עבור לתוכן

נורת כרטיס הרשת נשארת דולקת קבוע על מצב כתום - המחשב לא מזהה כרטיס רשת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

היום בבוקר הדלקתי את המחשב, וגיליתי שהוא לא מזהה כרטיס רשת(ncpa.cpl)

לפורט לא מחובר שום דבר(וגם אם מחובר זה נשאר אותו הדבר)

מדובר במחשב חדש עם כרטיס און בורד(לוח gigabyte z77-d3h)

ניסיתי להסיר ולהתקין דרייבר של הכרטיס רשת, ריסטרט, לנתק מהחשמל ללילה ולהחזיר...

יש למישהו מושג מה זה אומר שהנורה תקועה על כתום קבוע?

תודה.

פורסם

יש אור דולק כשלא מחובר כבל ?

התחיל אחריי ברקים ?

הראוטר תקין ?

תבדוק אם הציפ של הרשת בלוח מתחמם

תעלה דיסק של לינוקס או מערכת הפעלה אחרת ותבדוק את הכרטיס רשת משם

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם!

ניסיתי את מה שאמרתם כבר בהתחלה,

בסופו של דבר מה שקרה:

פגע ברק בעמוד חשמל ליד הבית שלי > המודם נשרף(פשוט הפסיק לעבוד(לא רואים שום סימן לשריפה פנימית)) > הכבל שהיה מחובר למחשב כנראה העביר מתח גבוהה מידי ושרף את החיבור Ethernet במחשב שלי ובמחשב השני שהיה מחובר שרף את הלוח אם לגמרי(שוב בלי סימנים..המחשב לא מראה סימני חיים והספק נבדק ועובד)

זוהי רק השערה, אני לא מבין בזה, אבל ככה זה נראה... למרות שאני לא מבין איך זה שרף רק את החיבור עצמו ???

הנורה פשוט נשארת דולקת כל עוד המחשב מחובר לחשמל, אולי יש איזושהי דרך לעשות ריסט כללי ללוח?

במקום ללכת להחליף את הלוח

בקיצור, חברו מגן ברקים לכל מכשיר חשמלי... זה יחסוך לכם זמן..

תודה.

פורסם

פגיעה כזאת (אם זה כן בגלל ברקים) לא ניתן למנוע על ידיי מגן ברקים על החשמל כי היא הגיעה דרך המודם והכבל רשת ולא דרך החשמל

לא צריך להחליף לוח פשוט תשים כרטיס רשת PCI + תוודא שהציפ של הרשת בלוח לא לוהט (אם הוא כן אז רצוי להעיף אותו שלא ישרוף את הלוח)

פורסם
  • מחבר

אבל המודם מחובר לחשמל, וזה הגיע משם לא?

איך לדעתך מטען חשמלי של ברק יכול להגיע למודם?

(אני לא מתחכם או משהו, אני שואל ברצינות)

פורסם

פגיעה בקווי טלפון

פגיעה באדמה - לאדמה יש התנגדות, לכן יהיה מתח בין אדמה באיזור פגיעת הברק והאדמה באיזור רחוק יותר. אם יש כבל כלשהוא (חשמל, הוט, טלפון.....) שעובר ביניהם (למשל - כבל קואקס מקופסת התקשורת של הוט לתוך הבית), כל הכבל הזה יקפוץ על המתח של הברק

פגיעה בחשמל, ממנו לציוד של בזק או הוט שמחובר לחשמל בקופסה בחוץ, ומשם התפשטות דרך קווי הוט וכדומה

הסיכוי שברק יפגע בתוך הבית מהחשמל לראוטר וממנו למחשב נראה לי פחות סביר - יש לו מסלול הרבה יותר קצר לאדמה בתוך המחשב, הוא לא צריך לעשות את כל המסלול דרך הראוטר בשביל זה. אבל מה, אם זה היה קורה אז היו נשרפים ספק במחשב וכו' ולא הכרטיס רשת.... במיוחד אם הספק של הראוטר יצא מזה שלם (מוציא מתח ?) זה עוד סיבה לחשוב שהמכה לא הגיע מהחשמל לראוטר

פורסם
  • מחבר

כן הספק של הראוטר עדיין עבד אחרי זה אז סביר להניח שאתה צודק,

אז לא ניתן למנוע דבר כזה וזה יוצר מצב בעייתי, אז עדיף לי לקנות מתאם אל חוטי למחשב מאשר לחבר אותו פיזית לראוטר ולהסתכן שוב

פורסם

קימים מגיני ברקים לקו טלפון שנותנים הגנה חלקית - מגן כזה היה מקטין את הסיכוי שהברק יגיע עד למחשב

קו של הוט יש לחבר לאדמה בתוך הבית בנקודה שבה הוא נכנס לבית (חוט חשמל ישר לפס האדמה בקופסת אדמה או בלוח). אם ניתן להוסיף בקו dc blocker (רכיב שמתחבר על הכבל בהברגה בין החיבורים, לפעמים יש כזה מאחורי ממיר של הוט למשל) ואם הוא לא מפריע למודם, גם הוא יכול להקטין את המכה שעוברת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים