עבור לתוכן

Q9550 לא סוחב בשימוש רגיל - איך זה יכול להיות?

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי מקרטע בשנה האחרונה, בצורה מפחידה ומוזרה מאוד.

אפילו פתיחה של הדפדפן עם כמה טאבים מעמיסה עליו מאוד.

התגובות איטיות, העכבר "מקרטע", חלונות נפתחים ונסגרים לאט. משהו לא בסדר..

לדוגמא עבור 6 טאבים פתוחים באקספלורר ו-6 טאבים פתוחים בכרום המחשב מנצל 3GB ראם, והCPU עומד על 0-10%.

ועדיין התגובות איטיות יחסית, העכבר זז לאט ויש הרגשה שFPS נמוך (תקיעות קטנות בתצוגה)

מצד שני במשחקים הוא עדיין בסדר יחסית למפרט והFPS נראה סביר (אבל גם פה לפעמים יש לאגים וקרטועים של העכבר ואפילו המקלדת).

זה המפרט:

Q9550 - בתדר סטוק (היה בOC בכ-20% בעבר). המעבד בן 3 שנים.

Asus P5K-E - לוח בן כ-6 שנים. קניתי אותו יד שנייה לפני 4 שנים. עשה OC של כ-20%, הם הוא קורס אז אין OC.

זיכרון OCZ RAM 4GB - בן 4 שנים

ספק כוח Tagan 700W - בן 5 שנים

כרטיס מסך HD7850 של ג'יגה בייט בן חצי שנה

הארד דיסק 2TB של Seagate בן חצי שנה

מקלדת ועכבר Logitech MK520 בני שנה

כמו שאתם רואים המפרט טוב מאוד, לא צריכה להיות בעיה עם המפרט הזה בשימוש משרדי ואפילו לא במשחקים על הגדרות נמוכות.

פירמטתי את המחשב והתקנתי וינדאוס 7 חדש אבל הבעיה עדיין לא נפתרה.

אני חושד שהבעיה בלוח אם. אולי משהו שם הלך וזה מאט את פעולת המחשב. אולי הצ'יפ הצפוני מתפקד חלקית וזה משפיע על הכל?

פורסם

אכן בעיה, מערכת כמו שלך אמורה לטוס.

הדברים שאני הייתי עושה:

- כנס למנהל המשימות כשהמערכת במצב אידיאלי ותראה אם יש משהו שטוחן לך את כונן הקשיח או הזכרון. עשה זאת גם תחת מאמץ.

- בדוק כמובן טמפרטורות של כלל הרכיבים (מעבד, כונן קשיח, כרטיס מסך וכדומה).

- האם כשפרמטת המערכת בהתחלה הייתה מהירה ואז החלה להיות איטית? אם כן, אולי מדובר כאן על בעיית דרייברים בכל זאת.

- בדוק ב-CPU-Z שכל הפרמטרים שרשומים שם תקינים (מהירות מעבד וזכרונות).

- כנס לביוס ובדוק אם יש שם משהו לא תקין (אם לא שינית הרבה, אתה יכול להחזיר אותו למצב דיפולטי).

- בדוק את תקינות כונן הקשיח שלך. תתקין HDTUNE ותריץ את מהירות הקריאה/כתיבה ובלשונית helath תראה שאין אזהרות חמורות.

- למרות שבספק שהזכרון הוא הבעיה (כי בהרבה מקרים שקשורים אליו יש לך BSOD)- תעשה כמה לופים עם memtest כדי לבדוק שכל הזכרונות תקינים.

- כשאתה אומר בזמן האחרון- ממתי בערך? תחשוב מה שינית במחשב (פיזית/לוגית) באותו איזור זמן.

פורסם

מכל מה שכתבת, אני לא מבין איך לגעת למסקה שהבעיה היא בביצועי מעבד?

תפעיל תוכנות benchmark ותראה איפה אתה מזהה צווראי בקבוק. ב Windows 7 לא חסר כלים לאיבחון ביצועים.

פורסם

מה שאתה מתאר יכול להיגרם מפעילות הרדיסק מוגזמת(מכל סיבה שהיא).

אולי מדריוור לא טוב או מתנגש שיוצר עיכובים במערכת.

נסה לבדוק עם זה:

http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml

תופעה דומה יכולה להיגרם מOC לא מאוזן.

לפעמים בהגדרת מסוימות של OC המערכת תקרטע בגלל אנומליה של סנכרון או משהו, ומספיק שתשנה את ההגדרות, בין אם תוריד או תעלה טיפה, והעסק ישתחרר.

אז דבר ראשון הייתי עושה LOAD DEFAULTS בביוס.

למקרה שביטלת את הOC והשארת הגדרות לא סטנדרטיות(מתח גבוה, וכו..).

פורסם
  • מחבר

טוב אז איפסתי את הביוס לDefault והתקנתי שוב דרייבר לצ'יפ הצפוני.

זה לא שינה הרבה. לא משהו שנראה לעין לפחות.

עוד משהו ששכחתי לציין שהוא מוזר:

לפני שנתיים-שלוש היה לי כרטיס מסך HD5450, שהיה לתצוגה בלבד (לא שיחקתי איתו או אימצתי אותו בצורה מיוחדת).

שנה אחרי שהוא הותקן במחשב החלו להופיע ארטיפקטים של קווים אורכיים (בערך 2-3 בצבעים שונים ובמקומות שונים במסך. כל ארטיפקט כזה הוא בגודל פיקסל לרוחב, אבל חוצה את המסך מלמעלה עד למטה).

חשבתי שזה הכרטיס מסך וכמה חודשים אחר כך קניתי את הכרטיס הנוכחי שהוא HD7850.

הוא בהתחלה היה תקין, אבל גם הוא אחרי כמה חודשים התחיל להוציא ארטיפקטים בעלי תופעות דומות לאלה שהיו.

המחשב גם קרס 2-3 פעמים במשחקים. למרות שהכרטיס בOC מקסימלי שהוגדר בדרייבר של הכרטיס מסך, הטמפ' שלו היו תקינות ועד כמה שאני מבין הוא לא היה אמור לקרוס במאמץ כזה.

כרגע אם יש עומס על המחשב של CPU LOAD > 40-50% אז המחשב מתחיל לגמגם, במיוחד בלאגים וקרטועים מטורפים של המקלדת והעכבר.

זה גם עומס חריג לדעתי, כי אני מפעיל דפדפן וגולש נניח לכלכליסט, או דה מרקר או ווינט (אתרים גדולים וכבדים), והCPU LOAD מזנק ומקרטע.

זה לא אמור להזיז למפרט כזה.

יבגני - הגעתי למסקנה שהבעיה היא בלוח אם. כי שיניתי כל הזמן חומרה חוץ מהלוח אם, אבל התופעות נשארו:

החלפתי בתקופה שבה היו בעיות - הארד דיסק, כרטיס מסך, מקלדת ועכבר

בכולם התופעות חזרו על עצמם, אז כנראה שהבעיה היא לא אצלם.

ובעיות כאלה לא אמורות להיות קשורות למעבד או לראם.

איזה תוכנות Benchmark אתה ממליץ להריץ?

יאיר - תודה רבה על העצות. בגדול הטמפ' תקינות, והרצתי כבר HDTUNE והכונן היה בריא בלי בעיות.

MEMTEST לא עשיתי עדיין, למרות שאני ממש בספק אם הראם קשור. אני אעשה את זה כדי להיות בטוח שזה לא זה.

התופעות התחילו לפני יותר משנה, וכל פעם חשבתי שזה קשור למשהו אחר. אבל אני פשוט חושד שמשהו בלוח דפוק.

Art Tatum - הורדתי את הכלי הזה, יש לי ממוצע של 130us - זה נראה תקין לחלוטין. בכל מקרה זה לא עובר את ה200 בקפיצות חריגות.

אני לא בOC, וכמו שכתבתי איפסתי את ההגדרות בביוס לדיפולט.

יש כלי שיודע לאבחן רכיבים של הלוח אם בלבד? (אולי בדיקת מאמץ לצ'יפ הצפוני?)

פורסם

טמפרטורה תקינה היא לא המדד היחיד ליציבות. אם יש לך ארטיפקטים אתה כנראה צריך להוסיף מתח לליבה. תוספת מתח כמובן צריכה להיות

זהירה מאוד ותגרור עלייה בטמפרטורות.

פורסם
  • מחבר

אתה מדבר על מתח לליבה של הכרטיס מסך או למעבד? כי הכרטיס מסך לא ב-OC ועדיין יש ארטיפקטים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים