עבור לתוכן

כמה שאלות לפני שאני קונה מחשב חדש למשחקים ופיתוח

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

פתחתי דיון עם פוסט פותח קצת ארוך מדי כאן אז שאלות רלוונטיות משם אני אשאל כאן :

(אני באמת לא כ"כ בעיניינים בכל הנוגע למה שהולך היום)

זיכרון:

1. עבור משחקים ופיתוח משחקים, האם 16GB זה "יותר מדי"? ראיתי מחירים של סטיקים של 16 והמצב לא גרוע כמו שהוא היה פעם ולדעתי שווה השקעה של 1x16 או 2x8 ב1600MHZ נראה לי משתלם ביותר.

2. קירור לזיכרון נראה לי מיותר, האם אני צודק? גם ככה לא נראה לי שתהיה תועלת רבה (תקנו אותי אם אני טועה) בלעשות OC לזיכרון שגם ככה רץ ב1600. ואם כן אז לעלות את המהירות בדרגה אחת, לא צריך להגיע ל4800 או מה שלא יהיה הגבול העליון.

3. ראיתי בעמוד מפרטים נים שהמליצו בו על תוכנה שהופכת את הזיכרון לHDD ושכל פעם צריך לטעון image בשביל זה ולא צריך להסביר לי כמה זה מהיר, את זה אני יודע, אבל רציתי לדעת אם מישהו פה באמת משתמש בזה ביום יום ועד כמה זה טרחה להשתמש בדבר הזה. זה נשמע די מגניב.

4. אני לא מתכוון לקנות לוח-אם עם רק 2 חריצי זיכרון כדי שאוכל להרחיב בעתיד אבל האם באמת יהיה טעם להרחיב מעבר ל16GB (אני יודע שההיסטוריה חוזרת על עצמה אבל הארכיטקטורות של היום זה לא בר-השוואה ללפני 10 שנים)?

הערות: אני נעול על 1600 כי מניסיון עבר לעבור מזיכרון במהירות 100 ל133 היה כזה שיפור, אני מאמין שהעוד 20% מול 1333 בכל זאת שווה את ההשקעה.

מעבד:

5. האם באמת i7 מול i5 3570k לא שווה את ההשקעה? אפילו בשביל פיתוח בשביל עוד 2MB של זיכרון מטמון?

6. רק הk גמיש לOC? אם לא אז לא עדיף פשוט את ה3550?

7. לא עדיף משהו קצת יותר חסכוני בחשמל?

8. אם אני גם ככה קונה כרטיס מסך בשביל מה צריך את הכרטיס on-board הכי חזק של אינטל? הם יכולים לעבוד ביחד?

לוח אם:

9. יש סיבה לקחת לוח אם עם chip-set של H77 במקום Z77? נראים לי פחות או יותר אותו הדבר. אם ההבדל במחיר לא כזה משמעותי אז נראה לי שכדאי לקחת Z77 בראש שקט.

10. ראיתי שכל לוחות האם במפרטים שהוצאו בעמוד של מפרטים היו של Gigabyte או MSI. יש להם איזה יתרון משמעותי על חברות אחרות? כי אני באופן אישי מאוד אוהב את הלוחות של ASUS ולא כ"כ אוהב (מניסיון עבר) עם 2 הלוחות הנ"ל.

11. אז יש משהו של ASUS שמומלץ? למען השקט הנפשי אני מוכן לשלם עוד כמה שקלים יותר על ASUS במקום המקבילה של Gigabyte.

כרטיס קול:

12. חיפשתי כרטיסי קול וכולם מותאמים לwinXP וvista (כלומר לא נראים חדשים במיוחד אבל לא בדקתי באתרי היצרנים). יש בכלל טעם לקנות כרטיס קול או שאפשר להסתפק במה שיש בלוח אם? יש לי מערכת 5.1 של קריאטיב ויש מצב שאקנה אחת חדשה בעתיד הקרוב.

יש ברשותי גם חלונות 7 (32 ו64) וגם 8 (נדמה לי שרק 32 אבל יכול להרשות לעצמי לקנות 64).

13. רציתי לדעת אם יש בכלל טעם לא לקנות מעבד 64-ביט (יש דבר כזה בכלל היום?)?

14. והאם יש בעיות של תוכנות 32 שרצות במערות 64 (במיוחד של חלונות 8 ) והאם אפשר להתקין side-by-side מערכת 32 ו64? לדוגמא אם יעלה צורך קיצוני להתקין חלונות 8 64 לצד חלונות 7 32. אני לא מתכנן עכשיו לעשות דברים כאלו אבל שוב, זה עיניין של צרכים (אימולטורים, steam, מהירות קימפול בפיתוח). ואם אפשר הם יכולים לשבת באותה מחיצה (על הSSD) ואם כן זה רצוי?

תודה מראש לכל עזרה אפשרית

:)

פורסם

1. 16GB זה די והותר עבור כמעט כל שימוש סטנדרטי. לי יש 8GB ועוד לא קרה לי שהיה חסר, אבל באמת עולה לפעמים ההרגשה ש"אם זה כל כך זול, למה לא לקנות עוד". אז למה לא באמת? כי כנראה זה לא יבוא לידי שימוש. וכשיבוא היום ובאמת תצטרך, מן הסתם אותם זכרונות יהיו יותר זולים. אם אתה יודע איך אתה הולך להשתמש בהם, והמחיר נראה לך שווה את זה, תקנה.

2. קירור לזיכרון מיועד לOC, אז מי שלא עושה כנראה שזה לא יעניין אותו (אלא אם כן הוא אוהב את העיצוב, או חרד לגורל זכרונותיו). מצד שני, יש כל מיני זכרונות שמוכרים אותם כ1600 והכוונה היא "בדקנו שאפשר לעשות איתם OC ל 1600", אז לא כזה ברור מזה שאתה קונה זיכרון שכתוב עליו 1600 שלא תעשה OC.

3. זה באמת מגניב, אבל היעילות מוגבלת, ויכולות להיות גם כל מיני צרות. הייתי מוותר, ובמיוחד אם מתכוונים לקנות גם SSD.

4.אף אחד לא יכול לחזות מה יהיה. באיזשהו שלב מן הסתם יהיה צורך בכמות גדולה יותר של זיכרון, אבל אין דרך לדעת כמה זמן זה ייקח.

5. תלוי מה הפרש המחירים. לא בטוח שהיית רוצה להוסיף 400 ש"ח בשביל תוספת ביצועים שרוב הסיכויים שלא תשפיע עליך.

6. K אומר מכפלה פתוחה, אתה יכול לקרוא לזה גמיש לOC אם אתה רוצה. אם אתה יודע שלא תעשה OC אפשר לוותר, אחרת חבל.

7. יותר ממה, וכמו מה?

8. אם יש לך נפרד אתה לא צריך את המובנה של אינטל. אפשר להשתמש בו לquick sync אם יש לך לוח אם תומך (נראה לי) אבל זה הכל.

9. אם הפרש המחירים זניח קח Z77.

10. במפרטים מביאים דוגמאות, כשמן הסתם זמינות היא פונקציה, כמו גם אחידות יחסית של המפרטים. אין בעיה לקחת ASUS במקום, אם הלוח לא יקר משמעותית עבור אותו סט תכונות.

11. אין כאן מה להמליץ. פשוט חפש לוח עם התכונות הדרושות לך.

12. עניין של טעם. לדעתי מספיק המובנה, אבל רק אתה יודע מה אתה שומע.

13. לא ידוע לי על מעבדים שנמכרים היום בלי 64 ביט, וגם אם כן, הם מן הסתם בתחתית טבלת המחירים (סלרון/סמפרון ודומיהם). בהתחשב בעובדה שרצית 16GB זיכרון, אני לא מבין את השאלה. אפשר להשתמש בזיכרון מעל 4GB רק במערכת 64 ביט.

14. אין שום בעיה להריץ תוכנות 32 ביט על מערכת 64 ביט, בלי חשש מאיבוד ביצועים או כל דבר אחר. כן יש בעיה להריץ תוכנות 16 ביט (שמיועדות לדוס, או וינדוס 3.1), ובשבילם באמת צריך תחליפים כמו אמולטור. השאלה אם זה באמת מטריד אותך, אם יש תוכנה אתה יודע שתצטרך וכד'.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה רבה yonizaf.

6. אני מאמין ש99% אני אעשה OC. אבל מה מכפלה פתוחה אומרת בידיוק?

בקשר ל7, מנסה לכוון למחשב "ירוק" שיחסוך בחשמל (מודע לכך שזה אבסורד גם ירוק וגם גיימינג) אבל אחרי שראיתי את המחיר ואת הOC שלו אז ירדתי מזה.

8. מה זה quick sync? וככל שאני זוכר לא נתקלתי במעבדי i5 ללא הGPU אז אני מניח שזה לא ממש רלוונטי.

13. תכלס שאלה מפגרת כי אני יודע ש32 מוגבל ל4GB זיכרון :kopfpatsch: . פשוט אף פעם לא היתה לי מערכת 64-ביט אז אני לא בקיא עד כדי כך (ואני זוכר תקופה שבה היה כתוב על הקופסה אם המעבד הוא 32 או 64 ולא לראות את זה נראה קצת תמוהה לי).

בכל מקרה אחרי שקראתי את הסקירה על Asus Maximus V Formula כאן באתר אז אני חושב שאני אלך עליו (למרות המחיר) או על 2 המתחרים האחרים שלו או דגם קודם שלו שגם מומלצים בסיקור ואני חושב שיזה יפתור את כל התהיות בנוגע לקירור מים, Z77, כרטיס קול וגמישות OC (וגם אני אוהב את לוחות האם של אסוס) שגם ככה הייתי מוכן להשקיע בהם כסף אז לקבל את כל בתור חבילה אחת (לא זולה) נראה לי יתן לי את השקט הנפשי שאני רוצה.

ושוב תודה רבה.

פורסם

^ אתה אמיתי? זה אחד הלוחות הכי לא משתלמים.

פורסם
  • מחבר

^ אתה אמיתי? זה אחד הלוחות הכי לא משתלמים.

אז אשמח להצעות אחרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים