עבור לתוכן

ניצול מחשבים ישנים

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי שתי מחשבים ישנים

והזמנתי כרגע מחשב חדש רציתי לדעת באיזה חלקים מהמחשבים הישנים אני יכול לנצל לטובת המחשב החדש שלי

כמו :הרד-דיסק ומאווררים

ואם זה לא ידפוק לי את המחשב החדש

תודה רבה

נ.ב

אני לא בטוח זה הפורום המתאים אבל אין פורום אחר יותר טוב אז תיסלחו לי

פורסם

חוץ ממעבד, לוח אם וכרטיס מסך אתה יכול לנצל כמעט הכל בתנאי שזה מתאים למחשב החדש שלך

פורסם
  • מחבר
אתה יכול לנצל כמעט הכל

מה זאת אומרת כימעט הכל

גם זיכרונות צלעות קירור CD-ROM וכו' הכל??

ואיך אני יודע שזה מתאים למחשב שלי??

פורסם

תן מפרט מדוייק של המחשב הישן והחדש,

וכך ניהיה הרבה יותר חכמים.

פורסם

בכללי:

אתה יכול להעביר כרטיסי PCI, סידירום, מאווררים וכונן הדיסקטים(הרכיב שיתאים למחשב חדש אפילו אם הוא מ286) ;D.

*ספק מהמחשב הישן עלול להיות חלש מדי, והוא עלול להישרף יחד עם המחשב החדש, מארז יכול גם לשמש למחשב החדש בתנאי שהוא ATX ולא AT.

*הרדיסק של מחשב ישן עלול להאיט את ביצועי המחשב החדש, אלא אם הוא 7200RPM ותומך בATA 66+.

*כ.מסך, אם זה PCI, עדיף לקנות כבר לקנות לוח עם כ.מסך מובנה(כמו GF4 440 MX או R9100),

אם זה AGP, תבדוק שהוא תומך בממשק AGP 4X, כי היום ברוב הלוחות שאני מכיר יש תמיכה בAGP 4X וגם8X.

כמובן שאם תיתן מפרטים של החדש והישן, יוכלו לעזור לך ביותר יסודיות ;)

פורסם

בעיקר ברגים... ;D

לוח + מעבד - אין מה לדבר. נמצאים במחשב החדש. לא לוקחים מהמחשבים הישנים. אם אתה לא צריך את המחשבים הישנים - אפשר לקחת את המאווררים של המעבדים (אם יש להם בכלל), אבל הם כנראה מאד חלשים.

זיכרון - ניתן להעביר רק אם הוא נתמך בלוח החדש והוא מספיק מהיר (שלא יאט את הזיכרון החדש).

כרטיס מסך - כמו שנאמר - אם זה PCI כדאי לקנות חדש, אם זה AGP לוודא שהוא מתאים (X4 לפחות). הכרטיסים הישנים עבדו עם 3.3V והחדשים עובדים עם 1.5V. אם הלוח לא תומך בתקן הישן (3.3V) והכרטיס עובד רק במתח הזה, אז סביר להניח שהוא לא יעבוד. מה גם שכרטיס מסך שיש לו כבר כמה שנים נחשב למיושן ורוב המשחקים לא יעבדו איתו.

דיסק קשיח - בד"כ ניתן להעביר. כאמור - חבל להעביר דיסק ישן ואיטי (וסביר להניח - גם קטן) למחשב חדש. אומרים שמחשב עובד במהירות של החלק האיטי ביותר שלו, ודיסק קשיח (גם החדשים ביותר) עדיין איטיים ביחס לשאר המחשב.

מארז + ספק - עדיף חדשים. ספק ישן הוא בד"כ חלש (וגם דיי מלא אבק). מארז ישן הוא בד"כ גם קטן יותר מהמקובל כיום (פחות איוורור, פחות מקום לדיסקים/כוננים) ואם הוא ישן מאד הוא עלול להיות חלוד/עקום/שבור (מבחינה המראה החיצוני שלו). אפשר לקחת את המאוורר של הספק הישן (אם אתה לא צריך אותו).

כונן Floppy - לי יש את אותו כונן Floppy מה-386 או מהפנטיום 1 (אני כבר לא זוכר) שלי והוא עובד יופי (לא שאני משתמש בו הרבה). חדש עולה כ-50 ש"ח. שיקול שלך.

כוננים אחרים - אם מדובר בכונני דיסקטים של 1.2MB - אז לא. אם מדובר ב CD-ROM, צורב או DVD - אין סיבה שלא להעביר (אלא אם כן מדובר ב CD-ROM במהירות X4 או משהו דומה).

מקלדת - מקלדת ישנה (חיבור ישן) - אפשר לקנות מתאם או פשוט מקלדת חדשה (ונקייה יותר).

עכבר - אמור לעבוד בכל מקרה.

מסך - לשיקולך.

כרטיסים שונים - כ. קול, כ. טלויזיה, כ. רשת וכו' - אם הם בחיבור PCI - אפשר להעביר.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה תודה על העזרה שלא יהיו ספקות הינה המיפרט של המחשב החדש:

ABIT NF7-SL ver 2.0 Nforce 2 AMD לוח אם

OCZ 512MB DDR PC3200 400mhz Premier Series זיכרון

AMD Athlon XP 2600 Barton 512 Cache מעבד

Gigacube Radeon 9600XT D3 256MB כרטיס מסך

וכל השאר לא חשוב

המחשבים הישנים הם ממש ישנים (אני מאמין מ286 ומעלה אבל אני לא בטוח)

לפי המלצתכם שווה לקחת רק את המאווררים

מה אתם אומרים??איפשר לקחת עוד משהוא??

(אני לא מתכוון למיקלדת או עכבר משהוא פנימי)

פורסם

אם המחשב הישן הוא 286 אז אין לך מה לקחת חוץ ממאווררים

אני מציע שתשים על המחשב הישן לינוקס

פורסם

כן גם לפי דעתי הדבר היחידי שאתה יכול לקחת משם זה את המאוררים

פורסם

פירקתי לאחרונה שני מחשבים ישנים: PII-233mhz ו-XT... הוצאתי:

* לוחות קירור: אחד ענק של הפנטיום 2 (12.5x5x2), אחד דיי גדול (10.5x4x1) מהספק כוח העתיק (ספק ענק בגודלו שמספק רק 150 וואט...), עוד אחד מהגשר הצפוני, ועוד כמה חמודים.

* לוחיות מארז: כי תמיד טוב שיש עוד לוחיות, במיוחד כשיש מארז עם לוחיות תלישות ולא עם הברגה (תולשים פעם אחת, ויש חור לנצח).

* ברגי מארז: והרבה.

* כבלי IDE

* מולקסים

* גריל למאוורר 92 מ"מ שהיה ב... ספק של ה-XT

* מאווררים בשלל גדלים

* שני תקעים אמריקאים ושני שקעים אמריקאיים.

* עוד כל מיני דברים קטנים

בקיצור, אפילו מהגרוטאה הכי עתיקה שיש אפשר להוציא דברים טובים. תלוי כמה משקיעים בפירוק.

פורסם

אם המחשב הישן הוא 286 אז אין לך מה לקחת חוץ ממאווררים

אני מציע שתשים על המחשב הישן לינוקס

לינוקס על 286? מה הוא יעשה עם זה בדיוק?

פורסם
  • מחבר

אמרו לי שאפשר לקחת את הראם מהמחשבים הישנים

ולחבר אותם למחשב החדש

כי RAM=RAM

זה נכון??

פורסם

RAM = RAM

זה נכון... אבל לא מעבר לזה...

השבבים עצמם (שנמצאים על כרטיסי הזיכרון או בתוך תושבות זיכרון במחשבים ישנים מאוד), באופן מאוד תאורטי, יכולים לשמש מחשב חדש... אבל כרטיסי זיכרון שלמים לא. אי אפשר לשים SIMM במקום של DIMM כמו שאי אפשר לשים DIMM במקום של RIMM. וגם בתוך קטגוריית ה-DIMM למשל, אני לא חושב שיש מה לעשות עם SDRAM במחשב שעובד עם DDR. מה עוד, שהשבבים בוודאי לא עומדים במהירות של ימינו, והנפח שלהם מביש. ערבוב טכנולוגיות זה לא רעיון טוב...

זה כמו להגיד שאפשר לקחת את הספק למחשב ישן ולהשתמש בו במחשב חדש, כי PSU = PSU... אפשר לעשות קומבינה, להשתמש בספק ישן של AT או XT בלוח ATX, אבל גאד דאמט, בשביל מה?

פורסם
  • מחבר

צודק לא שווה לי להיתעסק עם זה אני אקח רק את המאווררים וזהו!!

(אולי גם כמה ברגים אבל זהו!!! ;D)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים