עבור לתוכן

בעיית תקיעות במשחקים מסויימים עם 5830 "חדש" שלא סובל מהתחממות

Featured Replies

פורסם

ברשותי כרטיס HD5830 שקיבלתי לפני חודשיים במסגרת החלפה באחריות של הכרטיס הקודם שלי, שנפטר מהתחממות יתר. הכרטיס הגיע Refurbished מהיצרן, נראה חדש לחלוטין ולא עשה בעיות בהתחלה. עברו חודשיים, מתוכם כחודש בו הכרטיס לא היה בשימוש כלל (מילואים). אחרי החזרה מהפגרה הממושכת החלו בעיות, בצורת תקיעות אקראיות במשחקים מסויימים, במהלכן מופיעים פסים אנכיים על המסך והסאונד נתקע בלופ. אני מציין בכוונה "משחקים מסויימים", שכן יש משחקים שעובדים מצויין מצד אחד, ומצד שני כמה משחקים שונים נתקעים באופן סדרתי באותו האופן בדיוק. בנוסף לכך, בדיקת מאמץ של Furmark עברה ללא תקלות, כאשר הטמפרטורה התייצבה לאחר דקות אחדות על 90 מעלות עם 80% מאוורר.

האם התקלה כפי שתוארה עשוייה לנבוע מגורמים שאינם כרטיס המסך עצמו, כמו הדרייבר או הDX? אני מניח שכן, אבל אף אחד מהם לא עודכן לאחרונה. הדרייבר המותקן כעת הוא הדרייבר האחרון שיצא, והמחשב פעל בסדר גמור עד עכשיו (אם כי יש לציין שלמיטב זכרוני לא בדקתי את המשחקים שעושים בעיות מאז העדכון האחרון לדרייבר), ואילו הDX הוא DX11 שבא עם מערכת ההפעלה ולא שונה ידנית מאז פלוס DX9.0C שגם הוא לא עבר שינויים כבר שנים (והותקן לאחרונה הרבה לפני שהחלו הבעיות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים