עבור לתוכן

my new oc ! amd 3200+

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מה זה אומר גבוהים ?

פורסם

1. תזמונים גבוהים = תזמונים איטיים

כל תזמון אומר בכמה מחזורי שעון תהיה גישה אחת לטבלה בזיכרון. לדוגמה ב CAS2 תהיה גישה לטבלה כל שני מחזורי שעון וב CAS3 כל 3 מחזורי שעון כך שככל שהתזמון גבוה יותר כך הביצועים נמוכים יותר .

כך לפחות בתיאוריה.

באופן מעשי ניתן להעלות את מהירות ה FSB (ואת מהירות הזיכרונות ) ולהשתמש בתזמונים "גבוהים יותר" כדי לא לגרום לכשלון הזיכרונות.

מצד אחד יהיה שיפור בביצועים עקב עלית מהירות הזכרונות ומצד שני ירידה בביצועים עקב תזמוני זכרון פחות טובים.

צריך לבדוק מה סה"כ ההשפעה של השינוי.

כמובן שקימים זכרונות המאפשרים גם מהירות גבוהה וגם תזמונים נמוכים אבל הם יקרים מאוד.

יש מאמר באתר של טום שבו ביצעו בדיקה כזאת והמסקנה היתה שלתזמוני זכרון נמוכים השפעה קטנה מאוד על הביצועים.

אם לסכם את המאמר ההשקעה בזיכרונות בעלי תזמונים נמוכים לא שווה את הכסף (תקבל שיפור קטן עד לא מורגש תמורת עליה גדולה במחיר).

2. כנראה שקיבלת מעבד טוב מאוד - אני עברתי לפני מספר ימים מ XP1800+ Tbred B שרץ ללא בעיה ב 2000Mhz ל ברטון 2500+ נעול

ולא הצלחתי להריץ אותו כ 3200+ אפילו על ידי העלאת מתח ל 1.75V כנראה בגלל הזכרונות שהם PC2700.

ב 2000Mhz הוא מתחמם יותר מאשר המעבד הקודם וב 2080 Mhz ו 1.75V הוא מגיע לטמפרטורות גבוהות מאוד(מעל 50 מעלות במנוחה).

אני מתכוון להחליף זכרונות בימים הקרובים ואולי אצליח להגיע לתוצאות טובות יותר. בנתיים אני מאוד מאוכזב מהמעבד החדש.

3. לגבי הטמפרטורות שלך - משהוא לא נראה לי הגיוני : טמפרטורת הלוח שלך היא 16 מעלות זאת אומרת שטמפרטורת החדר אצלך היא לפחות 5-6 מעלות פחות כלומר בערך 10 מעלות צלזיוס. לא פלא שטמפרטורת המעבד אצלך נמוכה כל כך.

מקובל למדוד טמפרטורות למערכת בטפרטורת חדר של 20-23 מעלות שזאת טפרטורה שבני אדם יכולים לחיות בה ולא רק דובי קוטב ופינגווינים.

במקרה כזה תוסיף לפחות 10-13 מעלות לטמפרטורת המעבד בתמונות שצרפת ואתה מגיע ל 43-46 מעלות ב Idle שזאת הטמפרטורה אצלי עם לוח זהה לשלך (ועם SK7 + Enermax ).

מסקירות שקראתי באינטרנט 40-45 מעלות היא טפרטורה טובה למעבד הזה עם קירור אויר.

פורסם
  • מחבר

תגזים ! אולי החדר שלי קריר כי אין לי חימום מרכזי אבך הוא לא 10 מעלות בטוח !! כנראה יש הסבר אחר לזה..

פורסם

תגזים ! אולי החדר שלי קריר כי אין לי חימום מרכזי אבך הוא לא 10 מעלות בטוח !! כנראה יש הסבר אחר לזה..

אין פה מה להגזים - בקירור אויר אף פעם אי אפשר להגיע לטמפרטורת החדר (ובטח לא מתחת) זאת פשוט עובדה פיזיקלית.

כל רכיב אלקטרוני מתחמם ולכן תמיד יהיה מעל טמפרטורת החדר.

(להזכירך גם כאשר המחשב אינו פועל הטמפרטורה שלו אף פעם לא תרד מטמפרטורת החדר ובזמן פעולה הטמפרטורות של כל הרכיבים יתחילו לעלות ויתייצבו לאחר בערך שעה של פעולה).

טמפרטורת הלוח נעה בין 6- 10 מעלות מעל טמפרטורת החדר, תלוי באיורור המארז.

לכן :א. כנראה שמדדת טמפרטורה מיד כאשר המחשב עלה ולכן הטמפרטורות עדיין לא הספיקו לעלות.

ב. טמפרטורת החדר היתה נמוכה מאוד.

ניחוש שלי ששתי האפשרויות נכונות.

תבדוק טמפרטורה לאחר שעה ב Idle בטמפרטורת חדר של 23 מעלות.

כדי לבדוק מאמץ תריץ פריים או תוכנה דומה לפחות 20 דקות.

אני בטוח שהתוצאות יהיו שונות לגמרי.

פורסם
  • מחבר

תראה המחשב שלי פתוח כבר איזה חמש שעות והטמפ' של החדר שלי היא חמימה נראה לי בסביות ה-20 והלוח כבר איזה שעה על

20 מעלות... והאיווררור שלי על רעש בינוני.. גם הוולקנו וגם הסמארטים לא שומעים אותם.. אם אני מגביר את העוצמה הלוח יורד

אפילו ל-16.. ככה שנראה לי שהתאוריה שלך נכונה.. תתחשב בזה שאני בבאס 185... ירדתי מה-3200+ קצת

פורסם

זה לא תיאוריה, או שתביא מדחום ותגלה מי טועה, החושים שלך או החיישן טמ"פ על הלוח.

אגב, אין מה לחשוש מ2.7...לדעתי גם 1.7 למעבד זה בסדר, אבל בחירה שלך, ותן ללוח שלך כבר העלאת מתח!

פורסם

אני לא מבין מה ההתלהבות שלך בהרצה ל 3200+ (בלי לבעס אותך כן... ;) )

זה oc סטנדרטי למעבד הזה

אני קניתי אותו לפני חודשיים בערך עם לוח Abit AN7 guru ו DUAL KINGSTONE 256

והצלחתי להגיע ל 11X223= 2455 כאשר המערכת היתה יציבה לגמרי והטמפ הגיעה ל 50 מעלות במאמץ

לא נגעתי בתזמונים דרך אגב רק העלתי את המתח של המעבד ל 1.8 משו ואת הזכרונות ל 2.7

גם אני מבסוט מהמעבד הזה, ושבוע הבא נראה איך הוא יעבוד עם הרדאון 9800 פרו החדש שיהיה לי ;)

שכחתי לציין שיש לי וולקנו 11 + מאוורר קדימה שמכניס ,שניים בצד שמוציאים ואחד אחורה שגם מוציא

והטמפ כרגע כשהוא על 3200+ והמאוורר שקט לגמרררי היא 41 מעלות והלוח 21 מעלות

פורסם

החיישנים על הלוח ובמעבד והקריאות מהם לא מדוייקים.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתלהב בכלל... כמעט כל מעבד כיום מסוגל להגיע למהירות הזאת.. פשוט רציתי להראות לאן הצלחתי להגיע עם הטמפ'...

פורסם

no offense dude..

but that's nothing.. it's just lousy 400mhz..

i mean, all you did was riase the FSB to 200, which the memory you had supported anyways, and I'm surprised you're so excited about such an overclock.. cuz the first time i tried o/cing i got that far..

infact, i've been running my computer like this for ages now.

bottom line, it's not such a greta o/c and there's plenty more to get to.

פורסם

החיישנים פשוט מזייפים, זה לא משהו חדש.

אצלי עם קירור הרבה יותר טוב משלך הלוח קורא 50 מעלות ב-IDLE עם אותו מעבד, אותו סטיפנג, אותו שבוע, אותו OC, ובלי מתח.

הלוח שלי הוא של Gigabyte אם זה מעניין מישהו.

פורסם
  • מחבר

טוב יש כמה שינויים... פרמטתי את המחשב ושמתי XP ומעכשיו המחשב לא מוכן להעלות עם המתח של הדיפאולט אז נאלצתי להעלות

לו תמתח קצת.. ככה שיש שינוי בטמפ' יקח לי קצת זמן אני יעשה בדיקה מקיפה ואני אעדכן פה.. במאמץ הטמפ' מגיעות ל-45 דרך

אגב.. זה סביר לא ? אם אם מגביא עד הסוף אז הם יורדות לבערך 42-43~.. סביר.. היום בערב או מחר אני מקווה לעדכן ונראה

את השינוי... בקשר לזה שהסנסור מזייף.. לא נראה לי נכון כי אני בודק גם דרך הביוס כדי לבדוק תאימות בין התוכנה לביוס.. וזה יוצא תואם

ככה שזה נובע רק בקירור טוב !.. :P

פורסם

הסנסור מזייפים ברמת החומרה, זה אומר שגם בוינדוס וגם בביוס הטמפרטורות יכולות להיות זהות ועדיין לא נכונות.

אצלי גם בביוס וגם בוינדוס הוא קורא 50 מעלות במנוחה, ועם חיישן אמיתי מדדתי בערך 30 מעלות מתחת לליבה.

קיצור אם החיישן מזייף גם הביוס מזייף.

פורסם

אתמול התקנתי זיכרונות OCZ PC3200 והמעבד שלי (ברטון 2500+ ) רץ ללא כל בעיה כ 3200+ במתח דיפולט.

אכן זה אובר קלוקינג קטן יחסית וגם השיפור בביצועים אינו גדול (מה שמעלה בספק את נכונות סימון הדגמים של AMD)

אבל זה בכל זאת נחמד שניתן לבצע זאת ללא שינויי מתח.

מה שיפה באובר קלוקינג כזה הוא שבמחיר של 500 ש"ח מקבלים מעבד עם ביצועים טובים מאוד וללא הרבה סיבוכים.

אובר קלוקינג גבוה יותר דורש הגדלת מתח,התקנת זיכורונות וקירור יקרים כך שהכדאיות יורדת (ואולי גם היציבות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים