עבור לתוכן

שאלה בנוגע לספק בעייתי ומגני ברקים

Featured Replies

פורסם

יש לי ספק huntkey 700 שסחב כרטיס מסך 460GTX והפסיק, הוא מצליח לסחוב עכשיו כרטיס ATI 4500, החלפתי לו קבלים נפוחים וזה לא עוזר, יש עצה להחלפת רכיבים אחרים שאולי תעזור, אולי קבל הפוליאסטר הגדול שיושב בכניסה של המתח?

דבר שני הזכרתי כבר בפורום את עניין מגני הברקים, קיבלתי לבדיקה q-protector מדגם ESP ולא מדגם VDPS, המגן הזה מתאים לאלקטרוניקה עדינה? לפחות ביחס למגנים האחרים, למרות שאין לו השהייה.

ראיתי ב-EBAY מגן ברקים עם מנגנון חיסכון בחשמל, כנראה ללא השהייה, יש לו כפתור שמכבה את המגן מרחוק, הלינק;

http://www.ebay.com/itm/320994547920?_trksid=p5197.c0.m619

המגן עצמו בעל שקעי schuko גרמניים, יש מתאם מגרמני לישראלי, השאלה היא על ההארקה, המתאם שראיתי בעל מגרעת אחת להארקה, למרות שבשקע הschuko עצמו ישנם שתי מגרעות, זה משנה משהוא בנוגע להארקה?

תודה

פורסם

בכניסת המתח של הספק יש קבלי פוליאסטר לסינון הפרעות מהרשת. הם לא משפיעים על מה שהספק יכול להחזיק - אתה יכול להעיף אותם בכלל וזה לא ישנה כלום

ה 2 קבלים גדולים של 200v (או בספק active pfc קבל 1 של 400-450v) הם קבלים אלקטוליטיים רגילים. אם הם נדפקים בדרך כלל זה יביא דיי מהר לשריפת הממתג או הפיוז, בדרך כלל אם פיצוץ של אחד מהרכיבים. זה פחות נפוץ שהספק מתחיל "לא להחזיק" (להתכבות בשקט) בגלל הקבלים האלה אבל לא נשרף

אז יכול להיות שמשהוא עדיין דפוק בספק עצמו (למשל : המיישרים ביציאה הם כפולים. יכול להיות שב 1 מהם יש דיודה שרופה והוא מחזיק רק על 1)

ויכול להיות שהוא התחיל לדפוק לך את המחשב - למשל הרס כמה קבלים בלוח ובכרטיס מסך (והם לא בהכרח ייראו מנופחים), או התחיל להרוס איזה שהוא ציפ. עכשו יכולה להיות תופעה כזאת : הלוח מחזיק כשאין הרבה עומס, ונופל כשיש יותר (למשל כשאתה מוסיף כרטיס מסך) - אם זה בגלל קבלים אז העומס הגדול יותר פורק מהר יותר את המתח ממה שנשאר ולכן מתקבלות קפיצות מתח גדולות יותר (הקפיצות = ההפרש בין המתח של טעינה מלאה למה שנשאר על הקבלים בדיוק לפניי הטעינה הבאה), אם זה בגלל ציפ אז כי הוא עכשו רגיש יותר לקפיצות

אם אתה יכול לבדוק את החומרה עצמה על ספק נורמלי אז תבדוק איתו. ב huntkey שמת קבלים חדשים אז מבחינת קבלים הוא אמור להיות בסדר, תבדוק אם מולטימטר אם המיישרים ביציאה כולם תקינים (ולא למשל שיש דיודה שלא מוליכה באף כיוון או שמקצרת)

אבל משהוא אם הקבלים : הקבלים החדשים ששמת הם חדשים או משומשים ? ומבחינת גודל הם אותו דבר כמו המקוריים ? (גם מבחינת גודל חיצוני כלומר קבל של 1000uf בגודל 30ממ הוא יותר טוב בדרך כלל מקבל של 1000uf בגודל 20ממ, אם יתר הנתונים כמו איכות זהים)

מגן שאין בו הגנות מתח גבוה/נמוך והשהיה לא נותן את ההגנות האלה, ואלה הגנות חשובות. בלי זה כל מה שיש לו זה כנראה רק MOVים לספוג נחשולים, ואוליי פיוזים תרמיים להגנה מהתחממות יתר של ה MOVים. עכשו מבחינת הגנה מנחשולים כל המגינים האלה לא יכולים לספוג הרבה , אז ההגנה שלו מוגבלת - אל תצפה ממנו להגן מברקים למשל

אני אשמח מאוד לכמה תמונות שלו מבפנים, כך שניתן לראות את המעגל ומה הנתונים של הרכיבים

המגן של belkin - מבחינת הגנות אם לא נאמר כלום אז כנראה שגם הוא מכיל פשוט MOVים, יכול להיות גדולים יותר או פחות ממה שיש במגינים ישראליים

המנגנון "חיסכון בחשמל" שלו הוא פשוט מפסק כיבוי. הוא לוקח כנראה איזה 1-2W קבוע למעגל שקולט את השלט. מפצל שקעים רגיל לא לוקח בערך כלום (מנורה אדומה במפסק אוליי 0.2W), הוא רק מעביר את החשמל למה שמחובר. אז באותה מידה ניתן לחסוך חשמל אם מםצל רגיל שיש לו מפסק. המפצל הזה יכול להיות שימושי בזה שהמפסק שלו הוא שלט רחוק ולא מפסק על המפצל אם זה משנה לך משהוא

כבלי shuko שאתה צריך אחריי המפצל יש בארץ, הם מגיעים "בטעות" אם ציוד היקפי וכו ומעבדות מחשבים פשוט זורקות אותם בכמויות. לפניי המפצל אתה יכול לחתוך את התקע ולחבר תקע ישראלי או לשים מתאם

פורסם
  • מחבר

אני זוכר בלוח אם קודם, שתפקד בתחילה נורמלי, אבל היו מסכים כחולים עם BSOD שקושר את הבעיה לזיכרונות, (בדקתי אותם ב-Memtest והם תקינים) אז הייתי צריך לרסט את המחשב יותר ויותר בשביל שהמחשב ייתן POST נורמלי אותו דבר בלוח הנוכחי, בתחילה ההדלקה הייתה כמעט ללא בעיות ועכשיו הייתי צריך לשים כרטיס מסך חלש יותר בשביל POST נורמלי, מקווה שהספק לא הזיק לכרטיס מסך .

בעניין של הקבלים, אני משער שהם תקינים/חדשים, לא בטוח, נכון שחיצונית אי אפשר לדעת אם הם תקינים. שמתי לב שההלחמה של כול הספק היא Free Lead, פחות מגיבה למלחם ואינה מדיפה ריח בדיל עם עופרת. הלחמתי עם בדיל רגיל, אתה חושב שיהיו לזה השפעות לא רצויות?

אצטרך לבצע בדיקה עם מולטימטר, אני לא מוצא את המודד שהיה לי, כנראה שאצטרך להשיג אחר.

בקשר למגן של q-protector, יש לו רשאי ברגים לא תקניים שמונעים ממני לפתוח אותו, חבל רציתי לצלם ולשלוח לך את התמונות.

בעניין של המתאם הגרמני לישראלי, (אני חושב שהם לא תקניים), מתאם מוארק הוא שוב רק בעל מגרעת אחת וההארקה בשקע הschuko היא בעלת שתי מגרעות, זה משנה?

תודה

פורסם

הסיפור מהמחשב הקודם יכול מאוד להיות בעיה של קבלים או סתם נזק מצתבר לרכיבים בגלל ספק גנרי. אם היו קבלים מנופחים אז הם התקלה, אם לא אז רצוי לעבור על כל הקבלים הרלוונטיים אם ESR meter לבדוק שהם טובים (מחוץ ללוח)

קבלים יכולים להיות טובים או לא טובים גם כשהם חדשים - למשל יכול להיות שה ESR של קבל גבוה מידי אז וא פשוט לא מגיב מספיק טוב (כיאלו שחיברו נגד בטור אליו, ה ESR הוא הערך של הנגד הזה ב ohm - בקבלים גדולים יחסית 1000uF וכו מהסוג שאמור לעמוד בלוחות הוא אמור להיות פחות מ 0.1 ohm - בדרך כלל דברים כמו 0.05 ומטה)

הלחמה אם בדיל שונה - לא אמורה להיות בעיה אם ההלחמות נראות בסדר ולא מתנהגות בצורה דפוקה (בדיל שנשבר אחרי שהוא מתקשה וכו)

מתאמים - אם הוא נותן חיבור אמין לאדמה אמור להיות בסדר. המתאמים הנפוצים (של "השרון") הם לא הטוב ביותר שיש אבל עושים את העבודה אם המגע של האדמה לא מכופף בצורה שהוא לא נוגע (זה יכול לקרות, פשוט תסתכל). אני התכוונתי לאפשרות אחרת - תשיג כבלי schuko רגילים יצוקים שאותם תוכל לחבר למפצל ולמחשבים, ואת הכבל של המפצל עצמו פשוט תחתוך ממנו את התקע ותחבר תקע ישראלי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים