עבור לתוכן

רעש סטטי מהמחשב

Featured Replies

פורסם

אשמח אם תקראו את הנושא הבא : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=518045.0

לצערי עכשיו יש לי בדיוק אותה בעיה במחשב החדש שקניתי מאז, הבעיה התחילה מאז שניקיתי אותו.

הבנתי שזה פשוט רעש סטטי שקורה כשמשהו משתנה בתצוגה של המסך. למשל עכשיו אני בחלון כתיבת הודעה של הפורום ויש פה סמיילים עם אנימציה אז הרעש קבוע. זה קורה בגלילה, הזזת חלונות, מזעור, ובזמן צפייה בסרט למשל ששם התצוגה במסך משתנה כל הזמן, הרעש קבוע.

באותו אשכול המליצו לי להחליף לוח אם. אבל חשבתי שמאז נמצא פיתרון אחר לבעיה או שיש מישהו אחר שיכול לעזור לי, מכיוון שאני לא בטוח שאם אכן הבעיה היא בלוח, החנות תסכים להחליף לי אותו רק בגלל הרעש הזה.

מפרט:

AMD 955 X4 @ 4.0GHz

2x GTX 560

Gigabyte 990xa-ud3

FSP Everest 700W

128GB SSD (עכשיו אני יודע לקבוע שהרעש לא בא מכיוון הדיסק הקשיח על ידי שימוש ב SSD בלבד).

אשמח לעזרה.

פורסם

אם הלוח שלך עדיין בתחום האחריות אז אין סיבה שלא יחליפו לך אותו.

אבל אם לא, אני מאוד הייתי ממליץ ללכת על כרטיס קול חיצוני (בהנחה שאתה לא אדיופיל או משהו כזה) בשביל לקבל סאונד סטנדרטי/נקי מרעשים.

אבל אם הדרישות שלך יותר גבוהות אז עדיף יהיה לחשוב על תוספת כרטיס קול ללוח אם (ברוב המקרים יותר איכותי/יקר).

אבל כך או כך זה יהיה פתרון יותר אידאלי/זול מלהחליף לוח שלם.

פורסם
  • מחבר

היי,

הרעש בוקע מהמחשב עצמו. לא מדובר ברעש מהכרטיס קול.

פורסם

מאיפה מהמחשב? מהמאווררים (סיכוי קלוש)? או מהבאזר? או ממקום אחר בכלל?

פורסם
  • מחבר

לא, זה יותר באיזור של הכרטיסים \ ספק.

וזה לא המאוורר של הספק, זה לא רעש של מאוורר.

פורסם

אין סיכוי שזה מהבאזר?

פורסם
  • מחבר

לא, ניתקתי אותו בשביל לוודא. הרעש בבירור מגיע מהאיזור ההוא, קשה לי להגיד מאיפה בדיוק אבל אני חושד בספק.

השאלה היא האם זה אכן יכול להיות הספק.

פורסם

בד"כ זה הספק. יכול גם להיות שאחד מהקבלים על איזה כרטיס\רכיב גורם לזה.

תנסה לבודד את הבעיה. תחבר ספק אחר ולראות אם זה חוזר על עצמו. אם אין לך שום אפשרות לחבר ספק אחר, אז תתחיל לנתק רכיבים אחד-אחד ותראה אם זה מגיע מאחד מהם.

פורסם

זה יכול להיות מכל חלק במחשב, מהנסיון שלי, בעיקר מלוח/ספק/כרטיס מסך.

לי גם יש את התופעה הזו, היא כנראה מגיעה מהספק וככל שצריכת החשמל עולה שומעים את הזמזום יותר.

הסיבה ששומעים את זה נגיד בגלילה זה כי זה גורם לעליות בתדר של הכרטיס מסך וצריכה גדולה יותר של חשמל.

אצלי זה סביל ולרוב הצריכה במצב נמוך אז לא מרגישים.

פורסם
  • מחבר

זה יכול להיות מכל חלק במחשב, מהנסיון שלי, בעיקר מלוח/ספק/כרטיס מסך.

לי גם יש את התופעה הזו, היא כנראה מגיעה מהספק וככל שצריכת החשמל עולה שומעים את הזמזום יותר.

הסיבה ששומעים את זה נגיד בגלילה זה כי זה גורם לעליות בתדר של הכרטיס מסך וצריכה גדולה יותר של חשמל.

אצלי זה סביל ולרוב הצריכה במצב נמוך אז לא מרגישים.

היי,

אם זה אכן מהספק, האם האחריות מכסה את זה? זה משהו שהתחיל לאחרונה. הספק הזה תמיד עשה רעשים כאלו בזמן מאמץ מלא (לדוגמא בזמן משחק) אבל אף פעם לא במנוחה יחסית, כמו גלישה. והרי לא שיניתי שום דבר בחומרה, אז איך פתאום אותה צריכת חשמל החלה להשפיע עליו יותר?

בד"כ זה הספק. יכול גם להיות שאחד מהקבלים על איזה כרטיס\רכיב גורם לזה.

תנסה לבודד את הבעיה. תחבר ספק אחר ולראות אם זה חוזר על עצמו. אם אין לך שום אפשרות לחבר ספק אחר, אז תתחיל לנתק רכיבים אחד-אחד ותראה אם זה מגיע מאחד מהם.

היי,

החלק היחיד שאני יכול לנתק כך שהמחשב עדיין יעלה, הוא הכרטיס השני שלי. (הרעש הרי נשמע רק בזמן הפעולות שציינתי אז אני לא יכול לבדוק האם הרעש קיים בלי שהמערכת הפעלה תעלה).

בניתוק הכרטיס השני הרעש חלש יותר, אבל עדיין קיים.

פורסם

אתה כן יכול לנתק עוד, חוץ מהמעבד והדיסק קשיח.

נתק את כל הזכרונות (למעט אחד), נתק את הספק שלך ותחליף באחד אחר (אם יש עדיין אחריות אז בחנות אם לא אז של חבר שיכול להלוות לך).

את שני כרטיסי המסך שלך, שוב אותה פרוצדורה.

את כל החיבורים שנלווים אליו חוץ מעכבר/מקלדת (רמקולים, אפשר גם להסתדר בלי מסך...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים