עבור לתוכן

איזה ספק מומלץ למע' הזו - התחבטות. נא עזרתכם

Featured Replies

פורסם

היי.

ראשית - האם יש אתר שבו אני יכול להרכיב מפרט ושם הוא ממליץ על ספק מומלץ (היה כזה משהו אני זוכר) ?

להלן המפרט:

מעבד 3470

כ.מסך 7850 2 GB

HD 1 TB

לוח אם - H77 D3H

זכרון DDR3 1333 CL 9 4*2

צורב סמסונג סטנדרטי

SCYTHE KATANA 3

שימושים:

-- אני לא עושה OC (מעבד+כ.מסך)

-- בעיקר לגלישה / סרטים / מוזיקה / ומשחקים.

-- אני רגיל שלא לכבות את המחשב שלי.

אודה לעזרתכם

פורסם

עקרונית, ספק איכותי של 425W (ובמקרים מסוימים גם פחות) ואתה מכוסה. השאלות הן:

מה התקציב?

מה החשיבות לשקט?

איזה מן שדרוגים צפויים?

פורסם
  • מחבר

התקציב הוא כללי לכל המע'.

המארז שבחרתי עונה על השאלה לגבי השקט - COOLERMASTER SILENCIO 450

לא צפויים שדרוגים עד שהמחיר של כונני הSSD יהיו שפויים! (כנראה שלא בזמן הקרוב לפחות שנה הקרובה).

חשבתי על הספק:

SEASONIC S12II 430W .

אך האם VP 450 / NANX450 יספיקו למרות שהם לא 80+?

- האם זה חסכון שאולי לא ישתלם לי מבחינת יציבות?

פורסם

הסיסוניק הוא הטוב מביניהם.

למרות ש-430W זה מספיק +, הייתי הולך אולי על 500W בשביל שתוכל להמשיך עם הספק למערכת הבאה (לא ידעתי כמה בשכל עשיתי שקניתי ספק 600W עם 560Ti ובפועל מאז החלפתי את כל המחשב ואני עם אותו ספק ו-GTX680..)

ספק ה-520W מאותה הסדרה הוא מצויין אם יש מקום בתקציב (S12II)

פורסם

430 יספיק אבל הבלאי שלא לאורך זמן יהיה מואץ ובעומס בזמן משחקי מחשב רעש המאוורר שלא לא יהיה חרישי ויציק לך מאוד ....

שתירצה להוסיף למחשב תוספות תאלץ לשדרג אותו ולכן לא מומלץ למערכת כזאת

יש לך אלטרנטיבה מעולה ספק מודולרי 650 וואט נצילות GOLD שקט עם 5 שנים אחריות במחיר מצויין ממש מחיר חו"ל .... 535 ש"ח

http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=2&glist=1&uin=17645&txt_search=650&buy=&minprice=0&maxprice=0

אם התקציב לחוץ יש לך ב 430 את הספק הזה:

http://ksp.co.il/?select=.1108..140..142.&list=1&sort=2&glist=1&uin=9815&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

ואים ממש לחוץ אז הספק הזה ב 320 ש"ח:

http://ksp.co.il/?select=.1108..140.&list=1&sort=2&glist=1&uin=9814&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

פורסם
  • מחבר

430 יספיק אבל הבלאי שלא לאורך זמן יהיה מואץ ובעומס בזמן משחקי מחשב רעש המאוורר שלא לא יהיה חרישי ויציק לך מאוד ....

שתירצה להוסיף למחשב תוספות תאלץ לשדרג אותו ולכן לא מומלץ למערכת כזאת

אני נאלץ לחלוק עליך...

בעבר (לפני כ 5-6 שנים) רכשתי בהמלצה את הספק של אנרמקס 400W (אני כבר לא זוכר את הדגם).

הספק עדיין בשימוש, עבר 3 מחשבים ומע' שונות שבאחת מהן הוא החזיק את אחד הכרטיסים (לדעתי) הכי זוללי אנרגיה 1900XT.

היום הוא על מע' Q6600 - כ.מסך 4850, ושקט כמו גור חתולים.

אני חושב שיותר חשוב לתחזק טוב את המע' שלך מבחינת אבק - ולא להעמיס יותר מעבר ליכולת שהוא אמור לתת..

כמובן גם היציבות של המתח החשמלי בבית שאתה גר בו נורא חשוב.

בקיצור - 80% מהפעולות שאתה אישית מבצע יכולות לגרום לנזק ולאו דווקא המע' שהוא מחזיק..

פורסם

התמזל מזלך שהאנרמקס שרד כל כך הרבה........ולגבי השקט הספקים החדישים משנים את מהירות המאוורר בהתאם לעומס...

בכל אופן תשווה את המצב למנוע של רכב שכל הזמן עובד בטורים גבוהים כדי להביא את המכונית למהירות X

לעומת מנוע שעובד בטורים נמוכים......

לאיזה מנוע תרד הקופרסיה קודם ? איזה מנוע יתחיל לזהם את האויר קודם ? איזה מנוע יתחיל לאכול שמן קודם ?באיזה טורים יהיה פחות רעש ?

תקביל לספק : באיזה ספק המאוורר יעבוד יותר שקט ? באיזה ספק הקבלים והמייצבים יתבלו קודם ? וגם באיזה עומס המתחים וה RIPLE מתחילים לקבל אפיצות ? כמובן שמיתקרבים ל 80 אחוז מההספק ....ה REEPLE מתקרב ל 40-80 מילי וולט.... והמתחים מקבלים טולרנס

ככל שהמתחים והאדווה REPLE חורגים כך כל שרידות רכיבי המחשב יורדת....שלא לדבר על בלאי של המחשב כולל של הספק עצמו

פורסם
  • מחבר

ד"א - הספק הוא האנרמקס 400W ליברטי... נזכרתי לאחר גישוש בפורומים :).

בכל אופן - חשבתי לרכוש את ה 520W אך משום מה בחנות IQPC הורידו אותו מהרשימה.. :\

לכן הזמנתי ונשארתי עם ה 430W שלי.

GOLDE -

אני מסכים חלקית להקבלה שנתת..חלקית משום שידוע לכל משתמש מחשב ממוצע ואף יותר כי מע' מחשב ולא משנה איזה מפלצת תקנה אורך החיים הממוצע הוא כ 3 שנים.

לשמחתי, כל מע' המחשב שרכשתי ועברו על הספק הקודם שלי החזיקו יפה ועמדו בעומסים הכי גדולים (בעבר כן הייתי עושה OC וגם משחק ימים כלילות במשחקים).

ע"פ הבדיקה שעשיתי באתרים שמראים כמה נדרש למע' אכן מופיע כי במאמץ זה צורך כ 80%.

לספק כח אמין כזה זה מספיק ויותר.

פורסם

במחשב של ביתי עובד ספק בן 5 שנים POWER PC AND COLING 750 W שעובד ניפלא... ובגלל עומס נמוך גם שקט לאחרונה החלפתי לא את המאוורר 80 MM כי התחיל להרעיש מבלאי היה לי קשה למצוא מאוורר 80 MM שמתקרב ל 50 CFM עים 3900 RPM כדי שבקר המהירות של הספק ישלוט עליו טוב.... בסוף מצאתי מאוורר הולם שהולחם למולקס המקורי עים בידוד מיתכווץ... זהה למקורי שמיוצר ע"י אותו היצרן...רק בלי המדבקה

http://www.aliexpress.com/item/ADDA-8025-AD0812UB-A71GL-12V-0-45A-DC-Brushless-Fan-Axial-Fan/498101900.html

אז כן יש ספקים שמחזיקים הרבה שנים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים