עבור לתוכן

רמקולים 5.1 למחשב (או שלא?) + התייעצות על X23

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה להחליף את מערכת הרמקולים הנוכחית שלי שהיא כבר בת 12 שנה.

התקציב שלי הוא 1000 ש"ח (אבל הוא גמיש אם מדובר בתוספת תשלום סבירה תמורת קפיצה גדולה באיכות).

השימושים שלי - בעיקר צפיה בסרטי בלו ריי מקוריים (כן, על דיסקים) וגם בסרטי DVD. אני לא צופה בסלון אלא בחדר ייעודי שהוא די קטן - בערך 3.5 מטר אורך על 2.5 מטר רוחב. גם מרחק הצפיה שלי נמוך - בערך 1.8 מטר. הטלוויזייה מסוג LED תלת מימד מחוברת למחשב שנמצא ממש לידה בכבל HDMI ואת הסרטים אני מנגן בכונן בלו ריי במחשב. מערכת הרמקולים הנוכחית מחוברת גם היא למחשב והסאונד יוצא מהכרטיס קול שבלוח האם, יש שם חיבור רגיל של 3 בננות - תכלת, ירוק וורוד (מפרט המחשב המלא מעודכן בפרופיל שלי).

למרות החדר הקטן, חשוב לי סאונד היקפי והפרדה של 5 ערוצים כשאת השדרוג הנוכחי אני רוצה לעשות בעיקר בסאב כדי לקבל באסים נמוכים ומודגשים יותר שעושים את ההבדל בצפיה בסרטים (כאלה שמרעידים קצת את החלונות בבית). בחדר כזה קטן ברור לי שיהיה מדובר ברמקולים לווייניים, ואני צריך כאלה שאפשר לתלות על הקיר.

עד כאן הנתונים, ועכשיו לאפשרויות. קראתי קצת בפורום והתבייתתי על הרמקולים X23 של microlab. הבנתי שהם מוציאים סאונד איכותי יחסית ונותנים תמורה הולמת למחיר.

- האם לפי התיאור שלי על המערכת והשימושים שלי נראה לכם שהם מתאימים לי?

- האם הרמקולים הקדמיים והאחוריים ניתנים לתליה על הקיר?

- ראיתי שהחיבור למגבר נעשה בשתי יציאות של RCA - ימין ושמאל. האם חיבור זה מתאים לחיבורים שיש אצלי על לוח האם? האם זה נחשב חיבור איכותי? (משום מה חשבתי שעברו כבר לחיבור דיגיטלי)

- האם יש אפשרות לחבר את המערכת בו זמנית למחשב וגם לממיר של HOT? קראתי שמישהו רשם שהוא "שרשר" חיבור גם לממיר של HOT, אבל אני לא מבין בזה כ"כ. האם זה אפשרי באמצעים פשוטים ולא מוריד מאיכות הסאונד?

- וכמובן הכי חשוב - איך הסאב שלהם במערכת הזו? הרי בגלל זה אני עושה את כל השדרוג...

האם יש מערכת רמקולים אחרת שמומלצת לשימושים שלי ויכולה לתת תמורה טובה יותר?

מעבר לכל זה, האם לדעתכם כדאי לי להוסיף למחשב כרטיס קול שתומך בערוצי סאונד HD (אני מזכיר שאני צופה בסרטי בלו ריי מקוריים) ואז כבר לקנות מערכת רמקולים שגם תומכת בהם? האם ההבדל בסאונד שווה את ההשקעה? אני לא פנאט של סאונד, ונראה לי שבשלב מסויים ההבדלים בסאונד ממש לא תואמים את הקפיצות למעלה במחיר, אבל אשמח לשמוע את דעת המומחים.

ושאלה אחרונה ברשותכם, האם כדאי לי לקנות מערכת רמקולים רגילה של קולנוע ביתי (לא למחשב) ופשוט לחבר את הרסיבר ליציאה במחשב? האם ההבדל יהיה מהותי?

תודה רבה מראש לעונים.

פורסם
  • מחבר

חברים כדי שתבינו עד כמה אני גמיש במחיר, אני מתלבט כרגע על מערכת Pioneer htp-071 במחיר 2500 ש"ח שכוללת מגבר + רמקולים + סאב.

האם השדרוג שמערכת כזו תיתן לי בתנאי הצפיה שלי שווה את ההפרש במחיר? האם זה לא Overkill לשים מערכת כזו בחדר כ"כ קטן? ואיך הסאב שלהם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים