עבור לתוכן

מצלמה לטיול 9 חודשים לדרום אמריקה

Featured Replies

פורסם

אהלן!

ברצוני לרכוש מצלמה לטיול של אחרי צבא לדרא"מ.

מבחינת תקציב - סביבות ה-1000 עד 1500 (אם מדובר על מצלמה עם סוללה יעודית אז המחיר צריך לכלול סוללה ספייר).

יש אפשרות לחריגה (אם זה באמת שווה את זה).

הדרישות - זום אופטי טוב, איכות תמונה.

ושאלה - GPS? האם באמת יש בזה צורך? אך זה מתבטא בתמונה?

חשבתי בכיוון של Canon sx260HS.

פורסם

הייתי דווקא הולך על ה TZ30..

העדשה שלה קצת יותר רחבה, בזום היא מוציאה תמונות טובות, הסוללה שלה מחזיקה ליותר זמן, היא גם טיפה יותר קטנה ושוקלת טיפה פחות (לא משמעותי)

גם הוידאו שלה יותר טוב לפי מה שקראתי.

בכל שאר הפרמטרים היא די דומה לקאנון שהצעת.

GPS לדעתי זה סתם גימיק נחמד.. זה גומר את הסוללה, עד שהGPS ננעל על האות לוקח קצת זמן (אלא אם אתה משאיר אותו פתוח כל הזמן, ואז נגמרת הסוללה מהר)

אחר כך בבית אתה יכול לראות את המיקום של התמונה בכל מיני תוכנות לעריכת תמונות, כמו לייטרום למשל.

בכל סמארטפון היום יש את האופציה הזאת לשמור את המיקום של התמונה.

אני נסעתי לדרום אמריקה עם S100, מבחינת איכות תמונה אין לי תלונות בכלל.. החסרון שלה הוא שהיו הרבה מקרים שרציתי זום, ולא היה. פה יש לך קצת יותר טווח :) קניתי לה עוד 2 סוללות, בתחילת הטיול אחת נאבדה לי אבל הסתדרתי טוב מאד עם 2 סוללות.

פורסם

SX260HS קניתי להורים בקיץ

• מהירות פוקוס טובה
  • מרווח בין צילומים סביר+
  • איכות תמונה בזום גבוה סביר
  • חשיפה וצבעים מצויינים ללא צורך עיבוד (פלט מקורי)
  • ארגומוניה טובה למעט מיקום הפלאש (היכן שמונחת אצבע שמאל)
  • GPS לטיולים זה מצויין, יש יכולת להציג בגוגל מאפס את מיקום התמונות בעולם, FIX קצת איטי (תמונות ראשונות לאחר הדלקה לא יקבלו איכון)
  • עד ISO 800 גרעיניות לא מורגשת.

ממליץ לך לבדוק גם את S100 של קנון - חיישן גדול יותר וטבעת שליטה סביב העדשה. רק הזום קצר.

פורסם
  • מחבר

ראיתי בביקורות שיש ל-TZ30 בעיות עם צבעים ובמיוחד עם זמן סוללה (נמוך במיוחד).

ההבדל במחיר בינה לבין ה-sx260 לא משמעותי, אבל אני רואה שהקנון מקבלת ביקורות יותר טובות.

אילו מצלמות טובות יש במחיר הזה ללא GPS?

פורסם

הביקורות די צמודות בין שתי המצלמות, בכל מקרה אם יש לך התלבטות תלך לחנות ותשחק עם שתיהן, תנסה לצלם, תראה אם הגודל מתאים, איזה ממשק יותר נח לך.. כל זה גם שיקול.

ובקשר לזמן סוללה, לשתיהן זמן סוללה נמוך, ומהנתונים הייבשים לפנסוניק יש זמן סוללה ארוך יותר, ומהביקורת שקראתי כאן

http://www.htphoto.co.il/p-1.article04006

הכמות תמונות שהוא הצליח לצלם הייתה גדולה יותר מהנתונים.

פורסם
  • מחבר

מבחינת ממשק - פחות מפריע לי, אני מתרגל מהר.

בביקורת שהוספת פה כתוב שה-TZ30 עדיפה על ה-sx260 רק בגלל המחיר (שכרגע דווקא הקנון זולה יותר בכ-100 ש"ח).

אני אשאל שוב את השאלה החשובה באמת - האם באמת יש משמעות לפונקציית ה-GPS? האם באמת צריך את זה? או שזה סתם גימיק?

אני בטוח שב-1000-1500 שקל יש מצלמות יותר טובות מאלה אם מורידים את פונקציית ה-GPS.

פורסם

לדעתי זה גימיק, אם אתה לא רואה אותך צריך את זה, אז אתה לא צריך את זה.

חשוב לך לתעד את המקומות בדיוק שאתה נמצא בהם?

אני לא קניתי את ה s100 בגלל ה GPS, וגם אני לא חושב שמי שקונה את ה SX260 או ה TZ30 קונה בגלל ה GPS, אלא בגלל כל השאר..

הGPS זה גימיק שאולי באמת מייקר את המצלמה, אבל אתה מחפש יחס מחיר - תועלת, או שאתה פשוט מחפש מצלמה טובה בתקציב הזה?

כי אלו המצלמות המומלצות בתקציב הזה.. כמובן שיש לך את ה S100 שמבחינת איכות תמונה אמורה לתת תמונות יותר טובות (החישן יותר גדול) אבל אין לך את הזום.

פורסם
  • מחבר

אני מחפש מצלמה עם זום טוב (X5 לא מספיק לי) ואיכות תמונה טובה (לא לפוסטרים, אלא לרמת הפיתוח תמונות או שליחה במחשב).

אם יש מצלמה כזאת שאפשר לקנות באזור ה-800-900 אז היא עדיפה לי על מצלמה כזאת עם GPS שתעלה 1100-1300.

עריכה:

ראיתי בוואלהשופס הצעת מחיר לא רעה על ה-sx260hs כולל 3 שנים אחריות של קראט ב-1100 (כולל איזה נרתיק וכרטיס זיכרון).

http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1RDPowerShotSX260HS&cfm=7E05AFD1

האם זה כדאי? (בכל החנויות באינטרנט יש רק אחריות של שנה של החנות ולא של היבואן הרשמי. אלה שמוכרים עם של קראט לוקחים בערך 1500-1600 שקל).

ודבר נוסף: נאמר לי שאולי שווה לי להגיע לקצה העליון של התקציב בשביל לקנות FUJI Finepix HS30 / HS33 EXR שעולה כ-1550 שקל. האם היא שווה את זה? (לפי הביקורות - כן. אך האם זאת מצלמה פשוטה מספיק?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים