עבור לתוכן

שיפור במשחקים עם מפרט מיושן ע"י שדרוג זכרונות ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אם יש לי מפרט מיושן יחסית (לוח אם G45, מעבד E8500 וכרטיס מסך GTX470, זכרונות 4G 800H[שתי סטיקים של 2G]), ולכן אני חווה ביצועים חלשים במשחקים, האם שדרוג הזכרונות יעזור לי בשיפור הביצועים?

עד כמה שאני יודע GTX470 הוא כרטיס לא יותר מסביר, שגם ממנו אני לא נהנה מספיק כיוון שיש לי מעבד ממש מיושן שגורם לי לצוואר בקבוק. העניין הוא שגם לוח האם יחסית מיושן, ובכל מקרה שדרוג אחד או יותר משלושת אלו זוהי כבר דרישת תקציב מוגזמת (גם כך הכרטיס מסך זה שדרוג שהרגע ביצעתי). מה שלא מוגזם מבחינה תקציבית זה להחליף את שתי הסטיקים שלי ל-2 סטיקים של 4G כל אחד, במהירות 1333 הרץ (המקסימלי שהלוח אם שלי מסוגל להריץ לפי האתר הרשמי של אינטל).

השאלה היא האם השדרוג שווה את ה-300~ ש"ח, האם אכן ארגיש שיפור כלשהו במשחקים (אולי זה בכלל לא קשור וזה רק המעבד והכרטיס מסך).

ועוד שאלה בכללי, האם בכלל אני יכול להכניס 2 סטיקים שכאלה ללוח אם שלי. (לפי האתר של אינטל לא רשום האם הוא תומך סטיק בודד של 4G, וכמו כן מצד אחד רשום שהוא תומך ב-1333 הרץ, אך מצד שני זו הרשימה הוא נותן: DDR3-1066 / DDR3-800 / DDR2-800 / DDR2-667.

http://ark.intel.com/products/35132/Intel-82G45-Graphics-and-Memory-Controller-Hub

פורסם

מה הדגם של הלוח אם שלך נראה עם איזה סוג של זיכרונות הוא עובד.כמעט בטוח ש-DDR2 .היא אפשר להכניס זיכרונות DDR3 בחריצים של DDR2

עם איזה מסך אתה עובד ומה הרזולוציה ?

בכללי המפרט מחשב שלך צריך להצליח להריץ את רוב המשחקים ברמה טובה.

פורסם
  • מחבר

נתתי קישור לדגם של הלוח אם שלי. והמפרט שלי ממש לא מספיק טוב בשביל להריץ את רוב המשחקים ברמה טובה.

פורסם

נתת קישור לציפסט שלך G45

תתקין תוכנת CPUZ יראה לך את הדגם של הלוח אם.

מה לגבי שאלת המסך ?

פורסם
  • מחבר

ותמיד חשבתי שהצ'יפסט זה הדגם של הלוח אם.. בכל מקרה, המודל לפי התכנה שאמרת: DG45ID.

מסך 24', FHD.

פורסם
  • מחבר

יש תשובה?

פורסם

לפי המפרט הלוח שלך תומך רק בזכרונות DDR2. בכל מקרה התועלת בתוספת זיכרון מוטלת בספק, כי כפי שכבר אמרת המעבד הוא זה שמגביל אותך.

פורסם
  • מחבר

יש לי זכרונות יחסית מיושנים, עם מהירות 800 הרץ בלבד. נכון שהבעיה העיקרית היא המעבד, אבל האם שדרוג ל-4/8 ג'יגה זכרון עם מהירות 1333 הרץ לא צפוי להציג לי שיפור בביצועים?

לגבי התאימות בלוח אם, אני קצת מבולבל. מה ההבדל בין הצ'יפסט ללוח האם? ולמה אין לי תמיכה בלוח האם ב-DDR3 אם לכאורה לפי הצ'יפסט שנתתי פה קישור יש כזו תאימות?

תודה.

פורסם

בלוח האם יש חריצים שמתאימים פיזית לסוג מסויים של זכרונות. אם תנסה לדחוף DDR3 לחריץ של DDR2, הוא פשוט לא ייכנס, בלי קשר אם הצ'יפסט תומך או לא.

אתה לא יכול לשדרג לזכרונות 1333 כי אלה אין כאלה DDR2, רק DDR3. מבחינת כמות הזיכרון, אמרת שכרגע יש לך 4GB, מה שאמור להספיק בהחלט לרוב המוחלט של המשחקים, אז לא הייתי בונה על תוספת ביצועים מההוספה.

פורסם
  • מחבר

כדי להבין - מה זה הצ'יפסט? תמיד חשבתי שזה הלוח אם..

פורסם

זה הלוח אם שלך:

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/dg45id/sb/CS-031937.htm?wapkw=intel+desktop+board+dg45id

בדור של הלוחות שלך היו 2 ציפסטים או גשרים

בציור מסומן בתור

AA -גשר צפוני G45

Y-גשר דרומי ICH10R

הלוח שלך תומך בזיכרונות DDR2

יצאו לוחות עם ציפסט כמו שלך עם DDR3...לא שלך.

שידרוג זיכרונות ל-8G לא יוסיף כלום למחשב שלך.ה-4G שלך מספיקים לכל משימה.

מכוון שאתה עובד ברזולוציה של 1920/1080 .לא המעבד שלך ולא הכרטיס מסך שלך מספיקים.

פורסם
  • מחבר

באמר.

הבנתי. תודה.

פורסם

תקשיב אישית יש לי מעבד E8500 וזיכרון שסך הכל יש לי 4 ג'יגה ראם 800 מגה הרץ וכרטיס מסך 880GT.

המחשב שלי רץ תקופה ארוכה בצורה לא משהו ואחרי שיחה עם כמה חברים עשיתי אובר קולוקינג קטן מ3GHZ ל3.2GHZ.

אם תחליט לעשות את זה חשוב שבכפולות יהיה 400*8 ולא כמו שהמעבד עובד היום 333*9 זה יאזן את זמני השעון (מול הראם) ויתן בוסט חזק למחשב שלך מניסיון, אישית עשיתי את זה בגלל מסכים כחולים שהיו לי.

שעשיתי בדיקות של 3DMARK המחשב שלי עלה מציון של 8000 בערך ל12000 רק מאובר קולקינג הזה...

פורסם
  • מחבר

אשמח להסברים איך בדיוק עושים את זה, ועד כמה זה בכלל בריא למחשב.

תודה.

פורסם

עקרונית אתה צריך לעשות את זה דרך הביוס, לרוב הלוחות יש אפשרות כזאת.

בעיקרון אתה צריך לפתוח את הביוס (אצלי זה ללחוץ F1 ) וזה נותן לך עוד אופציות ואז אתה משחק עם מהירות השעון, אם המחשב או עושה רעש מוזר (צפצוף ארוך לדוגמא) צריך לעשות שליטה ידנית על החשמל שהמעבד מקבל.

זה תהליך מאוד פשוט שמי שיודע עושה את זה ב2 דקות אבל צריך אחרי זה לבדוק את המחשב שהוא לא מתחמם יותר מידי (יש תוכנה שמשתמשת במעבד קובע ובודקת את טמפרטורה שלו) וצריך לעשות בדיקה למשך שעה ולראות שהוא לא עובר חום של 60-65 במאמץ.

אם יש לך חבר שעשה את זה ממליץ לך לתת לו את זה.

בכל מקרה אני לא הכי בטוח איך להסביר לך את הפרטים אז כדי לך לפתוח דיון על זה (לתת מפרט מלא כולל דגם ספציפי של הלוח אם שלך, אמור להיות כתוב עליו איפשהו) ולשאול אנשים שמבינים יותר אבל אני יכול להגיד לך שזה נתן למחשב שלי חיים חדשים :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים