר את הדיסק, בwin7 שהיה מותקן ראיתי אותו כ-unallocated ובבדיקה עם כלי של OCZ וידאתי שהוא בגירסה האחרונה.

נכנסתי לביוס (גרסה הכי עדכנית)- ברשימת החיבורים הדיסק הרגיל הופיע עם השם שלו, החדש לא הופיע עם שם אבל כשנכנסתי לחיבור היו שאר הפרמטרים כמו הנפח וכו' וכמובן הופיע הDVD.

נכנסתי להגדרת מי יופעל ראשון שם גם הדיסק החדש הופיע בשמו והעברתי אותו למקום הראשון. והכנסתי דיסק התקנה וכיביתי את המחשב.

החלטתי ליתר ביטחון לנתק את הדיסק הישן, וידאתי בביוס שהSSD עדיין מופעל (עכשיו לא היו אפשרויות אחרות) והפעלתי רגיל את המחשב.

הגעתי להתקנת הוינדוס - ביצעתי התקנה, באיזשהוא שלב הוא עשה ריסטרט והמשיך את ההתקנה על completed במצב הזה הוא עשה שוב ריסטרט. ופה מתחילות הצרות האמיתיות (עד עכשיו הוא רק לא נתן לדיסק שם בביוס)

דיסק ההתקנה של ווינדוס עלה שוב להתחלת התקנה חדשה (שאל אותי לשפה וכו'). יצאתי מההתקנה והוצאתי את הדיסק, המחשב לא זיהה את המערכת המותקנת על הדיסק. (אולי פשוט לא זיהה את הדיסק אני לא בטוח, ושוב הישן מנותק)

נכנסתי לביוס ראיתי שעכשיו הוא בכלל לא יודע על הדיסק (כבר אין את הנתונים שלו בכניסה אליה הוא מחובר), אני לא בטוח אם בעדיפויות הוא היה מזוהה או לא.

בינתיים גיליתי שהלוח אם תומך ב-AHCI, וקראתי שזה אמור לעזור בגילוי שלו אז שיניתי לAHCI ואיתחלתי.

וזהו! מאותו רגע הוא תקוע על הודעה:

JMicron technology Corp. PCIE-to-SATAII/IDE RAID Contrller BIOS V1.06.70 .......יש עוד שורה לא חשובה

Detecting drivers, please wait ... |

תקוע וכלום לא עוזר. כל נסיון להכנס חזרה לביוס נעצר בהודעה הזו, ניתקתי את הSSD והחזרתי את ההארד דיסק הרגיל, ניתקתי את שניהם, חיברתי את שניהם, לחצתי על כניסה לביוס ברצף מרגע הריסט, כלום, הכל מחזיר אותי להודעה הזו.

אציין שכשאר אני עושה ריסט הוא מזהה את כל הזיכרון המחובר ואח"כ את שני הדיסקים המחוברים בשמם (את את זה שמוחבר מבניהם)

ממש ממש אשמח לרעיונות. כרגע כל מה שאני עושה נתקע בחומת ההודעה הזו. רוב ההצעות באינטרנט מדברות על חזרה ל-IDE אבל אין גישה לביוס.

תודה מראש

טוב, הוצאתי את הבטריה מלוח האם והחזרתי אותה, זה איפס את הביוס ואיפשר לי להכנס אליו. הצלחתי לאחר עוד נסיון להתקין WIN7 עד הסוף, והמחשב מזהה את שני ההארד דיסקים, ומאתחל לפי בחירה בביוס.

עד כמה אכפת לי שמצב הוא IDE ולא- AHCI? יש דרך לשנות את זה מתוך המחשב או רק דרך הביוס?

תודה רבה.

פורסם

תוציא את הסטיק זיכרון ששמת, תשאיר רק 1GB מהישנים שהיו לך ותבדוק מה קורה עם זה, תוודא שהאפשרות NATIVE SATA וכל האפשרויות נמצאות על SATA או Enable חוץ מהבקר של JMICRON, אתה לא צריך אותו, תחפש אותו עד שתבטל אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים