עבור לתוכן

i5 3570 על mini ITX

Featured Replies

פורסם

שלום, כבר מזה כמה זמן שאני רוצה להרכיב מחשב גיימינג על מארז קטן (ITX).

אחרי סקירה עמוקה בכמה ימים האחרונים הגעתי לצומת דרכים בעניין המעבד ולוח האם.

שילוב 1 (אפשרות ל-OC למעבד):

לוח אם: Asus P8Z77-I Deluxe.

מעבד: Intel Core i5-3570K, קירור: קירור טוב בכ-150 ש"ח.

מחיר כולל (הכי זול בזאפ): 2350 ש"ח.

שילוב 2 (ללא OC למעבד):

לוח אם: Gigabyte GA-H77N-WIFI

מעבד: Intel Core i5-3570 BOX, קירור: Stock. (שימו לב שזה לא גרסאת ה-K למעבד).

מחיר כולל (הכי זול בזאפ): 1600 ש"ח.

ניתן לשים לב להבדל המשמעותי בין המחירים. אציין כי אין בכוונתי לעשות OC למעבד, לפחות לא בזמן הקרוב, אבל לכרטיס מסך העתידי כן.

הדבר היחידי שקצת מעצבן אותי בלוח של Gigabyte הוא שיש לו כניסה של 4pin ב-ATX 12V, כמה זה משמעותי? ובהנחה כמובן שאני לא יעשה OC...

אודה לכם אם תתנו את דעתכם לגבי השילובים - מי מהם יותר משתלם. תודה מראש לעוזרים!

פורסם

אם אתה בונה על ITX, ללא OC - מדוע ללכת על פלטפורמה יקרה שכזו?

מה שגם הלוח של ASUS לא מקיים את מה שהבטיח, או שהוא בגדר "נחמד" אבל זה לא זה.

אני ממתין לביקורות על הITX Z77 של EVGA החדש.

בכל מקרה, הרכבתי מערכת HTPC עם הH77N WIFI , לוח בהחלט חביב, ומבחינתי אף מומלץ. יש גרסה אף זולה יותר של הITX המבוססת על הB75 אם יציאת SATA3 נוספת וקצת פחות USB מעניינים אותך

פורסם

אפילו אם אתה מתכנן OC, הפרש של 750 ממש לא בכיוון להיות שווה את זה...

עם קירור ב150 אתה תגיע מ3.6GHZ במקור (טורבו ל4 ליבות) ל4.3GHZ , שיפור די מעפן וזניח לחלוטין עבור גיימינג. אולי במשחק מסויים שיהיה פורט גרוע למחשב ויסתמך על מעבד יהיה לך שיפור של גג 10% בפריימים, אבל בשאר המשחקים השיפור יהיה פחות מאחוז סביר להניח. אתה יכול להסתכל למשל על I5-750, עם הכרטיסי מסך של התקופה שלו לפחות, OC מ2.66GHZ למעל 4GHZ עם קירורי אוויר טובים, לא נותנים כמעט שיפור בFPS באף משחק, כשמדובר כאן בOC של מעל 50%, ובמקרה של 3570K שהוא חם יחסית ועובד על 3.6GHZ במקור, ועוד עם מארז קטן שבכלל יפגע ביכולת OC, לשלם 750 שקל על זה יהיה אחד המהלכים הטיפשיים שתוכל לעשות .

פורסם
  • מחבר

אוקיי, חיזקתם לי את ההרגשה לגבי כמה לא משתלם השילוב הראשון :silly:

לגבי השילוב השני - כמו שאמרתי, ללוח אם יש חיבור של 4 פינים למעבד, זה לא יכול לפגוע בביצועים של המעבד?

פורסם

לא,את ההפרש אתה יכול להשקיע בכרטיס מסך חזק יותר או באיזה כונן SSD.

ותקח 3470 הוא יותר משתלם,אם אפשר לשאול - איזה מארז אתה לוקח?חשבתי לבנות מערכת ITX פעם אבל המארזים פה בישראל לא לטעמי כלכך...

פורסם
  • מחבר

לא,את ההפרש אתה יכול להשקיע בכרטיס מסך חזק יותר או באיזה כונן SSD.

ותקח 3470 הוא יותר משתלם,אם אפשר לשאול - איזה מארז אתה לוקח?חשבתי לבנות מערכת ITX פעם אבל המארזים פה בישראל לא לטעמי כלכך...

אני מתכננן לקנות את המארז הזה: http://www.fractal-design.com/?view=product∏=94

תודה לעוזרים, הבעיה עברה לדף הבא - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=551447

פורסם

לגבי השילוב השני - כמו שאמרתי, ללוח אם יש חיבור של 4 פינים למעבד, זה לא יכול לפגוע בביצועים של המעבד?

לא.

פורסם

OC ומערכת ITX לא הולכים ביחד!!!!!

חום גדול במערכת קטנה זה בכלל לא טוב,אלא אם אתה הולך לשים קירור מים ולהשקיע עוד לפחות 1000 שקל.

למרות שזה עדיין לא מומלץ.

פורסם

אין השלכות בין חום למערכת קטנה.

מערכת קטנה ומאווררת תתפקד כמו מערכת גדולה מאווררת - וההיפך.

אם כי, הפוטנציאל של מערכות ITX לOC הם מסורסות עקב שטח לוח קטן יחסית שלא מאפשר ריבוי רכיבים (מייצבי מתח וכו').

אך למערכת סטנדרטית עם I5 וכרטיס מסך לא רע, בהחלט מדובר במשהו שאין לו ממש מתחרים. למה לשרוף כ"כ מקום כשאפשר להשאר עם אותם ביצועים, באותו מחיר ברבע מהגודל?

פורסם

ממש לא,בגלל המרווח הקטן בין הרכיבים המערכת תהיה חמה יותר ממערכת גדולה ומרווחת יותר

פורסם

הרכיבים יהיו קיימים בכל מקרה. פליטת כמות החום תהיה זהה ב2 המערכות.

כמו כן, הרכיבים שבאמת פולטים חום משמעותי, כמו מייצבי מתח או צ'יפסט - ממוקמים באותו מקום בכלל הלוחות. אין נפקות לגבי שאר הרכיבים.

אם הסירקולציה טובה כדי לנדף את החום מהמארז, הכל כבר הופך לשולי. אם אין סירקולציה - לא משנה כמה גדול יהיה הלוח שלך (וגם הHTPX שלי), זה לא יעזור.

פורסם

חום שווה?

תראה לי מצב שבו OC של מעבד עם קירור אוויר זהה(לא מים!) מגיע לאותו תדר עם ובלי מערכת קטנה במיוחד.

פורסם

כמו שאמרתי - הוא לא יגיע, ציינתי שעם הלוחות הללו - לא הולכים כדי לשבור שיאים.

עם מייצבי מתח פחותים, שכל אחד מהם צריך להחזיק יותר עומס ולהתחמם יחסית יותר (על כל מייצב שכזה תיפול יחידת חום גדולה יותר = פחות רכיבים, כאשר פליטת החום זהה)

הלוחות הללו נועדו למי שכן רוצה מערכת שיהיה אפשר לשחק איתה, לרוב האנשים זה אמור להספיק. מי שרוצה להיות קיצוני לא ממש יתקרב לITX

פורסם

אז למה OC אם לא קיצוני? זה לא ממש ישנה בגיימינג העלאה של כמה מאות מגה הרצים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים