עבור לתוכן

המחשב מבצע reboot ללא הפסקה

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב בן שלוש שנים

לאחרונה החל לבצע reboot כאשר הוא נמצא בחלונות בלי להגיע למסך כחול למרות שהגדרתי

אותו להגיע למסך כחול כאשר יש נפילה

החלק המוזר הוא כאשר אני מגדיר את המעבד בביוס לפחות מהמהירות הרגילה שלו הוא עובד ללא reboot

בעיה נוספת/קשורה- בהדלקה -כל המנורות נדלקות אך למחשב לוקח כ-5 דקות להשמיע את הביפ של לוח האם לעלות לחלונות

במעבדה פרקו אותו והרכיבו מחדש ניקו אבק - כלום -הוא בשלו. גם אין סימנים של התחממות.

למישהו יש רעיון מה השתבש פה או איך לבדוק מה גורם לבעיה -לפני שאני נאלץ לשלוח יד לכיס להחליף אותו לגמרי?

המחשב הוא- לוח אם vh6 abit + מעבד 733 פנטיום .מערכת הפעלה xp home .

cdr/w plextor

dvd rom

שני קשיחים -10 ג'יגה+60 ג'יגה

כרטיס מסך -elza geforce 256

פורסם

לוח אם, או מעבד, או משהו בקשר בינהם, עם סיכוי גם לספק כוח: אם אתה אומר שזה קורה רק כשאתה מריץ את המעבד במהירות הרגילה שלו ולא קורה במהירות נמוכה יותר, אני חושב שאחד מהרכיבים האלה פשוט לא יכול להתמודד יותר עם העומס, בגלל בלאי. כשהמעבד עובד במהירות גבוהה יותר, גם לוח האם מתפקד מהר יותר. ייתכן שאחד מהם מתחמם יותר מידי. יכול להיות גם שהספק כבר לא מה שהיה פעם, ולא יכול לספק את הדרישה של המעבד (במהירות המוצהרת שלו). זה שלוקח לו הרבה זמן לבצע POST גם מראה על בעיות בכיוון של לוח האם או המעבד (ולא הספק).

אתה בטוח שאין סימני התחממות (גם בלוח אם וגם במעבד)? מה תדירות הבוטים? זה תלוי בעומס שאתה מפעיל על המערכת (למשל רק במשחקים כבדים)?

בכל מקרה, אני מאמין גם שלא ישתלם לך לנסות לתקן...

פורסם

אם הגדרת לו שכן יפעיל מסך כחול במקרה כזה והוא עושה לך reboot,אז ממש נראה לי שזה ספק הכח שלך,הוא עושה reboot או נכבה לגמרי?

אבל כמו שקודמי אמר יכולות להיות עוד הרבה סיבות.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובות המהירות

לא נראה שיש התחממות בביוס הטמפרטורה היא בסביבות 29 מעלות.

הוא מבצע reboot (אך לא נכבה לגמרי) דקה לאחר מעלה את החלונות ,בלי שעובדים עליו בכלל ,ויכול להמשיך כך ללא סוף .

דווקא כשאני עובד עליו ( אינטרנט או שירים וורד -זה מה שאני מעסיק אותו ) הוא נוטה להחזיק מעמד יותר .

דבר נוסף-כשאני משאיר אותו ב-bios הוא לא נכבה.

אני מנסה לבדוק התחממות עם תוכנת motherboard monitor אחרי שאלמד לעבוד עליה -למרות שלא נראה לי שיש התחממות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים