עבור לתוכן

תושבות מעבד - אינטל

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מתחיל להתעניין ברכישה של שילוש חדש לטובת שדרוג המחשב הנוכחי.

כרטיס המסך יהיה HD7970 מהרכישה הקבוצתית, וייתכן שיתווסף אליו עוד חבר זהה (אני מריץ Eyefinity)

אני מחפש עזרה בבחירת שילוב של מעבד-זכרון, ייתכן שיהיו לי שאלות נוספות בהמשך אבל כרגע אני קצת מבולבל בנושא התושבות ולכן מבקש עזרה.

ראיתי 1366, 2011, 1055 ועוד....

מה ישן, מה חדש, למה יש יתרונות/חסרונות, האם כדאי צ'יפסט Z77 או X79 למשל ?

כמובן שאני פונה לאחר קריאה בפורום ובגוגל, אך אני עדיין מבולבל ואשמח לקצת עזרה או הכוונה.

תודה,

תומר

פורסם

1366 היא כבר לא עדכנית. 1155 היא עדכנית לMAINSTREAM ו2011 היא תושבת הHIGHEND.

מבחינת עדכניות, 1155 תוחלף לפני 2011.

הבעיות של 2011:

עלויות גבוהות בלוחות ובמעבדים.

המעבדים שלה הם הEXTREMEים של הדור הקודם. כלומר המעבדים הבאים עבורה יהיו מעבדי IVY BRIDGE EXTREME כאשר לMAINSTREAM יצאו מעבדים חדשים לתושבת חדשה ה1150.

פורסם

עצלן,

חיפוש בגוגל היה מסדר אותך יופי.

1366 = תושבת מתה = End Of Life, לא מיוצרת עוד על ידי הספקיות השונות, לא נתמכת על ידי אינטל, ולא מיוצרים לה מעבדים.

2011 = תושבת פעילה, מיועדת אלה שמוכנים לשלם על האקסטרים גם כאשר תוספת הביצועים לא שווה את פערי המחירים.

1055 = אין חיה כזאת.

משתמש ביתי יפיק את המיטב מתושבת 1155, שקרובה לסוף חייה, אם אתה רוצה לקנות, זה הזמן.

תושבת 1150, תושבת עתידית, כבר בפתח והיא תחליף את התושבת הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

נערך.

פורסם
  • מחבר

עצלן,

חיפוש בגוגל היה מסדר אותך יופי.

1366 = תושבת מתה = End Of Life, לא מיוצרת עוד על ידי הספקיות השונות, לא נתמכת על ידי אינטל, ולא מיוצרים לה מעבדים.

2011 = תושבת פעילה, מיועדת אלה שמוכנים לשלם על האקסטרים גם כאשר תוספת הביצועים לא שווה את פערי המחירים.

1055 = אין חיה כזאת.

משתמש ביתי יפיק את המיטב מתושבת 1155, שקרובה לסוף חייה, אם אתה רוצה לקנות, זה הזמן.

תושבת 1150, תושבת עתידית, כבר בפתח והיא תחליף את התושבת הנ"ל.

כמובן שאני פונה לאחר קריאה בפורום ובגוגל, אך אני עדיין מבולבל ואשמח לקצת עזרה או הכוונה.

לעניין - אני מחפש תושבת שתתן לי אפשרויות שדרוג בעתיד ולכן לא מחפש לקנות תושבת שקרובה לסוף חייה.

לגבי 2011 - נשמע שהיא מבטיחה , אבל מהבדיקות שעשיתי באמת ראיתי שהיא יקרה, סביבות 2000 ש"ח ללוח-אם.

האם יש תאריך יציאה משוער ל-1150 ? אולי שווה לי לחכות לה.

פורסם

לעניין - אני מחפש תושבת שתתן לי אפשרויות שדרוג בעתיד ולכן לא מחפש לקנות תושבת שקרובה לסוף חייה.

לגבי 2011 - נשמע שהיא מבטיחה , אבל מהבדיקות שעשיתי באמת ראיתי שהיא יקרה, סביבות 2000 ש"ח ללוח-אם.

האם יש תאריך יציאה משוער ל-1150 ? אולי שווה לי לחכות לה.

2011 = בזבוז כסף = כי אני רואה גרפי ביצועים כפולים ומכופלים וכי בתכל'ס אני לא מבין ממש מה זה אומר = ואת זה אני רוצה.

ובנימה אישית, 2011, לא משתלמת, הבדלי הביצועים במשחקים בין התושבת הזאת לתושבת 1155 פשוט לא שווים את הפרש המחירים של אלפי השקלים, וגם לרוב מזעריים או זניחים.

1150 = לפחות על פי המידע הרשת, אינטל תתחיל לשווק את התושבת הזאת + מעבדים ברבעון השני של השנה, משמע בין אפריל~יוני

אבל אני חושב וחושד שזה יעוכב עד חיסול המלאי של המעבדים אצל אינטל, מה שיגרום לעיכוב של מספר חודשים נוספים.

רוצה להמתין? בבקשה, זה לא ייגמר.

רוצה מחשב? קנה עכשיו.

פורסם

התשובות שלך הפכו למעצבנות (לא במובן הרע, אתה סתם מושך את התגובה יותר מידי). בכל אופן זאת הנקודה, אין סיבה לחשוב על אלטרנטיבות אחרות חוץ מ-1155.

פורסם

התשובות שלך הפכו למעצבנות

לפחות לא כמוך.. :o

מה אתה בכלל עושה פה?

פורסם

נידחף.... :auto:

זה לא היה במובן הרע, אבל:

2011 = בזבוז כסף = כי אני רואה גרפי ביצועים כפולים ומכופלים וכי בתכל'ס אני לא מבין ממש מה זה אומר = ואת זה אני רוצה.

מיותר, רק זה- "2011 = בזבוז כסף" מספיק, התחלת לומר דברים שנויים במחלוקת. למשל יש הרבה מאוד שימושים ש-I7 3930K הוא בחירה עדיפה בהם. כמובן שזה לא המצב במקרה הזה, אבל...

פורסם

אפשר גם להידחף...

נתחיל לפני הרבה הרבה שנים היתה תושבת LGA775 היא נתנה מענה לכל תחומי המיחשוב עם אתה פקיד.גיימר.אוברקלוקר.גרפיקה. רינדור.על ידי מגוון רחב מאוד של מעבדים.

ואז שוק העבודה דרש יותר כח .וקיבל את תושבת LGA1366.השיפור בתחום העבודה גרפיקה ורינדור היו ממש גדולים במיוחד עם יש לך מעבד 6 ליבות.כמובן שתושבת זאת זלגה לתחום האוברקלוק עם ביצועי המהרה מטורפים.גם הגיימרים הכבדים טמנו ידם בצלחת אחרי שתושבת 775 שלטה הרבה שנים גם הם רצו שינוי.

עכשיו צריך למצוא פתרון גם לגיימרים עם פחות כסף

אינטל הוציאה את תושבת LGA1156.חיים קצרים היו לתושבת הזאת שנה אחת בלבד.נתנה ביצועים יפים מאוד ומענה לכל גיימר.

נו מה מדגדג לאינטל בידיים צריך להמציא עוד משהו.לצרכן יש יותר מידי כסף צריך לשחרר אותו מעודפים

והוציאו את תושבת LGA1155 .ששוב נתנה מענה לגיימרים.

ומה עם אנשי העבודה.הוציאו בשבילם את התושבת LGA2011

וכן כן בקרוב תושבת חדשה LGA1150

פורסם
זה לא היה במובן הרע

אני תמיד רואה שחורות. :mavet:

פורסם
:spam:
פורסם

:spam:

ששש...ששש, שלא יעלו עלי.

מויסר בן מויסר!

פורסם

דאגלס תעשה טובה ותצנן את התגובות שלך .

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

היי,

אחרי זמן מה של למידה הגעתי לנק' שאני רוצה להזמין את הציוד.

יש לי מכר שמגיע מארה"ב עוד חודש, אני אעשה את השיקול האם שווה לי להזמין בארץ (מזדכה על מע"מ) או בחו"ל ולשלוח איתו.

ראשון - המעבד.

מתלבט קשות בין LGA1155 לבין LGA2011.

מקריאה רבה- אני מבין שה"מלך" כרגע הוא 3770K ? או שאולי כדאי ללכת על 3930K ?

שאלה נוספת: האם חוסר ב-Intel Vt-dלא יאפשר לי להריץ VMWARE?

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים