עבור לתוכן

מחפש שילוש קדוש על בסיס i5 - מתלבט בעיקר לגבי לוח האם

Featured Replies

פורסם

בשעה טובה אני משדרג את הענתיקה שיושבת לי בבית. המחשב הישן יושמש כנראה לצרכי HTPC סלוני והחדש יתפוס את מקומו - לצרכים כלליים ובדגש על משחקים.

ההתלבטות הראשונה היא לגבי המעבד. אלו המחירים שאני רואה בIQPC

3470 - 855 ש"ח (מבצע לקוני מחשב חדש)

3570 - 1014

וה-3570K ב-1098 ש"ח

השאלה הראשונה שלי היא כמובן האם הפרש המחירים מוצדק? בהנחה שאני לא מעוניין לעשות OC זה הפרש של מעל 150 ש"ח ל-3570 וכמעט 250 ש"ח ל-K (שאין בו טעם במקרה הזה).

במידה ואני כן מעוניין לעשות OC ל-K, איזו תוספת ביצועים אני צפוי לקבל על בסיס קירור סטוק סטדנרטי ובלי להתחיל להתפרע על לוחות אם עמידים ויקרים יותר? האם זה יצדיק את המחיר?

ההתלבטות השניה היא לגבי לוח האם

ופה כבר יש כל כך הרבה אופציות שנהיה לי בלגן... אני מניח שאין טעם לקחת היום משהו ישן יותר מ הZ77. אני צודק במקרה הזה?

המחשב עצמו יהיה כנראה עם כונן בודד, SSD בודד ואולי אולי גם צורב - לא צריך שפע של חיבורים.

מה שבעיקרון תפס את העין הוא ה-GA-Z77-D3H במחיר של 630 ש"ח: יש לו מספיק חיבורי USB3 ו-SATA לצרכים שלי, ובנוסף הוא מכיל צ'יפסט של אודיו של VIA VT2021 - שנראה מוצלח לפחות על הנייר, וגם מציע DTS Encode - וזה חשוב לי בשביל האפשרות לשמוע סראונד אמיתי במשחקים באמצעות יציאה דיגיטלית. הבנתי שאצל לוחות עם Realtek רק ה-898 מציע משהו דומה ולא ראיתי אותו בלוחות אם זולים כאלו.

יש לו גם את הVirtu MVP של לוג'יק שנראה כמו משהו מעניין שרציתי לנסות, אבל עדיין לא ברור לי אם מדובר בגימיק. והאמת היא שגם האפשרות לטעון מכשירים מהUSB גם כשהמחשב מכובה נשמע כמו תוספת נחמדה מאד.

ומכאן לשאלות:

- האם בטווח המחיר הזה ישנן אלטרנטיבות מוצלחות אחרות של ג'יגהבייט, אסוס, ASRock וחברות אחרות שמציעות אולי פיצ'רים מעניינים? מעניין אותי למשל אם למישהו יש ניסיון עם דברים כמו הRamdrive שAsrock מציעים (XFast Ram)?

- האם אולי עדיף לחסוך קצת כסף וללכת על לוח אם זול יותר שאולי בכלל מבוסס צ'יפסט אחד - במיוחד במידה ואני מחליט לא לבצע OC?

- מנגד, האם כדאי להשקיע עוד קצת כסף בלוח אם שאולי מתאים גם לOC וגם לאפשרות עתידית ל-Crossfire (אני קונה 7970, והלוח הזה מציע רק X16/X4, ואין לי מושג כמה זה משפיע על הביצועים)?

- ושאלה אחרונה: איזה זכרונות לשים עליו? אני מעוניין בלפחות 16GB (עם נטייה ל-32GB, אם לא עכשיו אז בעתיד - ככה ש 4X4 לא בא בחשבון). מהם הזכרונות הכי משתלמים שאפשר לקחת (שוב, ללא OC או גג OC קליל)?

פורסם

נתחיל בקירור.סידרת מעבדי ivy bridge חמה בכללי וכדאי להשקיע בקירור מעבר לסטוק.גם עם אין כוונות לעשות OC

אתה צריך להיות סגור עם עצמך עם אתה הולך לבצע OC או לא.הפרש המחיר גדול.והחשיבה שונה.

תתרכז במה חשוב לך שיהיה על הלוח כמו במקרה שלך כרטיס קול איכותי עם היציאות המתאימות.

זיכרונות-גם 16G מיותר.הוא שיש לך שימושים למחשב שלא רשמת כמו עריכה רינדור

איזה מסך הולך להיות מחובר למחשב הזה מה הרזולוציה ?

פורסם

אם אתה לא עושה אוברקלוק אז תיקח את הלוח h77-d3h המצוין ו i5 3470.

אם אתה רוצה את האפשרות ל Virtu MVP אז תיקח את גירסת ה z77 או לוח של asus.

עם קירור סטנדרטי של אזור ה 150 ש"ח תוכל להגיע ל 4.2 בערך , אבל אני בספק אם זה יועיל לך יותר מדי.

תיקח זיכרונות של 1600mhz עם עדיפות ל cl9 לפחות , אבל גם אם תיקח cl11 זה לא נורא.

שים לב שהמתח יהיה 1.5V ב Tested Voltage.

זה לדוגמה יהיה טוב:

http://www.gskill.com/products.php?index=482

http://comp24seven.co.il/items/113656

פורסם

אין לנו אפילו מושג מה המפרט המלא שלך ומה השימושים שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות :xyxthumbs:

אין לנו אפילו מושג מה המפרט המלא שלך ומה השימושים שלך.

כן, מצטער שלא פירטתי מספיק.

השימושים הכבדים יחסית הם בעיקר משחקים וגלישה כבדה באינטרנט (כבדה זה אומר לפעמים 50 חלונות פתוחים ביותר מדפדפן אחד).

מעבר לזה יהיה שם קצת מהכל: יישומי אופיס, קימפול של קוד בC# או matlab, עבודה על תמונות ועל וידאו בתוכנות של Corel (נניח Photoshop ו-VideoStudio). אבל אלו דברים יחסית מינוריים - לא אכפת לי למשל אם לקימפול נקי של קוד מסוים יקח לי 3 דקות או 5 דקות כי אלו דברים שאני בקושי נוגע בהם על בסיס חודשי וזה לא עיקר השימוש של המחשב. גם עריכת הוידאו היא במקרים נדירים יחסית (צריך פתאום להכין מצגת וידאו למשפחה/חברים/וכו).

לגבי המפרט, כבר ציינתי חלק מהדברים שכנראה יהיו: כרטיס מסך 7970 (שוקל אופציה עתידית לCF, למרות שאני מעדיף לקוות שהכרטיס הזה יחזית אותי מספיק שנים עד שאני כבר פשוט אחליף אותו באחד אחר), כונן 3TB של טושיבה שנמכר עכשיו במחירים יפים + שוקל כונן SSD כלשהו (עוד לא נכנסתי לזה), ומעוניין ב32GB זיכרון. עוד משהו ששכחתי? אה כן, מסך נוכחי 1920x1080 ומתלבט בין שדרוג עתידי ל2560x1600 או שימוש בdual display עם מסך נוסף ברזולוציה דומה.

אם אתה לא עושה אוברקלוק אז תיקח את הלוח h77-d3h המצוין ו i5 3470.

אם אתה רוצה את האפשרות ל Virtu MVP אז תיקח את גירסת ה z77 או לוח של asus.

עם קירור סטנדרטי של אזור ה 150 ש"ח תוכל להגיע ל 4.2 בערך , אבל אני בספק אם זה יועיל לך יותר מדי.

תיקח זיכרונות של 1600mhz עם עדיפות ל cl9 לפחות , אבל גם אם תיקח cl11 זה לא נורא.

שים לב שהמתח יהיה 1.5V ב Tested Voltage.

זה לדוגמה יהיה טוב:

http://www.gskill.com/products.php?index=482

http://comp24seven.co.il/items/113656

אחלה - אני ארשום לעצמי את הh77-d3h. הוא באמת נראה ככזה שמכיל את רוב הדברים שחיפשתי, אבל מצד שני ההפרש ל-z77 הוא רק 100 ש"ח.

השאלה היא האם ה-100 ש"ח האלו שווים לי כשלעצמם מטעמי future-proofing כי אני מקבל שם יותר יציאות SATA3, USB3 ותמיכה ב8x/8x במידה ואבחר בcrossfire (מישהו יודע כמה משמעותי ההבדל בין זה ללוח שנותן רק x4?)

כי כשזה מגיע לOC אז המשמעות היא לא רק ה-100 ש"ח של הלוח אלא גם עוד 100 ש"ח ויותר על המעבד, עוד הוצאה על אוורור יותר טוב (שאני מניח שגם תעלה כסף), ועוד הוצאה על ספק כח חזק יותר. זה כבר מגיע לדעתי בכיף לפער של 500 ש"ח (או 10% מהמחיר של המחשב בערך) רק בשביל להבטיח לעצמי OC. וזה עוד בלי לדבר על בלאי גדול יותר של הרכיבים. האם אתה חושב שאני יכול לצפות לתוספת ביצועים גדולה יותר מ-10% בפועל עם המהרה ל4.2?

הזכרונות שהצעת גם נראים כמו אופציה מעולה במחיר מדהים... יותר מידי מדהים מסתבר. כשהסתכלתי עליהם שוב עכשיו וניסיתי לבצע הזמנה הוא זרק אותי לדף לא קיים, וכשחזרתי להסתכל שוב גיליתי שהעמוד נמחק. מצאתי עכשיו משהו קצת יותר יקר בKSP, אבל עדיין עדיף בהרבה על המחיר שראיתי בIQPC (וגם יוצא לא הרבה יותר מלהביא אותם מחול) - אז הזמנתי בינתיים שיהיה. שוב תודה על ההמלצה וההכוונה.

נתחיל בקירור.סידרת מעבדי ivy bridge חמה בכללי וכדאי להשקיע בקירור מעבר לסטוק.גם עם אין כוונות לעשות OC

אתה צריך להיות סגור עם עצמך עם אתה הולך לבצע OC או לא.הפרש המחיר גדול.והחשיבה שונה.

תתרכז במה חשוב לך שיהיה על הלוח כמו במקרה שלך כרטיס קול איכותי עם היציאות המתאימות.

זיכרונות-גם 16G מיותר.הוא שיש לך שימושים למחשב שלא רשמת כמו עריכה רינדור

גם פה - המון תודה על הטיפים. והאמת היא שהופתעתי לשמוע שivy bridge היא סדרה חמה - מדובר פה בגדול במזעור ארכיטקטורה של הSB ככה שפליטת החום אמורה להיות נמוכה משמעותית, לא? בכל מקרה האמת היא שעדיין לא ברור לי: יכול להיות שאינטל הפסיקו בכלל לספק מאווררי סטוק עם המעבדים שלהם? זה מה שהבנתי לאחרונה. מעולם לא היתה לי בעיה עם מאוורר סטוק של אינטל, ובמידה והם החליטו לוותר עליהם אז באמת חבל.

לגבי זכרונות: אני מאמין בתפיסה של "אין דבר כזה יותר מידי זיכרון" ובדרך כלל הגישה שלי היתה תמיד לקנות פי 2 זיכרון מהמקסימום המומלץ באותה התקופה (ורק פעם אחת כשלא עשיתי את זה נכוותי, כי כשבאתי להוסיף זכרון בהמשך הדרך גיליתי שהזכרונות הספציפיים בגודל הרלוונטי הפכו לכל כך נדירים כך שהמחיר שלהם יצא יותר יקר).

בכל מקרה: כבר היום משחקים כמו מקס פיין 3 ממליצים על 16GB זיכרון, ככה שאני מאמין שלא ירחק היום שבו 32GB כבר יהיה רלוונטי גם למשחקים - במיוחד בהתחשב בשמועות האחרונות על קונסולות הדור הבא שמגיעות אוטוטו והולכות להכיל 4 עד 8 ג'יגה זיכרון (לשם השוואה: הקונסולות של הדור הנוכחי באות עם חצי ג'יגה זיכרון משותף, ועדיין יש משחקים שרצים עליהן מצויין אבל בגרסאות הPC מצריכים מינימום של 2GB ויותר).

פורסם

כמה אתה כותב...רק צוחקים.

הרבה דרישות-משחקים כבדים.50 חלונות.רינדור.עריכה.

שכחתה לרשום תקציב ?

מארז-?

ספק כח-?

לוח אם-H77/Z77

מעבד-?

גוף קירור-?

זיכרון-32G

קשיח-3TB

SSD גודל-?

כונן-DVD

כרטיס מסך-HD7970

פורסם
  • מחבר

כמה אתה כותב...רק צוחקים.

הרבה דרישות-משחקים כבדים.50 חלונות.רינדור.עריכה.

שכחתה לרשום תקציב ?

מארז-?

ספק כח-?

לוח אם-H77/Z77

מעבד-?

גוף קירור-?

זיכרון-32G

קשיח-3TB

SSD גודל-?

כונן-DVD

כרטיס מסך-HD7970

מארז Antec Sonata III, כונן SSD כנראה 120GB, וספק כח עוד לא נבחר.

אבל מה זה משנה בעצם בשלב הזה? אני עוד לא מרכיב פה מפרט שלם אלא מתמקד בעיקר בלוח האם ושני הדברים המרכזיים שישבו עליו. דברים כמו ספק הכח הרי תלויים בעיקר בבחירות שאני אעשה כאן ככה שאין טעם להינעל על ספק בשלב הזה...

אם היה לי כבר מפרט מלא אני מניח הייתי שואל עליו בפורום הרלוונטי, אבל אני עוד לא בשלב הזה כי אני מנסה לברר על הטריידאוף של לוחות אם שונים ועל התוספת לביצועים שיתן OC.

שתי השאלות המרכזיות הן בעצם האם OC מינימאלי שיעלה לי בערך 500 ש"ח (תוספת שאני מעריך לקירור, מעבד, לוח אם, ספק) יהיה שווה את המחיר שלו? והאם יש דגמים ספציפיים מומלצים אחרים (מעבר לאלו של ג'יגהבייט שכבר ציינו פה) במידה ואני מחליט כן/לא לבצע OC?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים