עבור לתוכן

צריך ייעוץ (ומפרט) לקראת קניית מחשב גיימינג ופיתוח חדש (+ 32 שאלות חשובות)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

עברתי כאן על כל מיני מפרטים שראיתי ויש לי כמה שאלות (אני לא כ"כ בקיא בחומר). לפני כן אני רק אספר בקצרה על המחשב שאני צריך:

מחשב למשחקים (בultra) ופיתוח:

• תקציב עד 8000 ש"ח אם אפשר לחסוך אז רצוי אבל ניתן גם לחרוג טיפה אם יהיה באמת שווה.
  • תוכנות ספציפיות visual studio 2012, eclipse, ואולי עוד (CS5). זה לא לפרנסה הראשית אבל לא יכול לסבול מצב שזה לא יסחב את אלו.
  • מעוניין במערכת שתוכל גם להריץ אימולטורים שונים. אם אפשר דרך VM אז אין בעיה. אין לי פשוט ניסיון עם VM אבל תמיד אפשר ללמוד.
  • יש לי כבר מסך 16:10 22" (+\- לא זוכר) ללא יציאת HDMI. כאשר המסך במחשב האחר ימות (ימיו ספורים) אני אעביר את המסך הקיים למחשב השני ואקנה מסך חדש. לא יודע אם זה שיקול למפרט. בכל מקרה המסך ה"חדש" זה לא חלק מהתקציב.
  • לא צריך ציוד היקפי אחר (עכבר, מקלדת, רמקולים)
  • שקט זה לא פקטור
  • לא שולל OC (לא עשיתי מעולם אבל זה זמן טוב להתחיל)
  • רוצה להרכיב לבד (לא הרכבתי מעולם מחשב מאפס אבל יש לי מספיק ניסיום עם ניקיון חלקחם, להכניס כרטיסים לחריצים, להבריג דברים ולהתקין דרייברים). חוץ מזה היום זה פשוט כמעט כמו להרכיב לגו.
  • יש לי כבר חלונות 8 (רק 32 ביט אני חושב) ו7 (32 ו64) חוקיים. ולא צריך אופיס.

אני גר בחיפה ומעדיף לקנות מאייבורי, KSP או פריבל (pc-shop.co.il) ויתכן שתהיה לי הנחה על חלקי אינטל בזכות מישהו שעובר שם וכנ"ל לגבי פריבל.

בהתחשב בנסיבות הנ"ל אני גם לא שולל לקנות רכיבים שונים מחנויות שונות. לא אכפת לי שיורכב מפרט דרך TSM או איך שקוראים לזה ושאני אדע שזה לא באמת כמה שיעלה לי בפועל (למעלה או למטה).

אני לא מהאנשים שאוהבים לעשות שידרוגים מאסיביים למחשב אבל מעדיף גם לא לסגור את עצמי בצורה כזאת שלא תאפשר שידרוג (אז אני מוכן לשלם הרבה על לוח-אם). חוץ מזה כל פעם כשמשהו מתקלקל זה זמן טוב לשדרוג ;D

ועכשיו לשאלות:

זיכרון :

1. עבור משחקים ופיתוח משחקים, האם 16GB זיכרון זה "יותר מדי"? ראיתי מחירים של סטיקים של 16 והמצב לא גרוע כמו שהוא היה פעם ולדעתי שווה השקעה של 1x16 או 2x8 ב1600MHZ נראה לי משתלם ביותר.

2. קירור לזיכרון נראה לי מיותר, האם אני צודק? גם ככה לא נראה לי שתהיה תועלת רבה (תקנו אותי אם אני טועה) בלעשות OC לזיכרון שגם ככה רץ ב1600. ואם כן אז לעלות את המהירות בדרגה אחת, לא צריך להגיע ל4800 או מה שלא יהיה הגבול העליון.

3. ראיתי כאן נים איפשהו שהמליצו בו על תוכנה שהופכת את הזיכרון לHDD ושכל פעם צריך לטעון img בשביל זה ולא צריך להסביר לי כמה זה מהיר, את זה אני יודע, אבל רציתי לדעת אם מישהו פה באמת משתמש בזה ביום יום ועד כמה זה טרחה להשתמש בדבר הזה. זה נשמע די מגניב.

4. אני לא מתכוון לקנות לוח-אם עם רק 2 חריצי זיכרון כדי שאוכל להרחיב בעתיד אבל האם באמת יהיה טעם להרחיב מעבר ל16GB (אני יודע שההיסטוריה חוזרת על עצמה אבל הארכיטקטורות של היום זה לא בר-השוואה ללפני 10 שנים).

הערות : אני נעול על 1600 כי מניסיון עבר לעבור מזיכרון במהירות 100 ל133 היה כזה שיפור, אני מאמין שהעוד 20% מול 1333 בכל זאת שווה את ההשקעה.

דיסק קשיח:

5. ראיתי שרוב המפרטים פה ממליצים דווקא על 1TB. יש סיבה לכך? למה לא 3TB? חוץ מbaracuda של WD שאני קצת לא סומך עליהם, יש מומלצים אחרים?

6. האם אני צריך SSD ואם כן איך זה בידיוק עוזר למחשב שלי? (באמת שאני לא יודע)

7.איזה גודל רצוי שבאמת מצדיק את העלות?

8.האם הSSD שמיוצרים ע"י אינטל מומלצים?

מעבד:

9. האם באמת i7 מול i5 3570k (אם אני זוכר נכון) לא שווה את ההשקעה? אפילו בשביל פיתוח בשביל עוד 2MB של זיכרון מטמון? (CS5 בשימוש הרבה יותר נדיר מהאחרים ואני לא צריך מערכת במיוחד בשביל זה) רק הk גמיש לOC? לא עדיף פשוט את ה3550? לא עדיף משהו קצת יותר חסכוני בחשמל?

10. אם אני גם ככה קונה כרטיס מסך בשביל מה צריך את הכרטיס on-board הכי חזק של אינטל? הם יכולים לעבוד ביחד?

לוח אם:

11. יש סיבה לקחת לוח אם עם chip-set של H77 במקום Z77? נראים לי פחות או יותר אותו הדבר. אם ההבדל במחיר לא כזה משמעותי אז נראה לי שכדאי לקחת Z77 בראש שקט.

12. ראיתי שכל לוחות האם במפרטים שהוצאו היו של GigaByte או MSI? יש לכך סיבה מסויימת?

כי אני באופן אישי מאוד אוהב את הלוחות של ASUS ולא כ"כ אוהב (מניסיון עבר) עם 2 הלוחות הנ"ל.

13. אז יש משהו של ASUS שמומלץ? למען השקט הנפשי אני מוכן לשלם עוד כמה שקלים יותר על ASUS במקום המקבילה של GigaByte.

כרטיס קול:

14. חיפשתי כרטיסי קול וכולם מותאמים לwinXP וvista (כלומר לא נראים חדשים במיוחד אבל לא בדקתי באתרי היצרנים). יש בכלל טעם לקנות כרטיס קול או שאפשר להסתפק במה שיש בלוח אם? יש לי מערכת 5.1 של קריאטיב ויש מצב שאקנה אחת חדשה בעתיד הקרוב.

כרטיס מסך:

15. האם 2 באמת עדיפים על 1? בכל מקרה לא יחוברו כמה צגים למחשב אז לא צריך להתחשב בזה בתור פקטור (אם זה בכלל פקטור, אני לא באמת יודע).

כמו שכתבתי לעיל אני רוצה לשחק בultra וראיתי כמעט בכל הנימים פה את השמות הללו : Gigabyte GTX670 2GB windforce 2 , GTX660TI, HD7950, MSI GTX660 TI 2GB HDMI OC EDITION.

16. שום דבר של ASUS? סומך עליהם בעיניים עצומות אבל לא עשיתי מחקר ומוכן לשלם קצת יותר.

17. ובכל זאת, מה עדיף מבין הללו למעלה? בכל הנימים אני שומע דיונים בעד ונגד שכל פעם הX והY מתחלפים ואני מבולבל לגמרי.

18. ראיתי שיש מכירה קבוצתית שככל שהבנתי עוד לא יצאה לדרך. אם אני כבר מרכיב לבד עדיף להמר על זה שאני אקבל משם מספיק מוקדם? אשמח לשמוע עוד פרטים "מבפנים".

19. נניח ועכשיו קניתי כרטיס בודד ובהמשך (עוד שנתיים?) אקנה עוד אחד מדגם אחר (מן הסתם 2 של Nvidia או 2 של ATI אני לא עד כדי כך clueless) האם יש תאימות בין דגמים שונים בעלי ביצועים שונים או האם אופטימיזציה כזאת באמת תהיה בפיתוח ושווה להמר על זה?

OC, מארז, ספק כוח וקירור:

20. OC כדאי? כמה זה קל\קשה? אני לא פוחד להכנס לBIOS אבל עדיין צריך לעשות דברים באחריות. לא מתכוון לעשות OC סופר מטורף אבל חבל לא לנצל הזדמנות. מודה שלא עשיתי מחקר בכלל אבל בשביל זה יש כאן גם פורום של OC שאכנס אליו אחרי שיהיה לי מחשב ותשובות.

מאחר וOC קשור לאוורור אז:

21. איפה אפשר למצוא גדלים של מארזים? משום מה זה לא מופיע במפרטים.

יש לי קצת בעיית מקום בשולחן העבודה. הייתי רוצה מארז גדול ומאוורר אבל יתכן שאצטרך מארז קצת קטן יותר.

22. ראיתי מארזים לגיימרים ב700 שקל. WTF?! למה זה כ"כ יקר? אני צריך משהו כזה בכלל? ראיתי שמומלץ כאן בעיקר Fractal Design Define R4 - Black + Seasonic M12II-750 או אחד מאחיו הגדולים והקטנים. באמת שאין לי מושג על מה אני מסתכל פה.

בכל מקרה אני לא צריך משהו שנראה כמו חללית ועושה אורות צבעוניים וכל מיני דעווין.

23. אז מה מומלץ? באמת שמכל התמונות הכל נראה לי אותו הדבר. אני באמת לא מתמצא בסטנדרטים.

24. ואם כבר סטנדרטים אז מה זה micoATX, ATX וmidATX?

25. האם הגודל של המארז משפיע בכזאת צורה על הOC מבחינת האוורור?

26. ברור שלא צריך ספק כוח מצ'וקמק. יש המלצות? ראיתי בכל הנימים כאן שמציעים seasonic 500w איזה שבא לי. יש התנגדות?

27. האם צריך לקנות קירורים מיוחדים לזיכרון\כרטיס-מסך\מעבד\HDD? כבר השתכנעתי לקנות למעבד Scythe MUGEN 3 REV B כי אני רואה שזה חוזר כאן בכל נים. כמובן אם אני עושה OC. אם לא עושה בכל זאת צריך לקנות מאוורר מיוחד?

בהמשך לבעית המקום, אמרו לי פעם שקירור במים היום זה שקט, קטן, יעיל וזול (יחסית לפעם). אז:

28. איך זה עובד (באמת שאין לי מושג)?

29. מומלץ? ואם כן מה לקנות ומה אני צריך לדעת (צריך להחליף מים מדי פעם?)?

באמת שאין לי שום שמץ של מושג בקירור במים ולא ראיתי את זה מומלץ בנימים שחקרתי בימים האחרונים.

אלפסק:

30. מה הגודל (הפיסי) וכמה זה באמת כדאי? עד כמה כדאי להוציא על זה? (לצורך העיניין בואו נגיד שזה מחוץ לתקציב של ה8000)

אני מודע לכך שאם תהיה הפסקת חשמל אני לא אתחיל לשחק בחושך חצי שעה אלא אנצל את הזמן כדי לסגור את המחשב בצורה מסודרת, לא צריך מפלצת ב3000 שקל.

כמו שכתבתי, יש ברשותי גם חלונות 7 וגם 8.

31. רציתי לדעת אם יש בכלל טעם לא לקנות מעבד 64-ביט (יש דבר כזה בכלל היום?)?

32. והאם יש בעיות של תוכנות 32 שרצות במערות 64 (במיוחד של חלונות 8 ) והאם אפשר להתקין side-by-side מערכת 32 ו64? לדוגמא אם יעלה צורך קיצוני להתקין חלונות 8 64 לצד חלונות 7 32. אני לא מתכנן עכשיו לעשות דברים כאלו אבל שוב, זה עיניין של צרכים (אימולטורים, steam, מהירות קימפול בפיתוח). ואם אפשר הם יכולים לשבת באותה מחיצה (על הSSD) ואם כן זה רצוי?

מתנצל על המגה-אולטרה-חפירה ותודה מראש לכל מי שיעזור ואני מקווה שהשאלות ששאלתי יעזרו גם לאחרים.

פורסם

מה זה מגה אולטה חפירה.. :o

שמע אל תיעלב, אני רואה שעבדת קשה בכתיבת כל המגילה הזו ואם יש מישהו שמתחשק לו לענות על אלפי השאלות הללו כל הכבוד לו.

אבל זהו פורום שנותן המלצות למערכת בהתאם לדרישות ולתקציב. על ידי אנשים שרוצים לעזור ללא תמורה ואינטרס בשביל שתוציא את

כספך בחכמה ובשביל שלא יעבדו עליך. אך זה לא פורום שבוא עושים דוקטורט למחשבים.

מילא לשאול שאלות קצרות שנוגעות למפרט שאתה מקבל, אבל אתה לא מבקש מפרט, אתה מבקש פה ידע, וזה דבר שתוכל לקבל

בעזרת גוגל ושעות של שיטוט וגלישה באתרי חומרה כמו זה ואחרים. ולא על ידי ריכוז כל השאלות שבראשך במקום אחד. ואני גם בטוח

שגם במענה על כל השאלות הללו, יצוצו עוד עשרות שאלות חדשות.

לכן לדעתי יש באפשרותך שתי אופציות, האחת להתבסס על מפרט בהמלצת מביני עניין בפורום ו"ללכת על עיוור", השנייה היא להתחיל ללמוד

ולצבור את כל הידע של למה\כמה\איך וכ' הנחוץ לבניית מפרט בשיטוט וקריאה בפורומים השונים, וכך לבנות מפרט לבד.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

טוב, עדיין שמתי שם בקשה למפרט לפי הפורמט (מינוס הקופי-פסטה של הפורמט). יש רעיונות בהתאם לתקציב, צרכים ומגבלות שלי?

אני עדיין אשמח לתשובות לפחות לחלק מהשאלות (וגם לא צריך ברמת דוקטוראט בהנדסת מחשבים בטכניון). או לפחות אם יש מקום שמרכז כל מיני בנצ'מרקים שנוהגים להשתמש בו כאן גם יעזור לי.

פורסם

אמליץ לך לקרוא את המדריך להרכבת מפרט מחשב שרק היום עדכנתי אותו, שנמצא כאן בסטיקי.

חלק ניכר מהתשובות לשאלות ששאלת נמצא שם ובדיוק לאנשים כמוך המדריך הזה מיועד. אני לא מרכיב לך מפרט ישר כי אתה גם רוצה להרכיב פיזית את המחשב בעצמך ומומלץ שתדע מה שאתה קונה וכי עושה רושם שאתה כן יודע מה היעוד של המחשב, אבל לא סגור על כל העניינים מסביב.

לאחר שתעבור על המדריך, חזור לפה ותוריד את השאלות שכבר קיבלת תשובה עליהן. על השאלות שעליהן לא קיבלת תשובה, אין לי בעיה לענות לך בהמשך.

דבר נוסף- אין סיבה לפתוח דיונים בפורומים ייעודיים אחרים- אתה סתם תשגע את האנשים שעוזרים לך ותהיה מבולבל בעצמך. תרכז הכל פה.

פורסם
  • מחבר

אמליץ לך לקרוא את המדריך להרכבת מפרט מחשב שרק היום עדכנתי אותו, שנמצא כאן בסטיקי.

חלק ניכר מהתשובות לשאלות ששאלת נמצא שם ובדיוק לאנשים כמוך המדריך הזה מיועד. אני לא מרכיב לך מפרט ישר כי אתה גם רוצה להרכיב פיזית את המחשב בעצמך ומומלץ שתדע מה שאתה קונה וכי עושה רושם שאתה כן יודע מה היעוד של המחשב, אבל לא סגור על כל העניינים מסביב.

לאחר שתעבור על המדריך, חזור לפה ותוריד את השאלות שכבר קיבלת תשובה עליהן. על השאלות שעליהן לא קיבלת תשובה, אין לי בעיה לענות לך בהמשך.

דבר נוסף- אין סיבה לפתוח דיונים בפורומים ייעודיים אחרים- אתה סתם תשגע את האנשים שעוזרים לך ותהיה מבולבל בעצמך. תרכז הכל פה.

אוקיי אז תודה וסליחה ואלך לעשות בסטיקי את המחקר לפני שאמשיך.

פורסם

בא לי לענות לך קצת.. :P

ועכשיו לשאלות:

זיכרון :

1. עבור משחקים ופיתוח משחקים, האם 16GB זיכרון זה "יותר מדי"? ראיתי מחירים של סטיקים של 16 והמצב לא גרוע כמו שהוא היה פעם ולדעתי שווה השקעה של 1x16 או 2x8 ב1600MHZ נראה לי משתלם ביותר.

זה מיותר. לא תמצא לזה שימוש כל כך, אבל אם אתה כבר בונה "מגה מחשב" אין סיבה שלא תשים לצרכים עתידיים ולשימושים מאוד מוגזמים.

--

2. קירור לזיכרון נראה לי מיותר, האם אני צודק? גם ככה לא נראה לי שתהיה תועלת רבה (תקנו אותי אם אני טועה) בלעשות OC לזיכרון שגם ככה רץ ב1600. ואם כן אז לעלות את המהירות בדרגה אחת, לא צריך להגיע ל4800 או מה שלא יהיה הגבול העליון.

בתאכלס זה אכן מיותר.

--

3. ראיתי כאן נים איפשהו שהמליצו בו על תוכנה שהופכת את הזיכרון לHDD ושכל פעם צריך לטעון img בשביל זה ולא צריך להסביר לי כמה זה מהיר, את זה אני יודע, אבל רציתי לדעת אם מישהו פה באמת משתמש בזה ביום יום ועד כמה זה טרחה להשתמש בדבר הזה. זה נשמע די מגניב.

לא הבנתי על מה אתה מדבר..

--

4. אני לא מתכוון לקנות לוח-אם עם רק 2 חריצי זיכרון כדי שאוכל להרחיב בעתיד אבל האם באמת יהיה טעם להרחיב מעבר ל16GB (אני יודע שההיסטוריה חוזרת על עצמה אבל הארכיטקטורות של היום זה לא בר-השוואה ללפני 10 שנים).

הערות : אני נעול על 1600 כי מניסיון עבר לעבור מזיכרון במהירות 100 ל133 היה כזה שיפור, אני מאמין שהעוד 20% מול 1333 בכל זאת שווה את ההשקעה.

ברור שנגיע למצב בו נצטרך 32GB, השאלה היא מתי ואם לא תחליף כבר לוח עד אז..

16 זה דיי והותר לשנים הקרובות, לא?

--

דיסק קשיח:

5. ראיתי שרוב המפרטים פה ממליצים דווקא על 1TB. יש סיבה לכך? למה לא 3TB? חוץ מbaracuda של WD שאני קצת לא סומך עליהם, יש מומלצים אחרים?

מה בדיוק יש לך לעשות עם 3TB? אתה צריך כל כך הרבה נפח - תקנה.

לא צריך - לא חבל על הכסף? זה הרי לא תוספת לביצועים ותמיד אפשר להוסיף עוד כונן.

--

6. האם אני צריך SSD ואם כן איך זה בידיוק עוזר למחשב שלי? (באמת שאני לא יודע)

תחשוב על SSD ככונן קשיח מאוד מאוד מהיר.

--

7.איזה גודל רצוי שבאמת מצדיק את העלות?

תלוי כמה אתה צריך..

--

8.האם הSSD שמיוצרים ע"י אינטל מומלצים?

כן, אבל הם מעט יקרים יותר מאחרים שמומלצים.

--

מעבד:

9. האם באמת i7 מול i5 3570k (אם אני זוכר נכון) לא שווה את ההשקעה? אפילו בשביל פיתוח בשביל עוד 2MB של זיכרון מטמון? (CS5 בשימוש הרבה יותר נדיר מהאחרים ואני לא צריך מערכת במיוחד בשביל זה) רק הk גמיש לOC? לא עדיף פשוט את ה3550? לא עדיף משהו קצת יותר חסכוני בחשמל?

בi7 יש עוד דברים כמו למשל Hyper Threading, שמאוד עוזר בכל מיני תוכנות. תקרא על זה קצת בגוגל.

--

10. אם אני גם ככה קונה כרטיס מסך בשביל מה צריך את הכרטיס on-board הכי חזק של אינטל? הם יכולים לעבוד ביחד?

כרטיסים היו הם כבר לא On-board, אלא מובנים במעבדים. הם לא עובדים יחד.

--

לוח אם:

11. יש סיבה לקחת לוח אם עם chip-set של H77 במקום Z77? נראים לי פחות או יותר אותו הדבר. אם ההבדל במחיר לא כזה משמעותי אז נראה לי שכדאי לקחת Z77 בראש שקט.

תקרא פה על ההבדלים -

http://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1155

דברים שמתייחסים אליהם בעיקר זה יכולות OC גבוהות יותר ל Z77.

--

12. ראיתי שכל לוחות האם במפרטים שהוצאו היו של Gigabyte או MSI? יש לכך סיבה מסויימת?

כי אני באופן אישי מאוד אוהב את הלוחות של ASUS ולא כ"כ אוהב (מניסיון עבר) עם 2 הלוחות הנ"ל.

כנראה הכי משתלמים או קיימים במלאי בחנויות המומלצות..

--

13. אז יש משהו של ASUS שמומלץ? למען השקט הנפשי אני מוכן לשלם עוד כמה שקלים יותר על ASUS במקום המקבילה של Gigabyte.

כרטיס קול:

14. חיפשתי כרטיסי קול וכולם מותאמים לwinXP וvista (כלומר לא נראים חדשים במיוחד אבל לא בדקתי באתרי היצרנים). יש בכלל טעם לקנות כרטיס קול או שאפשר להסתפק במה שיש בלוח אם? יש לי מערכת 5.1 של קריאטיב ויש מצב שאקנה אחת חדשה בעתיד הקרוב.

התאמה לויסטה אומרת גם התאמה ל7 ול8 אם אני לא טועה. בכל מקרה, לבדוק באתר היצרן הכי טוב תמיד..

--

כרטיס מסך:

15. האם 2 באמת עדיפים על 1? בכל מקרה לא יחוברו כמה צגים למחשב אז לא צריך להתחשב בזה בתור פקטור (אם זה בכלל פקטור, אני לא באמת יודע).

כמו שכתבתי לעיל אני רוצה לשחק בultra וראיתי כמעט בכל הנימים פה את השמות הללו : Gigabyte GTX670 2GB windforce 2 , GTX660TI, HD7950, MSI GTX660 TI 2GB HDMI OC EDITION.

תלוי איזה, מה הצרכים וכו' וכו'..

--

16. שום דבר של ASUS? סומך עליהם בעיניים עצומות אבל לא עשיתי מחקר ומוכן לשלם קצת יותר.

יש גם שלהם, כנראה שפחות משתלמים..

--

17. ובכל זאת, מה עדיף מבין הללו למעלה? בכל הנימים אני שומע דיונים בעד ונגד שכל פעם הX והY מתחלפים ואני מבולבל לגמרי.

תלוי בצרכים וכו' וכו'

--

18. ראיתי שיש מכירה קבוצתית שככל שהבנתי עוד לא יצאה לדרך. אם אני כבר מרכיב לבד עדיף להמר על זה שאני אקבל משם מספיק מוקדם? אשמח לשמוע עוד פרטים "מבפנים".

לא הבנתי..?

--

19. נניח ועכשיו קניתי כרטיס בודד ובהמשך (עוד שנתיים?) אקנה עוד אחד מדגם אחר (מן הסתם 2 של NVIDIA או 2 של ATI אני לא עד כדי כך clueless) האם יש תאימות בין דגמים שונים בעלי ביצועים שונים או האם אופטימיזציה כזאת באמת תהיה בפיתוח ושווה להמר על זה?

SLI ו CF זה רק לכרטיסים בעלי ליבה זהה. כרטיסים מדורות מתקדמים יותר יכילו ליבות חדשות יותר ולא יתאימו למערך כרטיסים.

---

OC, מארז, ספק כוח וקירור:

20. OC כדאי? כמה זה קל\קשה? אני לא פוחד להכנס לBIOS אבל עדיין צריך לעשות דברים באחריות. לא מתכוון לעשות OC סופר מטורף אבל חבל לא לנצל הזדמנות. מודה שלא עשיתי מחקר בכלל אבל בשביל זה יש כאן גם פורום של OC שאכנס אליו אחרי שיהיה לי מחשב ותשובות.

מאוד פשוט בתאכלס.. דורש סבלנות וקצת לקרוא מידע ולהכיר את הנושא.

--

מאחר וOC קשור לאוורור אז:

21. איפה אפשר למצוא גדלים של מארזים? משום מה זה לא מופיע במפרטים.

הגדלים מחולקים לקטגוריות - Full Tower, Mid Tower.. גדלים מדוייקים תמצא באתר היצרן.

יש לי קצת בעיית מקום בשולחן העבודה. הייתי רוצה מארז גדול ומאוורר אבל יתכן שאצטרך מארז קצת קטן יותר.

--

22. ראיתי מארזים לגיימרים ב700 שקל. WTF?! למה זה כ"כ יקר? אני צריך משהו כזה בכלל? ראיתי שמומלץ כאן בעיקר Fractal Design Define R4 - Black + Seasonic M12II-750 או אחד מאחיו הגדולים והקטנים. באמת שאין לי מושג על מה אני מסתכל פה.

בכל מקרה אני לא צריך משהו שנראה כמו חללית ועושה אורות צבעוניים וכל מיני דעווין.

הם בעלי כל מיני פיצ'רים שאולי אתה בכלל לא צריך.

--

23. אז מה מומלץ? באמת שמכל התמונות הכל נראה לי אותו הדבר. אני באמת לא מתמצא בסטנדרטים.

תלוי בצרכים וכו' וכו'..

--

24. ואם כבר סטנדרטים אז מה זה micoATX, ATX וmidATX?

גודל של לוח אם.

--

25. האם הגודל של המארז משפיע בכזאת צורה על הOC מבחינת האוורור?

לא באופן ישיר כמובן..

--

26. ברור שלא צריך ספק כוח מצ'וקמק. יש המלצות? ראיתי בכל הנימים כאן שמציעים Seasonic 500w איזה שבא לי. יש התנגדות?

בעיקר תלוי בצריכת כרטיס המסך שלך. הוא מבזבז החשמל העיקרי בימינו.

כמו כן יש ספקים מודולרים (כבלים מתנתקים), שקטים יותר/פחות, חסכוניים יותר וכו'..

--

27. האם צריך לקנות קירורים מיוחדים לזיכרון\כרטיס-מסך\מעבד\HDD? כבר השתכנעתי לקנות למעבד Scythe MUGEN 3 REV B כי אני רואה שזה חוזר כאן בכל נים. כמובן אם אני עושה OC. אם לא עושה בכל זאת צריך לקנות מאוורר מיוחד?

תלוי בOC ובטמפרטורות..

--

בהמשך לבעית המקום, אמרו לי פעם שקירור במים היום זה שקט, קטן, יעיל וזול (יחסית לפעם). אז:

28. איך זה עובד (באמת שאין לי מושג)?

תחפש קצת בגוגל, יש הרבה הסברים.

בעקרון זה מים שמתקררים ברדיאטור > מקררים את המעבד וככה שוב ושוב בלופ.

--

29. מומלץ? ואם כן מה לקנות ומה אני צריך לדעת (צריך להחליף מים מדי פעם?)?

באמת שאין לי שום שמץ של מושג בקירור במים ולא ראיתי את זה מומלץ בנימים שחקרתי בימים האחרונים.

תחפש קצת בגוגל, יש הרבה הסברים. אפילו בפורום יש מלא מידע על זה.

--

אלפסק:

30. מה הגודל (הפיסי) וכמה זה באמת כדאי? עד כמה כדאי להוציא על זה? (לצורך העיניין בואו נגיד שזה מחוץ לתקציב של ה8000)

אני מודע לכך שאם תהיה הפסקת חשמל אני לא אתחיל לשחק בחושך חצי שעה אלא אנצל את הזמן כדי לסגור את המחשב בצורה מסודרת, לא צריך מפלצת ב3000 שקל.

לא מבין באלפסקים, אבל גוגל יודע הכל ;)

--

כמו שכתבתי, יש ברשותי גם חלונות 7 וגם 8.

31. רציתי לדעת אם יש בכלל טעם לא לקנות מעבד 64-ביט (יש דבר כזה בכלל היום?)?

לא חושב שיש מעבדים שהם לא 64ביט בימינו..

מה שכן אנשים נוטים להתקין מערכת 64 ביט בגלל ש32ביט קוראת עד 3.25GB RAM בלבד.

--

32. והאם יש בעיות של תוכנות 32 שרצות במערות 64 (במיוחד של חלונות 8 ) והאם אפשר להתקין side-by-side מערכת 32 ו64? לדוגמא אם יעלה צורך קיצוני להתקין חלונות 8 64 לצד חלונות 7 32. אני לא מתכנן עכשיו לעשות דברים כאלו אבל שוב, זה עיניין של צרכים (אימולטורים, steam, מהירות קימפול בפיתוח). ואם אפשר הם יכולים לשבת באותה מחיצה (על הSSD) ואם כן זה רצוי?

לא יודע להגיד לך בוודאות, בעקרון יש תאימות טובה בימינו לעומת פעם.

--

אם שכחתי או לא הסברתי משהו אתה יכול לפנות אלי בה"פ, אני נהנה לעזור (לומד מזה על הדרך..)

:)

כמובן שאם טעיתי במשהו תתקנו אותי!

פורסם

קבל ח"ח על ההשקעה הגדולה בתשובות :):xyxthumbs::yelclap: (אני לא השואל, אלא קורא מזדמן :-))

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה, ToMeRv32 :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים